06.03.2016 09:10

Scorende Boymans: "Als een spits tel ik mee"

Ruud Boymans kan zijn geluk niet op. Kort na zijn 0-2 scoort de spits ook de 0-3 tegen sc Heerenveen. Het betekent zijn zevende doelpunt van het seizoen. (05-03-2016)
Ruud Boymans kan zijn geluk niet op. Kort na zijn 0-2 scoort de spits ook de 0-3 tegen sc Heerenveen. Het betekent zijn zevende doelpunt van het seizoen. (05-03-2016)

Voor Ruud Boymans zijn het meer dan mooie tijden. Na lang blessureleed is de spits van FC Utrecht weer fit en tegen sc Heerenveen maakte hij alweer zijn zesde en zevende goal van het seizoen. Boymans is een tevreden goaltjesdief.

Vorig seizoen kwam Boymans tot negen doelpunten in negen competitiewedstrijden, maar een hardnekkige enkelblessure maakte vroegtijdig een einde aan het seizoen van de spits. Ook voor de winterstop kwam de oud-speler van onder andere AZ, NEC en Willem II niet in actie, maar inmiddels is hij weer terug. Met zeven goals in negen competitiewedstrijden laat Boymans zien dat hij het neusje voor de goal niet is kwijtgeraakt in de ziekenboeg.

"Als je scoort ben je altijd blij. Nu sta ik op zeven goals en als spits ga je dan toch tellen", vertelt Boymans met een glimlach voor de camera van FOX Sports. Mede via zijn doelpunten won FC Utrecht met 4-0 van sc Heerenveen. Boymans bleef de hele wedstrijd staan en voelde aan het einde wel dat hij een druk schema achter de rug had.

"Ik had afgelopen woensdag nog negentig minuten gespeeld tegen VVSB (in de halve finale van de KNVB beker, red.) en daarvoor een helft tegen Feyenoord. Dan is het bikkelen. Het moest van ver komen bij mij vandaag. Drie wedstrijden in een week is een grote fysieke winst voor mij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner