07.03.2016 15:16

Heerenveen drie duels zonder Van den Berg

Joey van den Berg moet drie duels van sc Heerenveen. De middenvelder van de Friezen zag afgelopen weekend rood tijdens het competitieduel met FC Utrecht (4-0 nederlaag).

De KNVB heeft besloten om Van den Berg voor twee duels te schorsen, maar de middenvelder annex verdediger had nog naar aanleiding van zijn rode kaart op 16 januari tegen PEC Zwolle (5-2 nederlaag) een voorwaardelijke schorsing staan van één duel. Heerenveen kan daardoor geen beroep doen op Van den Berg tijdens de duels met PSV, Heracles Almelo en Roda JC Kerkrade.

Van den Berg gaf in een interview met het Friesch Dagblad al aan niet in beroep te zullen gaan tegen een mogelijke schorsing en sc Heerenveen maakt maandagmiddag via de officiële kanalen inderdaad bekend dat het de straf voor Van den Berg heeft geaccepteerd. 

De rode kaart van Van den Berg was overigens zijn zevende in de Eredivisie. In totaal staat Van den Berg op tien rode kaarten. Ook in de Jupiler League en in het bekertoernooi zag Van den Berg in het verleden rood.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner