02.11.2015 10:15

Van Hanegem haalt hard uit naar Feyenoord

Gianni Zuiverloon (l.) kijkt vooruit terwijl hij onder druk staat van Simon Gustafson. De verdediger van ADO Den Haag is op zoek naar een oplossing. (01-11-2015)
Gianni Zuiverloon (l.) kijkt vooruit terwijl hij onder druk staat van Simon Gustafson. De verdediger van ADO Den Haag is op zoek naar een oplossing. (01-11-2015)

Willem van Hanegem is meer dan ontevreden over de prestaties van Feyenoord in speelronde elf. De Rotterdammers zaten in een flow na de bekerwinst op aartsrivaal Ajax, maar gaf daar tegen ADO Den Haag geen blijk van.

"Ik ben inmiddels weer een beetje bijgetrokken, maar ik was meteen na ADO-Feyenoord niet te genieten. Ik werd steeds kwader. Hoe kun je als ploeg in één klap weggooien wat je dit seizoen had opgebouwd?", vraagt de oud-voetballer zich af in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem gaat in op de wedstrijd van Michiel Kramer, die in ruim een uur speeltijd de bal slechts acht keer raakte. "Die Kramer is echt een leuke gozer, maar hij had gisteren nog eerder gewisseld moeten worden. Je kunt niet teren op een paar goede balletjes. Nu voetbalt hij bij de club van zijn dromen, maar dan moet je dat wel uitstralen. Bij Feyenoord zijn ze gewoon te snel tevreden. Het is mooi dat je in de beker van Ajax wint, maar vergeet niet dat je met de rust met 3-0 had kunnen achterstaan. Realiseer je nou dat je mazzel hebt gehad."

Ook Simon Gustafson en Dirk Kuyt moeten het ontgelden. "Neem die Zweed, Gustafson. Hij speelde één goede helft tegen Heerenveen, dat een collectieve slaapdag had, en meteen werd hij als een soort wereldwonder afgeschilderd. Maar de afgelopen wedstrijden heb ik hem niet meer gezien. Zelfs Kuyt heb ik tegen ADO niet gezien."

Volgende week wacht Feyenoord een nieuwe thuiswedstrijd tegen Ajax. "Zondag wordt het een zware klus voor Feyenoord tegen Ajax. Je kunt het geluk niet blijven afdwingen. Als het verkeerd loopt, sta je wel ineens zes punten achter. Ik heb vorige week nog geschreven dat PSV kampioen wordt, maar ik spring nu over naar Ajax. PSV krijgt drie doelpunten tegen van de onderste uit de Eredivisie en het hadden er makkelijk nog meer kunnen zijn. Ajax speelt ook niet goed, maar wint wel met 6-0."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner