31.03.2019 12:05

Jaren geleden ook twee hattricks op één dag

Zaterdagavond werden er twee hattricks op dezelfde dag gemaakt. Thomas Buitink (Vitesse) en Alexander Isak (Willem II) zorgden voor opvolging van Lucas Andersen (Willem II) en Michiel Kramer (Feyenoord) in 2015.

Het waren twee unieke hattricks zaterdagavond. Buitink maakte bij ADO Den Haag - Vitesse zijn basisdebuut en dat vertrouwen van trainer Leonid Slutskiy betaalde hij dubbel en dwars uit. De achttienjarige aanvaller was verantwoordelijk voor de gehele productie van Vitesse, al was het niet genoeg voor de zege: 3-3. Buitink is de jongste maker van een hattrick voor Vitesse ooit.

Tegelijkertijd werd er op het veld in Tilburg ook een speciale hattrick gemaakt. Isak, de winterse huurling van Borussia Dortmund, schoot Willem II hoogstpersoonlijk voorbij Fortunna Sittard: 3-2. De Zweed maakte al zijn doelpunten vanaf de penaltystip. Nog nooit eerder maakte een speler in de Eredivisie een hattrick die uitsluitend via strafschoppen tot stand kwam.


Lees ook: Van Aanholt velt opnieuw vonnis over degradant


Het gebeurde een paar jaar geleden voor het laatst dat twee spelers op dezelfde dag een hattrick maakten. Op 28 november 2015 kwamen Andersen en Kramer tot drie keer toe op het scorebord. Andersen verzorgde toen de gehele productie van Willem II op bezoek bij FC Twente (1-3), Kramer hielp Feyenoord voorbij stadsgenoot SBV Excelsior (1-4). Het gaat dan wel om verschillende wedstrijden, want eerder dit seizoen maakten Hakim Ziyech en Daley Blind bij Ajax - De Graafschap (8-0) beiden een hattrick.

Maar het kan ook nog specialer. Op 24 september 1967 maakten Lambertus Theunissen en Ove Kindvall allebei vier doelpunten in een wedstrijd. Theunissen maakte vier van de vijf doelpunten voor Fortuna Sittard tegen FC Volendam (5-0). Kindvall was dezelfde dag de grote man voor Feyenoord op bezoek bij ADO Den Haag (3-6).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner