22.01.2016 09:57

Beroep tegen schorsing helpt Van den Berg niet

Terwijl Martin van den Kerkhof (r.) op zijn fluitje blaast tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - sc Heerenveen, trekt Joey van den Berg (l.) zijn beslissing al in twijfel. (16-01-2016)
Terwijl Martin van den Kerkhof (r.) op zijn fluitje blaast tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - sc Heerenveen, trekt Joey van den Berg (l.) zijn beslissing al in twijfel. (16-01-2016)

De tuchtcommissie heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal overgenomen en Joey van den Berg bestraft met een schorsing van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Het beroep van sc Heerenveen is dus onsuccesvol gebleken. De captain van de Friezen mist de thuiswedstrijd tegen Willem II.

"Van den Berg ging niet akkoord met het schikkingsvoorstel, waardoor de tuchtcommissie de zaak gisteren behandelde in Zeist. Mede op basis van de verklaringen kwam voor de tuchtcommissie vast te staan dat Van den Berg zijn tegenstander raakte, terwijl de bal voor hem buiten bereik was. Dat Van den Berg even daarvoor uit balans werd gebracht, speelde volgens de tuchtcommissie geen rol toen Van den Berg deze overtreding beging", bericht de KNVB.

Van den Berg kreeg de straf voor de rode kaart die hij het afgelopen weekend ontving in het duel met PEC Zwolle. De aanvoerder van de Friezen trapte volgens scheidsrechter Martin van den Kerkhof de Zwollenaar Kingsley Ehizibue na. "Op het moment dat ik fluit voor een overtreding, zie ik dat hij met zijn linkerbeen natrapt en zijn tegenstander raakt", zei de arbiter tegen FOX Sports.

De middenvelder, die ook geregeld als centrale verdediger wordt opgesteld in Heerenveen, voelde zich 'genaaid' na de rode kaart. "Hij had het over natrappen. Maar ik heb absoluut niks gedaan. Ik voel me genaaid. Meer kan ik er niet over zeggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner