29.11.2015 09:45

Groenendijk: "Feyenoord dodelijk effectief"

Jeff Stans (l.) praat met trainer Alfons Groenendijk na de verloren derby tegen Feyenoord. (28-11-2015)
Jeff Stans (l.) praat met trainer Alfons Groenendijk na de verloren derby tegen Feyenoord. (28-11-2015)

Excelsior scoorde zaterdagavond in de Rotterdamse derby twee keer, maar kreeg ook vier doelpunten tegen, waardoor Feyenoord met de drie punten aan de haal ging. Excelsior-trainer Alfons Groenendijk zag dat zijn ploeg niet goed begon en de tegenstander in het zadel hielp.

"Ik vind Feyenoord een uitstekende ploeg, alleen wij begonnen niet goed en dat is meteen een mentale tik die je dan oploopt", kijkt de oud-trainer van Jong Ajax met RTV Rijnmond naar de vroege openingsgoal die Dirk Kuyt scoorde.

"Ik vind wel dat we goed terug zijn gekomen in de wedstrijd en op zoek zijn gegaan, maar elke keer op het moment dat je dreigde gelijk te maken scoorden zij. Feyenoord was dodelijk effectief. Je verliest uiteindelijk met 4-2 en dat is geen schande, maar wij hebben behoorlijk wat kansen gehad."

Feyenoord is door de overwinning in Kralingen weer gedeeld koploper met Ajax, maar kan door de Amsterdammers weer op achterstand worden gezet, als ze de ploeg zondag wint van PEC Zwolle. Groenendijk vindt het knap wat Feyenoord bereikt in Nederland.

"Ik vind dat Giovanni van Bronckhorst uitstekend werk levert bij Feyenoord. Het is een goed team met veel beweging en voetbal." Ook over zijn eigen team is Groenendijk tevreden. "We zijn op de goede weg en hebben met elkaar afgesproken dat we meer wedstrijden willen winnen. Je creëert nu zeven kansen tegen Feyenoord en dat is knap. Zij schieten er alleen meer in."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner