Feyenoord
2:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Dirk Kuyt 2. / Kopbal
0 : 2 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 36. / Kopbal  (Rick Karsdorp)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Daryl van Mieghem 44. / Schot met links  (Jeff Stans)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 55. / Kopbal  (Rick Karsdorp)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 71. / Schot met rechts
2 : 4 Torinfos in de Ticker Tom van Weert 86. / Schot met rechts  (Kevin Vermeulen)

90'
Michiel Kramer is de man de wedstrijd. Kort na rust wist de spits Feyenoord naar 1-3 te brengen met een mooie kopbal. Wederom was Rick Karsdorp de aangever. Na een fout van Adil Auassar maakte Kramer zelfs zijn derde goal met zijn rechtervoet: 1-4. Het slotakkoord was voor Tom van Weert. Een mooie pass van invaller Kevin Vermeulen zorgde ervoor dat de spits van Excelsior de 2-4 kon maken.
90'
90'
Bilal Başaçıkoğlu op de paal! De invaller zorgt voor dreiging na de wissel met Elia. Opnieuw kapt de Feyenoorder naar binnen en haalt hij hard uit richting de verre hoek. Dit keer belandt zijn schot op de paal.
89'
Het is dus wederom een doelpuntrijke derby geworden op Woudestein. Vorig jaar werd het 2-5 door onder meer twee goals van Lex Immers. Deze editie zorgt Michiel Kramer onder meer voor een 2-4 eindstand.
86'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 2:4 door Tom van Weert
Mooie goal van Tom van Weert. De spits wordt bediend door invaller Kevin Vermeulen en schiet overtuigend langs Vermeer. Het is een doelpunt voor de statistieken.
84'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
84'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
83'
Excelsior speelt volgende week opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt concurrent FC Twente op bezoek in Rotterdam. Feyenoord zal die speelronde de strijd aangaan met Heracles Almelo.
82'
Feyenoord speelt het duel professioneel uit en hanteert een laag baltempo. Excelsior is niet meer bij machten om het de betere stadsgenoten moeilijk te maken.
80'
Wissel in bij Feyenoord -> Jens Toornstra
80'
Wissel uit bij Feyenoord -> Simon Gustafson
78'
Ook invaller Bilal Başaçıkoğlu toont zijn gretigheid. De linksbuiten van Feyenoord omspeelt twee verdedigers en haalt uit richting de verre hoek. Het schot mist echter wat richting.
76'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
76'
Wissel uit bij Feyenoord -> Eljero Elia
74'
Invaller Nigel Hasselbaink laat zich direct zien. De kleine aanvaller van Excelsior schiet vanaf rand zestien een metertje naast het doel van Vermeer.
71'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:4 door Michiel Kramer
Oh oh Excelsior. Adil Auassar speelt de bal veel te zacht terug naar doelman Muyters. Kramer onderschept en schiet met rechts zijn derde tegen de touwen.
71'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Nigel Hasselbaink
71'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
71'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Luigi Bruins
71'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Rick Kruys
70'
Nog twintig minuten te spelen in de Rotterdamse derby. Feyenoord heeft de wedstrijd goed onder controle en lijkt de overwinning in de zak te hebben.
67'
Excelsior is even boos want het team dacht recht te hebben op een strafschop. Braamhaar vond de overtreding op Sander Fischer echter niet erg genoeg voor een kans vanaf elf meter.
64'
Gele kaart voor Rick Karsdorp (Feyenoord)
Een identieke situatie net als Karami in de eerste helft. Karsdorp blokkeert een aanval met zijn armen en krijgt geel.
63'
Een hoekschop van Gustafson draait zomaar op de bovenkant van de lat. De wind speelt vanavond parten op Woudestein. De corner hierop volgend wordt door Eric Botteghin in de handen van Muyters gekopt.
61'
Jeff Stans deelt een panna uit aan Simon Gustafson en gaat vervolgens naar de grond. Scheidsrechter Eric Braamhaar wuift de valpartij weg en laat het spel terecht doorgaan.
58'
Met nog een ruim half uur op de klok in Rotterdam lijkt de wedstrijd nu definitief gespeeld. Michiel Kramer is vanavond al twee maal succesvol met het hoofd.
55'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:3 door Michiel Kramer
De combinatie Karsdorp met Kramer is weer een feit. De voorzet van de rechtsback word uitstekend ingekopt bij de eerste paal door Michiel Kramer.
54'
Excelsior is in de tweede helft feller gestart dan Feyenoord. Het is nu zaak voor de Kralingers om toe te slaan.
51'
Fantastische save van Vermeer! Excelsior speelt met veel bravoure en krijgt goede mogelijkheden. Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer moet reddend optreden bij een inzet van dichtbij via Tom van Weert.
50'
Feyenoord weet de overmacht van het eerste half uur niet echt door te drukken. Dat betekent dat er wel degelijk kansen zijn vanavond voor Excelsior.
47'
Marko Vejinović krult een vrije trap langs de muur en ziet zijn poging net naast het doel van Muyters verdwijnen. De goalie van Excelsior zat er overigens goed bij.
46'
Zonder wijzigingen in beide teams is de tweede helft in gang gezet door Feyenoord. Het team van Van Bronckhorst zal het duel in een vroegtijdig stadium willen beslissen.
46'
45'
Feyenoord opende furieus met het doelpunt van Dirk Kuyt na een minuut en twee seconden spelen. Daarna kakte het team van Van Bronckhorst wat in en kwam Excelsior tot kansen via Kuwas en Van Weert. Toch was het Michiel Kramer die op aangeven van Karsdorp zijn team naar 0-2 kopte. Vlak voor rust bracht Daryl van Mieghem de spanning terug. De spits van Excelsior trof open doel na goed werk van Jeff Stans: 1-2.
45'
44'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:2 door Daryl van Mieghem
Van Mieghem produceert de aansluitingstreffer door van dichtbij het open doel te treffen. De actie van Jeff Stans was uitstekend in aanloop naar het doelpunt.
44'
Mooi schot van Van Weert! De spits van Excelsior wint het duel van Marko Vejinović en snel richting het Feyenoord-doel. Het schot van Van Weert zeilt maar net over.
43'
Hoogstandje van Brandley Kuwas die Rick Karsdorp even op het verkeerde been zet met een mooie schijnbeweging. De voorzet van Kuwas is vervolgens matig.
42'
Feyenoord komt bij een overwinning bij Excelsior op gelijke hoogte met rivaal Ajax. De Amsterdammers gaan morgen op bezoek bij PEC Zwolle.
39'
Zo lijkt Feyenoord ondanks de kansen van Kuwas en Van Weert een makkelijke avond te gaan beleven op Woudestein. Na een kleine veertig minuten leiden de Rotterdammers comfortabel.
36'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:2 door Michiel Kramer
Kuyt legt terug op Rick Karsdorp. Vanaf rand zestien schiet de rechtsback op doel en verlengt Kramer de poging met zijn hoofd. De bal belandt achter Muyters in de kruising.
36'
Gele kaart voor Khalid Karami (SBV Excelsior)
De rechtsback slaat een bal van Elia weg en krijgt de eerste kaart van dit duel.
36'
Nog ongeveer tien minuten te spelen tot de rust. Na het sterke begin van Feyenoord komt Excelsior steeds beter in de wedstrijd. Ook de kansen volgen nu voor de Kralingers.
33'
Excelsior wordt beter! Het opportunistische spel van de Kralingers leidt tot goede mogelijkheden. Via de kluts komt de bal terecht voor de voeten van Brandley Kuwas. De Feyenoord-defensie is echter net op tijd alert.
30'
Van Weert op de paal! Wat een prachtige aanval van de thuisploeg na een half uur spelen. Bas Kuipers slingert de bal voor vanaf links en Tom van Weert knalt deze voorzet op de paal.
29'
Ook Karim El Ahmadi mag nu rond de strafschopstip het doel beproeven. Op aangeven van opnieuw Elia wordt het schot van de Feyenoord-middenvelder geblokkeerd.
26'
Eindelijk weer eens wat gevaar van de kant van Feyenoord. Terence Kongolo stoomt op vanaf links en treft Dirk Kuyt. De doelpuntenmaker treft het lichaam van Bas Kuipers. Sven van Beek volleerd vervolgen op doel, maar keeper Muyters pakt zijn inzet sierlijk.
24'
Even een rustige fase in Rotterdam waar Excelsior iets meer tot voetballen komt. De ploeg van Alfons Groenendijk krijgt nu de ruimte van Feyenoord.
21'
Blessurebehandeling bij Rick Kruys naar aanleiding van een duel met El Ahmadi. De middenvelder van Excelsior kreeg een hand in zijn gezicht en moet even naar de kant.
18'
Er gaat veel dreiging uit van de linkerkant van Feyenoord. Eljero Elia zet met zijn snelle rushes en verfijnde techniek enkele Excelsior-verdedigers af en toe flink te kijk.
15'
Het eerste kwartier zit erop in Rotterdam. Excelsior kan nog geen vuist maken en heeft het enorm lastig in eigen huis. De bezoekers uit Rotterdam-Zuid leiden verdiend met 0-1 door een goal van Kuyt.
12'
Kans voor Kramer! Weer is het Gustafson die betrokken is bij een goede Feyenoord-aanval. De Zweed geeft voor op Michiel Kramer die op zijn beurt het zijnet raakt bij de eerste paal.
11'
Feyenoord speelt de bal geconcentreerd rond en wacht geduldig op de kansen die er komen gaan. Tegenstander Excelsior kan juist de bal slecht in de ploeg houden en is deze telkens snel kwijt.
8'
Feyenoord is dus goed begonnen aan de stadsderby. De nummer twee van de Eredivisie heeft het heft in handen en domineert in de openingsminuten.
5'
Voorafgaand aan het doelpunt waren er een paar fraaie combinaties te noteren. Karim El Ahmadi, Terence Kongolo en Eljero Elia stonden mede aan het begin van een succesvolle aanval.
2'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Dirk Kuyt
Na één minuut en twee seconden staat Feyenoord al op voorsprong. Simon Gustafson ziet zijn poging gered worden door doelman Tom Muyters, de rebound is vervolgens van dichtbij besteed aan Kuyt.
1'
De Rotterdamse derby is begonnen op Woudestein! Thuisploeg Excelsior heeft afgetrapt en hoopt vanavond te stunten tegen het favoriete Feyenoord.
1'
De opstellingen
SBV Excelsior ziet vanavond in de derby Khalid Karami terugkeren in de basiself. Coach Alfons Groenendijk van de Kralingers kiest direct voor de rechtsback en zet Daan Bovenberg op de reservebank. Verder zijn er geen wijzigingen bij de nummer elf van de Eredivisie.

Stadsgenoot Feyenoord verandert helemaal niets in de opstelling. Giovanni van Bronckhorst hanteert de strategie 'never change a winning team.' Dat betekent opnieuw basisplaatsen voor nieuwelingen Eric Botteghin en Simon Gustafson.

Welkom bij de enige echte Rotterdamse stadsderby in speelronde veertien van de Eredivisie! Op Woudestein trappen SBV Excelsior en Feyenoord zaterdagavond om 19.45 uur af. Mijn naam is Koen Larmit en ik doe live verslag van de wedstrijd in Rotterdam. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

SBV Excelsior
Het team van Alfons Groenendijk verkeert de laatste weken in een uitstekende vorm. Zo werd er onder meer met 1-1 gelijk gespeeld in het Philips Stadion. Excelsior wist zelfs te winnen tegen Roda JC, FC Utrecht en Willem II. Vorige week waren de Kralingers grote fases van de wedstrijd beter dan Heracles Almelo, het bleef uiteindelijk 0-0 in het Polman stadion. Excelsior vindt zichzelf terug op een verdienstelijke elfde plaats.

Luigi Bruins keert vanavond wellicht terug in de wedstrijdselectie voor het treffen met Feyenoord. De middenvelder had te kampen met een zware blessure van acht maanden. Bruins speelde vier jaar voor de tegenstander van vanavond. Ook Adil Auassar heeft een verleden bij Feyenoord. Miguel Nelom bewandelde de omgekeerde weg. Desondanks is de samenwerking tussen beide Rotterdamse clubs afgelopen zomer gestopt en zullen we nog maar weinig Feyenoord-spelers zien die op huurbasis mogen spelen bij Excelsior.

Feyenoord
Feyenoord won vorige week op overtuigende wijze van FC Twente. In de eigen Kuip werd het 5-0 door onder meer twee doelpunten van Simon Gustafson. Het team van Giovanni van Bronckhorst bekleedt een tweede plaats in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben drie punten achterstand op aartsrivaal Ajax en één punt voorsprong op regerend landskampioen PSV.

Tegen Excelsior kan Van Bronckhorst beschikken over een fitte selectie. Marko Vejinović en Tonny Vilhena hadden afgelopen week last van griep maar zijn zaterdagavond gewoon van de partij. Vorig seizoen werd de stadsderby een doelpuntenfestijn. Bij rust stond Feyenoord met 0-3 voor. Door vier doelpunten in de tweede helft kwam de eindstand op 2-5. Lex Immers was de grote man van die avond met twee doelpunten.