23.01.2016 20:09

De Haan gooit formatie om tegen Willem II

De 72-jarige Foppe de Haan kan zijn emoties even niet in bedwang houden tijdens de persconferentie na de wedstrijd sc Heerenveen - Roda JC. (28-11-2015)
De 72-jarige Foppe de Haan kan zijn emoties even niet in bedwang houden tijdens de persconferentie na de wedstrijd sc Heerenveen - Roda JC. (28-11-2015)

Foppe de Haan gaat het over een andere boeg gooien bij sc Heerenveen. De trainer stuurt tegen Willem II een basiself het veld op die lijkt op een 4-4-2, met Henk Veerman én Mitchell te Vrede in de aanval.

De Haan heeft aanvoerder Joey van den Berg niet tot zijn beschikking voor deze partij. Hij werd vorige week van het veld gestuurd in de teleurstellende 5-2 nederlaag tegen PEC Zwolle en zit tegen Willem II een schorsing uit. Naar aanleiding van die wedstrijd is dan ook het een en ander omgegooid binnen de opstelling van de Friezen. Kenneth Otigba en Morten Thorsby hebben hun basisplaatsen verspeeld. Joost van Aken start in de centrumverdediging, Stefano Marzo vervangt Thorsby. Daardoor schuift Branco van den Boomen vanaf het begin door naar het middenveld, dat vandaag bestaat uit vier personen. Caner Çavlan staan naast Van den Boomen in het centrum, terwijl vanaf de zijkanten Arber Zeneli en Sam Larsson starten. Te Vrede en Veerman beginnen in de spits.

Bij Willem II zien we ook enkele andere gezichten in de basis ten opzichte van de 1-0 verliespartij bij NEC Nijmegen vorige week. De geschorste Frank van der Struijk wordt vervangen door Dico Koppers, die vanaf linksback begint. Stijn Wuytens, die afgelopen week naar AZ verkaste, zien we vanzelfsprekend ook niet terug in de basis. Hij wordt afgelost door Robbie Haemhouts, die samen met Funso Ojo en Erik Falkenburg het Tilburgse middenveld vormt. Tevens zien we een nieuw gezicht in het Willem II-shirt; Guus Hupperts staat in de basis. Dit gaat ten koste van Richairo Živković.

De wedstrijd is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner