04.03.2016 16:55

De Haan: "Utrecht is een beetje Bayern"

De 72-jarige Foppe de Haan kan zijn emoties even niet in bedwang houden tijdens de persconferentie na de wedstrijd sc Heerenveen - Roda JC. (28-11-2015)
De 72-jarige Foppe de Haan kan zijn emoties even niet in bedwang houden tijdens de persconferentie na de wedstrijd sc Heerenveen - Roda JC. (28-11-2015)

Heerenveen krijgt komend weekend FC Utrecht op bezoek. Foppe de Haan vindt dat de hand van trainer Erik ten Hag, die hiervoor bij Bayern München werkte, zichtbaar is bij FC Utrecht.

"Het is een beetje Bayern, een ander niveau uiteraard, maar ze wisselen voortdurend van positie", legde De Haan uit op de website van Heerenveen. "De posities zijn hetzelfde, maar de poppetjes wisselen. Als je je mee laat slepen, heb je een probleem. Je moet vanuit je eigen kwaliteit en positie spelen en je moet lef hebben. We moeten Utrecht aanpakken en niet de kans bieden hun eigen spel te spelen."

Het is een belangrijke wedstrijd voor de Friezen. Bij een zege op FC Utrecht brengt Heerenveen het gat terug tot drie punten. "Een cruciaal duel, maar roepen we dat al niet weken?" grapte Foppe de Haan. De oefenmeester verwacht dat het zaterdag een moeilijke wedstrijd zal worden, ook omdat FC Utrecht een 'merkwaardig systeem' speelt: "Het is 4-4-2, maar bij de opbouw komt Strieder er tussen en gaan de backs hoger spelen. En ze maken het heel groot, het is moeilijk er druk op te krijgen", aldus de analyse van De Haan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner