0 : 1 Torinfos in de Ticker Nick van der Velden 20. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Arber Zeneli 71. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Kenny Otigba 75. / Kopbal  (Sam Larsson)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Sam Larsson 85. / dir. vrije trap

90'
Een meesterzet of toeval, dat weten we niet. Maar achteraf bleek de keuze van Foppe de Haan om er twee nieuwe spelers in te zetten en de formatie terug naar 4-3-3 te zetten de juiste. De eerste helft was bijzonder slecht van de Friese equipe, maar in de tweede helft herstelde het zich volledig. In de 71ste minuut zorgde Arber Zeleni voor de gelijkmaker door de bal uitstekend in de verre hoek te krullen. Vier minuten verder kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong door een kopbal van Kenneth Otigba. Hiermee was de wedstrijd compleet omgedraaid. Ook in de slotfase was Willem II niet bij machte iets te creëren. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door Sam Larsson, die een vrije trap goed binnenschoot. Door deze 3-1 is Heerenveen de nieuwe nummer tien van de Eredivisie.
90'
90'
Wederom moet Mulder in actie komen. Een hoekschop van Kawaya draait zeer gevaarlijk in, waarna de keeper met talloze mensen om zich heen de bal over de kruising heen tikt.
90'
Goede vrije trap van Falkenburg, die de verre hoek probeert op te zoeken. Mulder zorgt voor de redding.
89'
Door het doelpunt van Larsson is de hoop compleet ingezakt bij de Tilburgers, die het niet meer kunnen opbrengen. Het stevent af op een 3-1 eindstand.
85'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 3:1 door Sam Larsson
Het is beslist in het Abe Lenstra Stadion! Een fantastische vrije trap van Larsson van zo'n 25 meter vliegt feilloos binnen in de kruising. Lamprou is kansloos, de wedstrijd gespeeld.
85'
Slagveer speelt de laatste vijf minuten mee. Hij brengt wat snelheid bij Heerenveen, dat in de slotfase wellicht op de counter gaat spelen.
85'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
85'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
83'
De Sa glipt langs Otigba en schiet hard richting de korte hoek. Mulder weet ternauwernood redding te brengen.
82'
Marzo, die inmiddels op het middenveld opereert, komt erg dicht bij de 3-1. Hij stift de bal over de relatief kleine Lamprou heen, maar de bal gaat centimeters naast.
78'
Haemhouts, die in dit duel frequent nadrukkelijk aanwezig was, wordt eraf gehaald door Streppel. Robert Braber maakt de resterende twaalf minuten vol.
78'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
78'
Wissel uit bij Willem II -> Robbie Haemhouts
75'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 2:1 door Kenneth Otigba
Heerenveen komt zelfs op voorsprong! Vier minuten na de gelijkmaker kopt invaller Otigba de 2-1 binnen uit een hoekschop van Larsson, waardoor de score compleet omgedraaid is.
73'
Het momentum ligt nu duidelijk bij de thuisploeg. Zeneli geeft een scherpe voorzet richting Veerman, die de bal net niet met zijn hoofd kan toucheren.
71'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:1 door Arber Zeneli
Heerenveen komt toch op gelijke hoogte! Juist in een fase waarin je het niet verwacht is daar het doelpunt voor de Friezen. De nieuweling Zeneli is alert om bij de bal te komen en krult fraai de 1-1 binnen.
69'
Andersen, die vaak zorgde voor goede dieptepasses, wordt ruim twintig minuten voor tijd afgelost door Lesly de Sa.
69'
Wissel in bij Willem II -> Lesly de Sa
69'
Wissel uit bij Willem II -> Lucas Andersen
66'
Nu krijgt Willem II eveneens een kans! Van der Velden geeft de bal aan Haemhouts, die van zo'n 25 meter hard richting doel pegelt. Mulder is al verslagen, alleen de bal gaat in het zijnet.
65'
De Friese storm is iets gaan liggen, iets wat Heerenveen niet per se kan gebruiken in deze fase. Het blijft op zoek naar de gelijkmaker.
62'
Gele kaart voor Sam Larsson (sc Heerenveen)
Larsson komt behoorlijk laat in bij Haemhouts en krijgt daardoor geel van Makkelie.
61'
De ene huurling maakt plaats voor de andere. Hupperts' debuut zit erop, hij wordt na ruim een uur vervangen door Andy Kawaya.
61'
Wissel in bij Willem II -> Andy Kawaya
61'
Wissel uit bij Willem II -> Guus Hupperts
57'
Slordig balverlies van Andersen, waarna Van den Boomen oppikt en meegeeft aan Thorsby. De invaller op zijn beurt passt naar Sam Larsson, wiens harde voorzet gepakt kan worden door Lamprou.
53'
Armer Zeneli trekt naar binnen en probeert Lamprou te testen, maar de bal gaat via een Tilburgs been voorlangs.
50'
De wissels lijken vruchten af te werpen; Heerenveen start een stuk sterker aan de tweede helft. Willem II heeft minder grip op de wedstrijd.
46'
We zijn de tweede helft begonnen met twee nieuwe gezichten bij Heerenveen. Kenneth Otigba en Morten Thorsby, die waren gepasseerd voor deze wedstrijd, mogen de tweede helft wel meemaken. Zij vervangen Lucas Bijker en Mitchell te Vrede. Thorsby komt waarschijnlijk als aanvallende middenvelder te spelen, Henk Veerman blijft over als enige spits in de tweede helft.
46'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
46'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Mitchell te Vrede
46'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Kenneth Otigba
46'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Lucas Bijker
46'
45'
Tot zover de eerste 45 minuten. Met name Heerenveen was zeer teleurstellend in het eerste bedrijf. De 4-4-2 die Foppe de Haan in gedachten had zorgt tot nog toe alleen maar voor ellende bij de Friezen, die amper tot kansen komen en veel weggeven. Van alle cadeautjes pakten de Tricolores er eentje uit; in de 20ste minuut benutte Nick van der Velden een penalty na zelf neergelegd te zijn in het strafschopgebied. Hierdoor heeft Willem II een 0-1 voorsprong in het Abe Lenstra Stadion.
45'
41'
Ach, ach, ach. Een opstapeling van blunders aan zowel Heerenveen- als Willem II-zijde. In eerste instantie beoordeelt Marzo een lange bal helemaal verkeerd en lanceert Van der Velden om alleen op doel af te gaan , die op zijn beurt jammerlijk naast schiet.
40'
De lange bal wordt weliswaar regelmatig gehanteerd bij Heerenveen, hij werkt nooit. Dat is niet omdat Te Vrede en Veerman hun kopduels niet winnen, maar omdat de bal daar überhaupt niet komt.
36'
Prima actie van Bijker, die de linkerkant van het veld aflegt om een voorzet af te leveren. Deze gaat over de grond richting penaltystip, maar bereikt geen medespeler.
34'
Eén ding is zeker bij Heerenveen: er zit rek in het niveau. De ploeg van De Haan laat absoluut niet zien wat het in huis heeft. Het is de vraag of de ploeg dat nog binnen een uur aan speeltijd kan omdraaien.
30'
Kostas Lamprou komt voor het eerst in actie op een schot van Heerenveen. Mooie combinatie tussen Sam Larsson en Arber Zeneli, met eerstgenoemde die de bal richting doel schiet. Makkelijke prooi voor de Griekse goalie van de Tricolores.
26'
Haemhouts maakt een vermeende handsbal en komt erg goed weg dat arbiter Danny Makkelie de bal niet op de stip legt.
24'
Willem II komt zelfs dicht bij de 0-2! Andersen legt de bal met zijn zij terug op Robbie Haemhouts, die de bal niet in het doel krijgt.
23'
De corner veroorzaakt vervolgens nog een corner, die voorlangs vliegt.
22'
Eerste doelpoging van Heerenveen. Caner Çavlan legt aan van ruim twintig meter, maar schiet tegen Funso Ojo aan. Corner voor de Friezen.
20'
Doelpunt voor Willem II, 0:1 door Nick van der Velden
Het slachtoffer van de overtreding gaat zelf achter de bal staan en dat bleek de juiste keuze. Van der Velden opent de score met een feilloos genomen penalty.
19'
Gele kaart voor Stefano Marzo (sc Heerenveen)
Willem II krijgt een strafschop! Nogmaals een goede steekbal van Andersen, die daarmee Nick van der Velden lanceert. Die wordt vervolgens getackeld door Stefano Marzo, die daarmee een penalty forceert en geel ontvangt.
17'
Het is nog niet veel in de openingsfase van deze wedstrijd, met name van de kant van Heerenveen. De twee gecreëerde kansen kwamen van de uitploeg, de thuisploeg lijkt nog te moeten wennen aan de nieuwe 4-4-2-formatie.
13'
Guus Hupperts produceert een gevaarlijk schot op doel! De nieuweling snelt het strafschopgebied binnen en probeert de verre hoek te bereiken, maar Mulder heeft dat in de gaten.
11'
Met twee spitsen beschikkend over techniek noch snelheid is een voornaamste spelbenadering bij Heerenveen de lange bal, gezien het feit dat Henk Veerman en Mitchell te Vrede wel kopkwaliteiten hebben. Vooralsnog hebben we daar nog niet heel veel van gezien.
7'
Gele kaart voor Lucas Bijker (sc Heerenveen)
Lucas Bijker moet de resterende 83 minuten spelen met geel op zak. Hij begaat een overtreding op Freek Heerkens.
4'
Falkenburg móét zorgen voor de openingstreffer!
Een ongekende misser van Erik Falkenburg. Een uitstekende dieptebal van Lucas Andersen geeft Falkenburg een enorme gelegenheid om vrijstaand de 0-1 binnen te schuiven, maar hij stuit op Erwin Mulder.
1'
We zijn begonnen in het Abe Lenstra Stadion! Het is afwachten of de 4-4-2 die Foppe de Haan in gedachten heeft uit de verf komt tegen Willem II.
1'
sc Heerenveen en Willem II sluiten de zaterdagavond in de Eredivisie af. De nummer twaalf en dertien van de competitie staan voor een waar zespuntenduel, met zowel uitzicht op de bovenkant van het rechterrijtje als dreigend gevaar vanuit de degradatiezone voor beide ploegen. De teams van Foppe de Haan en Jurgen Streppel gaan er in het Abe Lenstra Stadion alles aan doen om een stijging om de ranglijst te bewerkstelligen. Mijn naam is Nino Vermeulen en ik doe verslag van dit duel.

Heerenveen in zwakke fase
In de laatste drie wedstrijden incasseerde Heerenveen twaalf doelpunten. De ploegen die hiervoor zorgden waren, met alle respect, niet de meest gerenommeerde: Roda JC Kerkrade, ADO Den Haag en PEC Zwolle. Met recht kan dus gezegd worden dat de vorm er niet is bij de Friezen. De Haan leek de reddende engel door een ongeslagen serie van vier wedstrijden neer te zetten na zijn binnenkomst, maar inmiddels is er weer flink werk aan de winkel voor de coach en zijn spelers. Tegen Willem II is een driepunter meer dan welkom voor Heerenveen, dat daarmee in ieder geval tijdelijk een tiende plaats op de ranglijst kan veroveren. Aan de andere kant van de medaille moet het ook absoluut oppassen om tussen de onderste plekken te belanden; het verschil met de degradatiestreep is maar vier punten.

Tilburgers zien mogelijkheden
Willem II opende 2016 met een 1-0 nederlaag bij NEC Nijmegen, de nummer vijf van de ranglijst. Niettemin is er vanavond zeker hoop voor de Tricolores, die kansen ruiken bij een in slechte vorm verkerend Heerenveen. De ploeg van Jurgen Streppel bezet een dertiende plaats in de Eredivisie, met achttien punten uit evenveel wedstrijden. Bij een overwinning gaat het over Heerenveen heen en is het afhankelijk van het resultaat ADO Den Haag, dat zondag thuis aantreedt tegen SC Cambuur, of het de speelronde eindigt als nummer elf of twaalf. Het zou ook kunnen dat de Tilburgers dit weekend afsluiten als nummer vijftien, als de resultaten tegenzitten. Er is haast geen beter moment om de Friese ploeg te treffen, dus er liggen zeker mogelijkheden voor Willem II om een aantal plekjes te stijgen op de ranglijst.

Beide ploegen moeten een speler missen wegens controversiële schorsingen. Zowel Joey van den Berg als Frank van der Struijk werden in de vorige wedstrijd van het veld gestuurd door twijfelachtige rode kaarten. Beiden zijn alsnog geschorst, met de verbazing van dien. De elftallen die door Foppe de Haan en Jurgen Streppel in elkaar zijn gepuzzeld, zijn ongeveer een uur voor aanvang hier te zien.