13.05.2016 22:35

Willem II doet goede zaken in Almere

Erik Falkenburg (m.) zet Willem II op een belangrijke 0-1 in de play-offwedstrijd tussen Almere City en Willem II. (13-05-2016)

Willem II heeft een goede uitgangspositie afgedwongen door Almere City FC in Almere met 1-0 te verslaan. Erik Falkenburg nam na een kwartier spelen het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening.

Willem II was de gehele eerste helft de bovenliggende partij in het Yanmar Stadion. De Tilburgers hadden vijftien minuten nodig om op voorsprong te komen. Guus Hupperts gaf de bal voor vanaf de rechterflank, maar zijn voorzet werd weggewerkt. De bal viel voor Anouar Kali. De middenvelder van Willem II schoot op doel, maar trof het lichaam van Bruno Andrade. Via de Braziliaan kwam de bal terecht bij Falkenburg. Laatstgenoemde twijfelde niet en schoot de bal tegen de touwen: 0-1.

Willem II bleef domineren en had weinig moeite met Almere City, maar grote kansen wisten de Tilburgers tijdens de eerste 45 minuten niet meer te creëren. De thuisploeg werd daarentegen wel een keer gevaarlijk. Soufyan Ahannach wist met een schitterende pass Ricardo Kip in stelling te brengen. Kip stond in een moeilijke hoek en probeerde Willem II-doelman Kostas Lamprou te verrassen met een schot in de korte hoek, maar schoot de bal in het zijnet.

Na de rust waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. Dat had grotendeels te maken met het feit dat Willem II tijdens het tweede bedrijf erg slordig was in balbezit. De thuisploeg wist daar tot twee keer toe bijna van te proberen. Kip schoot uit een voorzet van Enzio Boldewijn echter op de paal, terwijl even later een poging van Kip op het allerlaatste moment werd geblokt.

Almere City bleef in de slotfase dreigend, maar de thuisploeg wist die dreiging niet om te zetten in kansen. Ook het feit dat Dries Wuytens in de slotfase met rood van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Allard Lindhout hielp de thuisploeg niet. Almere City krijgt maandagmiddag nog een kans om de achterstand om te buigen, dan staat in Tilburg de return op het programma.

Door: Jurre Hermans