06.03.2016 15:46

Stegeman en Faber zien aankopingspunten

Ernest Faber kijkt vanaf de zijlijn toe hoe zijn ploeg wordt beperkt tot verdedigen. AFC Ajax is een stuk sterker dan NEC Nijmegen. (23-08-2015)
Ernest Faber kijkt vanaf de zijlijn toe hoe zijn ploeg wordt beperkt tot verdedigen. AFC Ajax is een stuk sterker dan NEC Nijmegen. (23-08-2015)

Ernest Faber was maar wat blij met de 1-0 overwinning zondagmiddag van zijn ploeg op Heracles Almelo. De trainer van de Nijmegenaren hoopt dat zijn ploeg na de overwinning de weg omhoog is ingeslagen.

Voor de 1-0 zege, was NEC het namelijk al vijf wedstrijden niet gelukt om te winnen. De oefenmeester hoopt dat zijn jonge pupillen nieuwe energie hebben getankt. "Dat is belangrijk voor het zelfvertrouwen van deze jonge spelersgroep", gaf Faber aan tegenover FOX Sports.

Faber kon tegen Heracles nog beschikken over clubtopscorer Christian Santos. De spits kon meedoen, omdat hij beroep aantekende tegen zijn schorsing. Daar was de trainer erg blij om. "Dat was wel een voordeel, inderdaad. Hij was gelijk weer belangrijk." De hoofdrol speler zelf wilde weinig woorden vuil maken aan de situatie. "Het was blijkbaar een goede keuze om in beroep te gaan. Verder wil ik alleen praten over de wedstrijd van vandaag."

Heracles Almelo verloor voor de vierde keer op rij. Ondanks de matige reeks, was manager John Stegeman niet heel kritisch. "We hebben vandaag weer écht als team gespeeld. Daar ben ik tevreden over. Als we dit iedere keer opbrengen, dan ben ik ervan overtuigd dat we ook weer beter gaan voetballen en wedstrijden gaan winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner