05.03.2016 09:43

Te Vrede krijgt tweede kans: "Het laten zien"

Jordens Peters (r.) en Mitchell te Vrede (l.) duelleren om de bal tijdens het competitieduel sc Heerenveen - Willem II. (23-01-2016)
Jordens Peters (r.) en Mitchell te Vrede (l.) duelleren om de bal tijdens het competitieduel sc Heerenveen - Willem II. (23-01-2016)

Met Henk Veerman en Mitchell te Vrede heeft sc Heerenveen-trainer Foppe de Haan twee spitsen met een neusje voor de goal tot zijn beschikking. De afgelopen weken viel de keuze op Veerman, maar tegen FC Utrecht krijgt Te Vrede weer een kans.

"Een goed gevoel, ik hoop te kunnen laten zien dat ik wekelijks in de basis hoor te staan", toont de oud-spits van AZ, Excelsior en Feyenoord zich strijdvaardig op de clubwebsite van sc Heerenveen. Te Vrede begon zijn carrière in Friesland als basisspeler, maar in het nieuwe jaar raakte hij zijn plek bij de eerste elf kwijt aan Veerman.

"Ik maakte mijn doelpunten (acht goals, red.) en voor mijn gevoel speelde ik redelijk. Het team draaide niet echt, maar het was de keuze van de trainer en daar had ik me bij neer te leggen", kijkt de aanvalsleider terug op de vervelende situatie. "Ik kon maar één ding doen, keihard trainen en dat heb ik gedaan." Na zijn inzet werd Te Vrede beloond, hij mag starten tegen FC Utrecht. "Ik moet scherp zijn, zodat de trainer de volgende keer niet om me heen kan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner