Heracles Almelo
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Christian Santos 88. / Schot met links

90'
NEC pakt toch de drie punten. De Nijmegenaren kregen de beste kansen en verdiende de drie punten ook in een matig duel. Na een uur spelen was de ploeg van Ernest Faber al dichtbij de voorsprong, maar Dumić raakte de lat. Twee minuten voor tijd was daar Christian Santos. Zijn schot leverde NEC toch nog de drie punten op.
90'
90'
Er komen drie minuten bij.
90'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Paul Gladon
90'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
88'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Christian Santos
Toch nog de voorsprong voor NEC! Een diepe bal van NEC wordt onbedoeld verlengd door Te Wierik en de bal komt zomaar voor de voeten van Santos. Met links scoort de spits.
87'
Gele kaart voor Jaroslav Navratil (Heracles Almelo)
En kaart nummer negen! Nu is het Navratil met de overtreding op Grot.
86'
De kopbal van Santos wordt mooi uit de hoek getikt door Castro. NEC gaat nog veel voor de drie punten.
85'
Limbombe is geblesseerd geraakt en kan niet verder. Appiah is zijn vervanger.
85'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Appiah
85'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Anthony Limbombe
85'
Gele kaart voor Brahim Darri (Heracles Almelo)
Dario Dumić wordt vastgehouden door Darri en daar is gele kaart nummer acht.
83'
Hoekschop voor Heracles. Bel Hassani staat achter de bal. Weer lijkt Jones wat twijfelt te hebben, maar de doelman krijgt de bal weg.
80'
Gele kaart voor Navarone Foor (NEC Nijmegen)
Geen doelpunten, maar wel veel gele kaarten. Dit keer is het Foor die zijn eerste kaart van het seizoen pakt. Hij maakt de overtreding op Bruns.
78'
Gele kaart voor Mark-Jan Fledderus (Heracles Almelo)
De aanvoerder van Heracles gaat fel door op de benen van Foor en dat levert hem de terechte gele kaart op.
78'
De wedstrijd komt meer tot leven, maar goed is het zeker niet in Nijmegen.
75'
Gele kaart voor Iliass Bel Hassani (Heracles Almelo)
De middenvelder krijgt geel omdat hij de bal wegtrapt.
75'
Het schot van Limbombe van zo'n twintig meter gaat ruim over.
72'
Er komt eindelijk wat pit in de wedstrijd.
71'
De eerste wissel bij NEC is een feit. Bikel gaat eruit en Jay-Roy Grot is zijn vervanger.
71'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jay-Roy Grot
71'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Janio Bikel
68'
Goede kans voor Heracles
Kane gaat de mist in en dat levert veel ruimte op voor Darri. Dan ziet doelman Jones er weer compleet naast. En van dichtbij lijkt Weghorst de 0-1 te maken maar Woudenberg voorkomt dat.
65'
Gele kaart voor Todd Kane (NEC Nijmegen)
Een klein duwtje in de rug bij Weghorst levert Kane de gele kaart op.
65'
Jones zit er weer helemaal naast bij de hoekschop, maar heeft geluk dat Heracles niet kan profiteren.
64'
Zowaar een schot tussen de palen voor Heracles. Bel Hassani test de reflexen van Jones en de doelman verwerkt de bal tot een hoekschop.
63'
Het bleef lang rustig na rust, maar toen waren daar opeens twee kansen voor NEC. De Nijmegenaren verdienen de voorsprong in dit matige duel.
61'
De lat redt Heracles!
Verdediger Dario Dumić gaat mee naar voren. De voorzet van Kane komt op zijn hoofd. De mandekker kopt naar de grond en zijn bal belandt zo op de lat. Vervolgens is er een hectische moment voor het doel van Castro, waar Heracles- en NEC-spelers alles doen om aan de bal te komen en waar uiteindelijk Castro als winnaar, met de bal in de handen, uit de strijd komt.
60'
De eerste kans na rust. Foor geeft de bal voor en bij de eerste paal komt Sleegers gaat voor zijn man, maar weer is zijn schot niet zuiver. De bal gaat ruim naast.
59'
Gele kaart voor Thomas Bruns (Heracles Almelo)
Bruns krijgt de gele kaart nadat hij van achteren op de voet van Dario Dumić staat.
59'
NEC heeft het balbezit, maar doet niets met de bal. Als Heracles de bal verovert, leveren de bezoekers de bal direct in.
55'
Van Eijden zit er goed tussen en geeft de bal voor. Zijn hoge bal is een prooi voor Castro, maar de doelman blesseert in die actie zijn eigen verdediger Te Wierik.
54'
Tsja, het blijft heel matig in Nijmegen. Slordig balverlies en veel miscommunicatie.
51'
De tweede helft is nog niet veel beter dan de eerste 45 minuten. Nog steeds lijken de spelers niet goed te weten wat ze met de bal moeten doen.
49'
De eerste hoekschop na rust is voor Heracles na het werk van Bruns. Bel Hassani geeft voor en doelman Jones zit er naast maar Heracles kan niet profiteren.
48'
NEC zoekt direct voorzichtig de aanval, maar Sleegers verspeelt de bal en maakt daarna een kleine overtreding.
46'
Heracles heeft afgetrapt. De tweede helft is begonnen.
46'
45'
Halverwege staat het nog 0-0 in Nijmegen. Een matige eerste helft van twee kanten waar de durf vooral ontbreekt. NEC had via Foor en Sleegers de beste kansen, maar kon de 1-0 nog niet op het scorebord krijgen.
45'
45'
Voorzet van Woudenberg is gevaarlijk, debutant Hoogma zit mis, maar Santos kan niet profiteren.
45'
Door de blessures van Zomer en Bruns komen er twee minuten bij.
44'
Zomer kan niet meer verder spelen en wordt gewisseld voor Justin Hoogma. Dat is het debuut van Hoogma voor Heracles Almelo.
44'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Justin Hoogma
44'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Ramon Zomer
41'
Hoekschop voor NEC. De strakke bal van Limbombe komt op het hoofd van Rens van Eijden, maar de verdediger kan de bal geen richting mee geven. In zijn actie blesseert hij Zomer die nu op de grond blijft liggen.
40'
Een vrije trap van Bel Hassani komt in de handen van Jones. Tot ongenoegen van spits Weghorst die graag een betere voorzet had gezien.
37'
Voorzet van Foor wordt geblokt en zo krijgt NEC met nog een kleine tien minuten te spelen een hoekschop op. Voordat de ploeg van Ernest Faber gevaarlijk kan worden, constateert scheidsrechter Manschot een aanvallende fout.
36'
Het blijft voorzichtig in Nijmegen. Beide ploegen kennen een moeilijke fase in de competitie en zijn zoekende. Ook vandaag in Nijmegen, waardoor er tot nu toe weinig is gebeurd.
32'
Goede actie van Sleegers, zijn geblokte schot komt zomaar voor de voeten van Limbombe. De aanvaller haalt van zo'n twaalf meter in één keer uit, maar het is een gemakkelijke vangbal voor Castro.
31'
Voorzet van Kane wordt geblokt door Fledderus en dat betekent een hoekschop voor NEC.
29'
Nu is het Heracles dat sterker wordt. Het schot van Bel Hassani wordt geblokt en weer een hoekschop voor de bezoekers.
28'
Rommelige situatie voor het doel van Jones. De doelman komt niet lekker uit bij een vrije trap waardoor er een hectisch moment volgt zonder dat Heracles echt gevaarlijk kan worden.
27'
Gele kaart voor Gregor Breinburg (NEC Nijmegen)
De middenvelder komt te laat met zijn tackle en trapt Navratil onderuit. Dat is de tweede gele kaart van de wedstrijd.
25'
De vrije trap van Bel Hassani lijkt een prooi voor Bruns, maar vlak voor het doel van NEC mist hij de bal met beide benen. Zo kan Jones makkelijk vangen.
23'
Heracles wacht rustig af en ziet hoe NEC steeds beter de combinatie vindt. En zodra er balverlies is, gaan de bezoekers opzoek naar de aanval.
21'
Gele kaart voor Joey Sleegers (NEC Nijmegen)
De aanvaller krijgt de eerste kaart van de wedstrijd. De aanvaller houdt Iliass Bel Hassani even vast en de scheidsrechter vindt dat Sleegers zo een veelbelovende aanval onderbreekt daardoor.
20'
NEC wordt sterker. Nu weer een goede aanval aan de linkerkant. Woudenberg geeft de bal laag voor, maar Zomer zit ertussen. Weer een hoekschop voor NEC waar niets komt.
20'
Foor geeft de bal hard voor en gaat voorbij aan spits Santos die nog wel probeert met een wilde omhaal aan de bal te komen. Tevergeefs...
18'
Joey Sleegers schiet de bal wild over nadat Santos de goed uitstekend verlengde. Van dichtbij de kans niet besteed aan de oud-Feyenoorder. Daar had veel meer ingezeten voor de Nijmegenaren.
17'
Todd Kane geeft de bal voor, maar hij vindt geen medespeler. Robin Gosens kan de bal makkelijk wegwerken.
15'
Kwartiertje gespeeld in Nijmegen. Het is een rustig begin van beide ploegen. NEC kreeg via Foor de beste kans van de wedstrijd, maar Castro stond in de weg.
12'
Limbombe geeft de bal scherp voor, maar verdediger Dario Dumić kan de bal slechts schampen.
12'
Eerste hoekschop voor NEC nadat Gosens heeft weggewerkt.
11'
Bruns zit alweer op de grond en lijkt niet meer verder te kunnen na de botsing met Santos.
8'
Bruns ligt geblesseerd op de grond na het duel met Santos. De spits van de Nijmegenaren kon er niets aan doen en de botsing is vooral ongelukkig te noemen.
6'
Eerste kans van de wedstrijd. Foor lijkt een overtreding te maken op Fledderus, maar de kleine middenvelder mag door. Castro kan redding brengen op het schot binnen de zestien van Foor. Ook de rebound van Foor, met een omhaal, levert geen gevaar op.
5'
Hoekschop voor Heracles na de voorzet van Bruns.
3'
Een rustig begin van de wedstrijd. Voor nu is het vooral rondtikken rond de middenlijn.
1'
We zijn begonnen in Nijmegen!
1'
Bij NEC zijn er drie wijzigingen in de basiself. Lucas Woudenberg en Rens van Eijden keren terug van hun schoring. En ook Gregor Breinburg is er weer bij. Hij is volledig hersteld van zijn kniekwetsuur. Dat gaat ten koste van Marcel Appiah, Wojciech Golla en Jeffrey Leiwakabessy. Ook spits Christian Santos start 'gewoon' in de basis, omdat NEC in beroep gaat tegen zijn schorsing is de aanvaller tegen Heracles speelgerechtigd.

Bij Heracles is er één gedwongen wijziging. Gonzalo Garcia viel tegen Roda JC geblesseerd uit. Ook tegen NEC houdt zijn hamstringblessure hem aan de kant. Zijn vervanger is Jaroslav Navratil.

Welkom op deze vroege zondagmiddag bij het duel NEC Nijmegen – Heracles Almelo. Het verschil op de ranglijst is slechts twee punten in het voordeel van de Armeloërs. Zal dat na negentig minuten voetbal nog steeds zo zijn? De aftrap is om 12.30 en een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen van beide ploegen te vinden onder het kopje wedstrijddetails. Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zal live verslag doen van dit affiche in de Eredivisie.

NEC
De gepromoveerde club uit Nijmegen kent een uitstekend jaar in de Eredivisie met een keurige achtste plek. Toch is het alweer even geleden dat de drie punten naar de Nijmegenaren gingen. Dat was op 27 januari toen FC Twente met 2-0 aan de kant werd gezet. Eerder dit seizoen in speelronde twee was Heracles een maatje te groot voor de mannen van Ernest Faber. Met 3-0 ging de zege gemakkelijk naar de Almeloërs toe. Het zal dus geen één-tweetje worden om dit keer wel als winnaar uit de bus te komen. Faber kan dit weekend gewoon een beroep doen op spits Christian Santos, omdat de club in hoger beroep gaat tegen zijn schorsing van drie duels.

Op dit moment kent NEC een moeilijke fase in de Eredivisie. Faber legde voor de camera’s van Omroep Gelderland uit hoe het tij gekeerd kan worden: “Wij kunnen beter dan we hebben laten zien. We hebben elkaar erop aangesproken. Willen we resultaten halen, dan moeten we dat samen doen. Samen aanvallen, samen verdedigen. Dat moet gebeuren met positieve energie. We hebben heel veel geluk gehad dat de concurrentie ook punten heeft laten liggen. Als we een goede serie neer zetten, kunnen we nog mooie dingen doen. We moeten terug naar waar we mee bezig waren.”

Heracles
Vorige week was daar de dreun in Almelo. In eigen huis werd de ploeg van John Stegeman te kijk gezet door Roda JC. De 0-5 nederlaag was pijnlijk en vernederd. Het was alweer de derde nederlaag op rij voor Heracles. Eerst was er het doelpuntrijke verlies (3-6) tegen AZ en een week later was koploper PSV in Eindhoven met 2-0 te sterk. Waar Heracles voor de winterstop hoge ogen gooide, gaat het een stuk moeizamer in 2016. Slechts tweemaal, tegen De Graafschap en PEC Zwolle, kwam Heracles als winnaar uit de strijd. Om mee te blijven doen om plek drie en een ticket voor de Europa League zijn de drie punten hard nodig.

John Stegeman wilde op de clubsite niet te lang stilstaan bij de 0-5 nederlaag van vorige week. Volgens Stegeman moet de blik weer vooruit: “We gaan vol goede moed richting Nijmegen om daar onze huid zo duur mogelijk te verkopen. We gaan ervoor knokken. Ik ben er van overtuigd dat ze dat op een goede manier kunnen. Dat hebben de spelers dit seizoen al vaak aangetoond. We zijn niet bezig met de ranglijst, maar meer met hoe we het moeten doen. In een seizoen zitten altijd pieken en dalen. We moeten keihard werken en dan gaan we ook weer resultaat halen.”

Dat belooft een mooie pot voetbal te worden in Nijmegen. Om 12.30 is de aftrap. Tot dan!