28.11.2015 21:35

Hattrick Kramer bezorgt Feyenoord derbywinst

Sven van Beek (l.) is op zoek naar Michiel Kramer (m.), die zojuist zijn tweede tegen SBV Excelsior heeft gemaakt en dat samen met Dirk Kuyt (r.) viert. (28-11-2015)
Sven van Beek (l.) is op zoek naar Michiel Kramer (m.), die zojuist zijn tweede tegen SBV Excelsior heeft gemaakt en dat samen met Dirk Kuyt (r.) viert. (28-11-2015)

De negentiende ontmoeting tussen SBV Excelsior en Feyenoord is geëindigd in een overwinning voor het team van Giovanni van Bronckhorst. Zaterdagavond waren Dirk Kuyt en Michiel Kramer (3x) de doelpuntenmakers aan Feyenoord zijde in het Rotterdamse onderonsje: 2-4.

De stadsderby was direct los met de vroege goal van Kuyt. De aanvoerder van Feyenoord kopte de rebound van Simon Gustafson van dichtbij binnen na net één minuut op de klok: 0-1. Het team van coach Van Bronckhorst domineerde en kreeg via Kramer een mogelijkheid op het tweede doelpunt. Tegenstander Excelsior durfde na een half uur pas te voetballen. Dit bracht Tom van Weert een grote mogelijkheid met een schot op de paal. Brandley Kuwas werd even later vlak voor het doel nog net op tijd gestuit door Sven van Beek.

Toch was het Feyenoord met de tweede goal van de avond. Rick Karsdorp zag zijn schot vanaf rand zestien in de kruising worden gekopt door Kramer: 0-2. De derby leek zo al vroegtijdig een gemakkelijke winst voor het team uit Rotterdam Zuid. Tom van Weert dacht de spanning terug te brengen met een afstandsschot. Zijn inzet zeilde echter net over het doel van Kenneth Vermeer. Vlak voor rust kwam de verdiende gelijkmaker er alsnog. Jeff Stans kreeg de ruimte om het strafschopgebied binnen te treden en schonk Daryl van Mieghem een niet te missen kans: 1-2. 

De eerste mogelijkheid van de tweede helft was voor Van Weert. Een voorzet van Van Mieghem werd bij de eerste paal getoucheerd door de Excelsior-spits. De redding van Kenneth Vermeer was echter katachtig. Toch was het Feyenoord wat de score uitbreidde. Op aangeven van wederom Karsdorp kopte Kramer de bal bij de eerste paal diagonaal in het doel: 1-3. De spits van Feyenoord toonde zijn waarde en het goede samenspel met rechtsback Karsdorp werd beloond. Na het doelpunt van Kramer kwam Excelsior nog moeilijk aan voetballen toe.

Feyenoord controleerde het duel en verdedigde de comfortabele voorsprong. Na een fout van Adil Auassar mocht Kramer zelfs zijn derde doelpunt aantekenen. De zachte terugspeelbal werd onderschept door de Feyenoord-spits en koeltjes afgewerkt: 1-4. Van Weert mocht na een mooie pass van invaller Kevin Vermeulen nog de 2-4 aantekenen. Door de derbywinst komt Feyenoord op gelijke hoogte met Ajax dat zondagmiddag in actie komt. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Excelsior neemt het in speelronde vijftien op tegen concurrent FC Twente.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner