07.03.2016 12:31

Van den Berg: "Mijn reputatie speelt mee"

Joey van den Berg krijgt rood en verlaat het speelveld tijdens het competitieduel sc Heerenveen - FC Utrecht. (05-03-2016)
Joey van den Berg krijgt rood en verlaat het speelveld tijdens het competitieduel sc Heerenveen - FC Utrecht. (05-03-2016)

Joey van den Berg denkt dat hij zijn naam tegen heeft als het gaat om het krijgen van rode kaarten. De middenvelder van sc Heerenveen kreeg alweer zeven rode kaarten in de Eredivisie.

Het afgelopen weekend was het weer raak. Van den Berg moest inrukken met een rode prent. Van den Berg wordt er moedeloos van. "Misschien moet ik naar het buitenland gaan en onder een andere naam gaan spelen en weer op nul beginnen", aldus de speler tegen het Friesch Dagblad die aangeeft niet in beroep te gaan tegen de straf die hij zal krijgen. "Ik ben de vorige keer in Zeist geweest en daar is geen winst te behalen. Als ze me een schorsing van zeven duels geven, dan ga ik er wel heen."

Bij Van den Berg heerst er vooral het gevoel van machteloosheid. "Normaal word ik altijd heel boos, maar ik kan niet eens meer boos worden. Soms heb ik het idee dat mijn reputatie wel meespeelt. Ik wil mezelf niet in de slachtofferrol praten, maar ik vind het vooral erg voor het team. Dat doe je wel tekort op deze manier."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner