11.05.2016 15:11

Trainer De Gier geniet van 'flow' Almere City

Almere City FC-trainer Jack de Gier kijkt vanaf de zijkant toe tijdens het play-offduel FC Emmen - Almere City (06-05-2016).
Almere City FC-trainer Jack de Gier kijkt vanaf de zijkant toe tijdens het play-offduel FC Emmen - Almere City (06-05-2016).

Almere City FC-trainer Jack de Gier is blij met de huidige vorm van zijn ploeg en is van mening dat Almere City een serieuze kans maakt op promotie naar de Eredivisie. Vrijdagavond is Willem II de eerste tegenstander.

"Wij kunnen van iedereen winnen, maar we kunnen, om in voetbalclichés te blijven ook van iedereen verliezen. Als we steekjes laten vallen, zoals in de eerste helft tegen FC Emmen, dan kunnen we het moeilijk krijgen. Maar ik kan niet ontkennen dat we in een goede flow zitten. Heel de club kijkt uit naar het treffen met Willem II", aldus De Gier.

De Gier werd in december aangesteld als opvolger van de ontslagen Maarten Stekelenburg. "Ik heb niet veel veranderd", vervolgt de coach tegenover Voetbal International. "We spelen nog altijd 4-3-3 en we zetten op dezelfde manier druk. Ik geef mijn spelers alleen veel vrijheid. Er is wat ontstaan in de groep, iedereen is bereid voor elkaar te werken. We zijn hier met iets unieks bezig. Het maakt ook niet meer uit of Jantje, Pietje of Klaasje in de spits staat, iedereen gelooft dat we van iedereen kunnen winnen."

De Gier heeft als speler een verleden bij Willem II. "Het is leuk dat we tegen Willem II mogen spelen. Met alle respect voor Excelsior, maar dit vond ik zelf een leukere tegenstander. Vanwege mijn verleden én het volle stadion. Wij hebben een paar jonge gasten in de ploeg. Die heb ik ook voor het uitduel met NAC gezegd: geniet hier nu van, spelen voor zeventienduizend mensen. Dat is een geweldige ervaring. Jurgen (Streppel, red.) en Willem II gun ik alles, alleen zijn er nu andere sportieve belangen. Neemt niet weg dat we na de wedstrijden gewoon een biertje met elkaar zullen drinken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner