08.05.2016 16:23

Willem II ondanks winst de nacompetitie in

Het is Willem II niet gelukt om zich rechtstreeks te handhaven in de Eredivisie. De Tilburgers wonnen zondag zelf met 2-3 bij Roda JC, maar zagen concurrent Excelsior ook gewoon drie punten pakken. Willem II speelt daardoor play-offs.

De ploeg moest presteren voor een kans op rechtstreekse handhaving en de Tilburgers begonnen ook prima. De ploeg zette Roda JC onder druk, maar wist niet goed door te drukken. De thuisploeg was daarentegen meteen succesvol, alhoewel er flink wat geluk bij kwam kijken. Tom Van Hyfte legde een vrije trap rond de penaltystip neer, waar het speeltuig niet werd aangeraakt. Jordy Buijs kon vervolgens simpel binnenwerken bij de tweede paal. Willem II rechtte de rug via Erik Falkenburg, die een schot van Guus Joppen aannam en rustig in het doel schoof. De Tilburgers wilden doordrukken, maar hielden geen rekening met Uğur İnceman. De middenvelder van Roda JC schoot van flinke afstand kiezelhard raak in de korte hoek: 2-1.

In de tweede helft deed Willem II wat het moest doen: snel scoren. Bruno Andrade schoot knap raak vanuit een moeilijke hoek, met rechts vond hij de rechterkruising. Via de 2-2 kon Willem II bouwen aan de eerste voorsprong van de middag en die kwam er ook. Lucas Andersen kwam ietwat gelukkig aan de bal in zestien, maar bleef zeer kalm in het strafschopgebied, speelde Benjamin van Leer uit en maakte af: 2-3. Ongeveer tegelijkertijd kwam Excelsior echter op een 2-0 voorsprong tegen SC Cambuur, waardoor Willem II zelfs bij drie punten degradatievoetbal niet kon ontlopen.

Het besef leek door te dringen bij de spelers. Willem II bleef aanvallen, maar miste de echte passie om nog door te drukken voor de 2-4. Desalniettemin melden de Tilburgers zich met een winstpartij in de tweede ronde van de play-offs. Daarin treft het Almere City in een tweeluik. De wedstrijden worden op 13 en 16 mei afgewerkt.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner