21.09.2015 10:30

Van Hanegem hekelt arrogante El Ghazi en PSV

Luciano Narsingh kan zijn geluk niet op als hij PSV op een 2-1 voorsprong heeft gezet in de Champions League. Een stunt lijkt in de maak tegen Manchester United. (15-09-2015)
Luciano Narsingh kan zijn geluk niet op als hij PSV op een 2-1 voorsprong heeft gezet in de Champions League. Een stunt lijkt in de maak tegen Manchester United. (15-09-2015)

Willem van Hanegem is allesbehalve blij met de houding van PSV en Anwar El Ghazi. In zijn maandagochtend column heeft hij flink uitgehaald. Hij vindt dat beide zich arrogant gedroegen.

De Kromme irriteerde zich aan de Eindhovenaren die na het duel met Manchester United (2-1 winst) niet wisten te winnen van Heracles Almelo. "En de PSV'ers denken na de winst op Manchester United misschien dat ze beter kunnen voetballen dan ze zelf en iedereen dachten", zo schrijft hij op in het Algemeen Dagblad. Hij zag dat de ploeg van Phillip Cocu tegen Heracles niet goed was. "PSV had de mazzel dat het niet tegen een goede ploeg speelde, want die had het erbarmelijke verdedigen bij onze Champions League-vertegenwoordiger zeker afgestraft."

Dinsdagavond won PSV van Manchester United, maar Van Hanegem is niet echt onder de indruk geraakt van de ploeg. "Het hele land was meteen weer in de war na die overwinning. Dat was zóiets geweldigs, een grote club als Manchester United verslaan", aldus een cynische oud-Feyenoorder. "Maar hebben we gezien hoe United speelde? Dat was niet om aan te gluren. Er stond een stel individualisten op het veld dat toevallig hetzelfde shirt aan had. Niemand was in beweging, ze deden allemaal maar wat."

El Ghazi
Niet alleen PSV kreeg het te verduren. Anwar El Ghazi moest er ook aan geloven. De buitenspeler moet een voorbeeld nemen aan Formula 1-coureur Max Verstappen, zo is de mening van Van Hanegem. De jonge coureur deed het goed tijdens de grote prijs van Singapore. Van Hanegem kon meer van Verstappen genieten dan van El Ghazi. "Dat is heel wat anders dan die Anwar El Ghazi die voor Ajax een doelpunt maakte en daarna zoals Cristiano Ronaldo ging staan. Doe lekker normaal, man. Je kan bij verre na niet tippen aan Ronaldo en het was maar Excelsior, dat zijn beste twee spelers miste, waartegen je scoorde."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner