06.03.2016 16:13

Debutant Hoogma: "Deed het niet zo goed"

Omdat Ramon Zomer geblesseerd raakt, kan Justin Hoogma zijn debuut maken voor Heracles Almelo in het uitduel met NEC. (06-03-2016)
Omdat Ramon Zomer geblesseerd raakt, kan Justin Hoogma zijn debuut maken voor Heracles Almelo in het uitduel met NEC. (06-03-2016)

Justin Hoogma maakte zijn debuut bij Heracles in de 1-0 verloren wedstrijd bij NEC. De verdediger is slechts zeventien jaar oud en daarmee de jongste debutant ooit bij de ploeg uit Almelo. De jongeling was kritisch op zichzelf na zijn eerste optreden.

"Ik vond dat ik dat zelf niet goed deed, dat is een klotegevoel. Ik ging voor de bal en had 'm weg moeten koppen" geeft Hoogma, zoon van directeur Nico-Jan Hoogma, aan in gesprek met RTV Oost. De verdediger was een beetje zenuwachtig. "Maar omdat het zo snel ging was het wel minder dan als ik het al heel lang wist. Toen ik in het veld stond, was het ook snel weg."

Met zijn zeventien jaar is hij nu de jongste speler die zijn debuut maakte. "Ik wist niet wie de jongste was. Dat is voor mij ook niet echt belangrijk, maar het is toch mooi dat ik op zo'n jonge leeftijd mijn debuut kan maken. Het ging heel snel. Ramon (Zomer, red.) raakte geblesseerd en ik moest snel warmlopen. Toen kwam ik er gelijk in, dus dat was wel een verrassing."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner