30.11.2015 12:22

"El Ahmadi is een ondergewaardeerde speler"

Brandley Kuwas (r.) stoomt op en hij houdt Karim El Ahmadi (l.) met zijn arm van zich af tijdens SBV Excelsior - Feyenoord. (28-11-2015)
Brandley Kuwas (r.) stoomt op en hij houdt Karim El Ahmadi (l.) met zijn arm van zich af tijdens SBV Excelsior - Feyenoord. (28-11-2015)

John de Wolf vindt dat Karim El Ahmadi wordt onderschat als voetballer. De oud-verdediger denkt dat hij één van de belangrijke krachten van Feyenoord is.

De Rotterdammers staan momenteel op een tweede plek en doet het daarmee goed in de Eredivisie. Volgens De Wolf is de Marokkaanse middenvelder één van de redenen achter de huidige goede reeks met wedstrijden. "Karim El Ahmadi blijft in elke wedstrijd jagen op de tegenstander. Hij blijft duels aangaan en blijft lopen", zegt hij tegen De Telegraaf. Tegen SBV Excelsior won Feyenoord met 2-4. Michiel Kramer scoorde drie keer, maar De Wolf wil benadrukken dat El Ahmadi een belangrijke rol speelde in de winstpartij. "Met de regen en storm op Woudestein was goed voetbal misschien ook niet mogelijk, maar dan is het fantastisch als je een aanjager als Karim hebt die het elftal op sleeptouw neemt. Hij is de meest onderschatte middenvelder."

Niet alleen El Ahmadi, maar ook Dirk Kuyt nam een voortrekkersrol in de stadsderby. "Kuyt was belangrijk voor Feyenoord door voor de zoveelste keer de eerste goal te produceren. Bizar hoe makkelijk hij voetbalde tegen Excelsior." Ook Kramer ontving lovende woorden van de oud-verdediger van Feyenoord. ''Ik heb geconcentreerd naar hem zitten kijken. In de lucht is hij fantastisch. De manier waarop hij de 1-3 binnenkopt, oogt misschien makkelijk maar het is in werkelijkheid bizar moeilijk. Er zat zoveel timing en gevoel bij die bal. Hij aait hem, waar anderen de bal hard de andere kant heen koppen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner