02.11.2015 13:39

Van Hanegem: "Trainer, haal Kuyt er dan uit"

Willem van Hanegem heeft Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst een extra tip gegeven. De oefenmeester had Dirk Kuyt nooit moeten opstellen tegen ADO Den Haag, zo is de mening van De Kromme.

Feyenoord verloor met 1-0 van ADO Den Haag en Van Hanegem zag weinig Feyenoorders die hun gebruikelijke niveau haalden. "Zelfs Dirk Kuyt heb ik tegen ADO niet gezien. Hem neem ik dat nog het minste kwalijk", schrijft hij in het Algemeen Dagblad. Van Hanegem denkt dat Kuyt rust had moeten krijgen. "Dirk is 35 en had zich woensdag tegen Ajax (1-0 winst) het schompes gelopen. Maar trainer, haal die jongen er dan uit! Laat hij zich opladen voor de volgende wedstrijd tegen Ajax."

Kuyt komt er nog goed vanaf, Michiel Kramer bakte er weinig van, aldus Van Hanegem. "Die Michiel Kramer is echt een leuke gozer, maar hij eerder gewisseld moeten worden. Je kunt niet teren op een paar goede balletjes", aldus het clubicoon die nogmaals het belang van de Klassieker op 8 november onderstreept. "Je kunt het geluk niet blijven afdwingen. Als het verkeerd loopt, sta je wel ineens zes punten achter."

Doordat Feyenoord het afgelopen weekend verloor en Ajax won van Roda JC (6-0) staan de Amsterdammers nu drie punten voor. Als de Rotterdammers dit weekend verliezen van Ajax dan is het gat zes punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner