SBV Excelsior Zondag, 20. September 2015
14:30 uur
AFC Ajax
0:2
Dp.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Anwar el Ghazi 33. / Schot met links  (Arkadiusz Milik)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Arkadiusz Milik 42. / Schot met rechts  (Davy Klaassen)

90'
Samenvatting tweede helft
In de tweede helft waren de ruimtes iets groter en Excelsior probeerde nog wel de 0-2 achterstand te herstellen, maar slaagde daar niet in. Bij Ajax was er niet voldoende concentratie om de score verder uit te breiden, waardoor er weinig te beleven viel in de tweede helft en de wedstrijd in 0-2 eindigde.
90'
Einde wedstrijd
90'
Drukte in het strafschopgebied van Excelsior. Milik weet knap aan de bal te blijven, waarna hij Klaassen de mogelijkheid geeft om te schieten. Die staat echter zo dichtbij Kurto, dat hij tegen de doelman aan schiet.
86'
Milik staat vrij voor Kurto en werkt de bal over de doelman heen, maar Karami weet de bal op de doellijn op te ruimen.
82'
Wissel in bij AFC Ajax -> Daley Sinkgraven
82'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Anwar El Ghazi
78'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Cedric Badjeck
78'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Nigel Hasselbaink
75'
Weer een fraaie actie van El Ghazi, die Kruys en Kuipers op het verkeerde been zet. Het levert een corner op.
72'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lasse Schöne
72'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Viktor Fischer
71'
Heel veel ruimte van Vermeulen, die twijfelt of hij zelf zal schieten of de bal zal afgeven. Hij heeft te veel bedenktijd nodig, waardoor Bazoer de bal weet af te pakken.
67'
Auassar schiet van afstand en dwingt Cillessen om in te grijpen. De doelman van Ajax doet dat echter probleemloos.
66'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
66'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Kevin van Diermen
64'
De ruimtes worden groter, maar Ajax weet er nog niet van de profiteren en de score uit te breiden. De scherpte ontbreekt bij de Amsterdammers.
61'
Gele kaart voor Nigel Hasselbaink (SBV Excelsior)
Hasselbaink gaat vol op de voet van Veltman staan en krijgt daarvoor terecht geel.
58'
Gele kaart voor Jaïro Riedewald (AFC Ajax)
Ook geel voor Riedewald, na een tackle op Kuwas.
57'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Brandley Kuwas
57'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Yoëll van Nieff
56'
Excelsior krijgt een vrije trap en neemt die snel, maar Hasselbaink komt net niet tot een schot. Veltman werkt de bal over de achterlijn.
54'
Gele kaart voor Jurgen Mattheij (SBV Excelsior)
De eerste kaart van de wedstrijd komt op naam van Mattheij, die Fischer stevig onderuit haalt.
51'
El Ghazi komt naar binnen vanaf de rechterkant en kan met links uithalen, maar zijn schot is te zacht om Kurto in de problemen te brengen.
48'
Was het een mislukte hoge voorzet van Gudelj of een schot? Dat is niet helemaal duidelijk, feit is dat de bal in de handen van Kurto belandt.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft
Al snel werd duidelijk dat Excelsior compact ging spelen, maar Ajax had vandaag slechts ruim een halfuur nodig om de muur te doorbreken. Na een fraaie individuele actie schoot El Ghazi de 0-1 binnen. Vlak voor rust maakte Milik, nota bene met rechts, er 0-2 van. Ajax leidt dus comfortabel.
45'
Einde eerste helft
42'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:2 door Arkadiusz Milik
Milik krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied van Klaassen en kan tussen twee verdedigers door schieten. Kurto zit er nog aan met de hand, maar uiteindelijk gaat de bal toch in het doel.
38'
Auassar heeft een fraaie indraaiende vrije trap in huis. Cillessen komt uit zijn doel, maar het is Veltman die de bal weet weg te werken.
34'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Anwar El Ghazi
Toch wel uit het niets is daar de 0-1! Milik kopt de bal door, waarna El Ghazi ruimte heeft voor een actie. Hij slalomt tussen drie man door en schiet de bal vervolgens met links achter Kurto.
31'
Klaassen met een voorzet vanaf de achterlijn. Gudelj staat nog in het strafschopgebied, maar Kruys zit er tussen en weet de bal te onderscheppen.
27'
Exelsior gaat stevig in de duels, Milik en Klaassen worden beiden aangepakt maar de scheidsrechter houdt de kaarten voorlopig op zak.
25'
De Boer staat driftig te schreeuwen langs de zijlijn. Excelsior begint iets meer aan te vallen, Ajax heeft het lastig om een goede aanval op te zetten.
21'
Goede pass van Stans op Van Mieghem, die voor Riedewald komt. Van Mieghem besluit echter te schieten met links, waar een schot met rechts meer op zijn plaats was geweest. Cillessen hoeft dus niet in te grijpen.
19'
Na een stevige overtreding op Klaassen is het El Ghazi die het ineens probeert uit een vrije trap vanaf een meter of dertig. De bal vliegt Woudestein uit.
18'
Fischer krijgt vlak voor het doel veel tijd om aan te nemen en te schieten, maar Kurto redt met een goede reflex op het schot in de korte hoek.
15'
Dijks kijkt een ziet Gudelj in het strafschopgebied staan, waarna de voorzet komt. Gudelj krijgt de bal op de borst, maar weet daarna geen ploeggenoot te bereiken of te schieten.
12'
Tete levert een prima voorzet af. In het strafschopgebied staan Klaassen en Milik, maar beiden komen net niet aan de bal.
10'
Het tempo ligt laag in Rotterdam vanmiddag, nog weinig spektakel dus.
7'
Even wat dreiging van Excelsior via Hasselbaink. Hij loopt zich uiteindelijk stuk op Tete, waardoor het een doeltrap voor Ajax wordt.
4'
Dan toch al vroeg een grote kans voor Ajax! Milik speelt de bal op Bazoer, die aan de rechterkant van het strafschopgebied vrij staat. Kurto is uit zijn doel, maar Bazoer mikt de bal naast.
3'
Het wordt meteen duidelijk dat Excelsior compact speelt. Ajax zal geduldig moeten zijn.
1'
Aanvang wedstrijd
Opstellingen
Frank de Boer heeft twee wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van afgelopen donderdag. Riechedly Bazoer keert terug op het middenveld na zijn schorsing, waardoor Daley Sinkgraven op de bank zit. Ook Amin Younes zit op de bank, waardoor de linksbuitenpositie weer voor Viktor Fischer is. Arek Milik start in de spits.

Bij Excelsior zijn er drie wijzigingen: de geschorste Sander Fischer en Tom van Weert worden vervangen door Kevin van Diermen en Nigel Hasselbaink. Verder neemt Yoël van Nieff de plaats van Brandley Kuwas in.
Voorbeschouwing
In de zesde speelronde van de Eredivisie treffen Excelsior en Ajax elkaar in Rotterdam Kralingen. Ajax heeft een zwaar Europees duel achter de rug, waar Excelsior van hoopt te profiteren. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Excelsior
Voor Alfons Groenendijk zal de wedstrijd van vanmiddag er één met een speciaal tintje zijn. Jarenlang werkte hij voor Ajax als assistent-trainer, trainer van de A1 en van Jong Ajax, nu is hij hoofdtrainer van Excelsior. Het lijkt erop dat Groenendijk een zware middag tegemoet zal gaan tegen zijn oude werkgever, want hij moet het doen zonder een aantal belangrijke spelers.

Aanvoerder Sander Fischer en Tom van Weert werden vorige week tegen PEC Zwolle beiden met rood het veld uitgestuurd en zijn vandaag dus geschorst. Zij worden vervangen door Kevin van Diermen en Nigel Hasselbaink. Ook voor Yoël van Nieff is een basisplaats ingeruimd. Door compact te spelen hoopt Excelsior de ongeslagen status in eigen huis van dit seizoen te behouden.

Ajax
Ajax ontving donderdag in de Amsterdam ArenA het Schotse Celtic en dat was een alles behalve eenvoudige avond voor de Amsterdammers. Twee maal wisten de Schotten te scoren na verdedigende fouten van Ajax. Ajax wist er dankzij een vrije trap van invaller Lasse Schöne uiteindelijk nog een gelijkspel uit te slepen, maar dat was minder dan waar vooraf op gehoopt was.

De Deen uitte na afloop zijn ongenoegen over de minimale speeltijd die hij dit seizoen krijgt en hoopt Frank de Boer met zijn kwaliteiten te overtuigen. Daarvoor zou De Boer dan Daley Sinkgraven moeten slachtofferen, die dit seizoen nog niet kan overtuigen. Ook Thulani Serero mocht afgelopen donderdag weer eens op komen draven, maar hij valt buiten de selectie nu Riechedly Bazoer weer terug is van zijn schorsing.

Vorig seizoen had Ajax het moeilijk in Rotterdam en duurde het tot vijf minuten voor het eindsignaal voordat Ajax op voorsprong kwam. Pinchhitter Mike van der Hoorn maakte toen de 0-1, even later maakte Richairo Zivkovic er nog 0-2 van. Kan Excelsior weer zo lang stand houden? Om 14.30 wordt er afgetrapt in Rotterdam. Veel plezier bij dit duel!
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner