20.09.2015 19:23

Fischer chagrijnig: "Ik kreeg twee ballen"

Viktor Fischer juicht nadat hij Ajax op 1-1 heeft geschoten in het Europa League-duel met Celtic. (17-09-2015)
Viktor Fischer juicht nadat hij Ajax op 1-1 heeft geschoten in het Europa League-duel met Celtic. (17-09-2015)

Viktor Fischer won met AFC Ajax met 0-2 van Excelsior, maar blij was hij allerminst. De Deense aanvaller liet duidelijk merken dat hij meer van zichzelf en zijn ploeg eist.

Na afloop van het duel stond Fischer voor de camera's van FOX Sports. Blij was de speler niet met de 0-2 overwinning. "Als je steeds denkt dat je stil kunt blijven staan en de bal zo rond kunt laten gaan, dat werkt gewoon niet", aldus Fischer toe zag dat Arek Milik en Anwar El Ghazi de doelpunten maakten. Fischer daarentegen kon het verschil niet maken. Hij speelde als linksbuiten, maar zijn voorkeur ligt duidelijk op een andere positie. "Ik kreeg twee of drie ballen. Daar moet ik dan wat mee doen, terwijl ik op de 'tien' veel meer ballen krijg. Ik voel me lekkerder op de tien-positie."

Trainer Frank de Boer koos tegen Excelsior voor andere spelers op het middenveld. Voor Fischer geen probleem. "Uiteindelijk is het niet aan mij. Ik vond dat het niet slecht ging. Ik kreeg gewoon te weinig ballen. Dat mag ik toch zeggen?", klinkt het lichtelijk geïrriteerd. "Ik liep van het veld met het gevoel dat er veel meer in had gezeten. Ik moet gewoon eerder ingespeeld worden, zodat ik meer kan laten zien wat ik kan."

Fischer gaat verder met zijn kritiek: "Ik eis niet alleen veel van mezelf, maar ook van de rest van de jongens. Ons baltempo lag veel te laag. We moeten meer in dribbelen en een man durven uitspelen. Gewoon meer durf en lef tonen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner