FC Barcelona
3:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Iniesta 7. / Schot met links  (Lionel Messi)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Karim Benzema 20. / Kopbal  (Ángel Di María)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Karim Benzema 24. / Schot met rechts  (Ángel Di María)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 42. / Schot met links  (Neymar)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Cristiano Ronaldo 55. / Penalty
3 : 3 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 65. / Penalty
3 : 4 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 84. / Penalty

90'
90'
Er komen drie minuten blessuretijd bij!
90'
Kan Morata nog wat betekenen voor zijn ploeg? Hij vervangt Modric vlak voor tijd.
90'
Wissel in bij Real Madrid -> Morata
90'
Wissel uit bij Real Madrid -> Luka Modrić
88'
Gele kaart voor Luka Modrić (Real Madrid)
Luka Modric heeft een harde overtreding nodig om Messi af te stoppen en krijgt geel.
86'
Gele kaart voor Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Een elleboog van Ronaldo, die duidelijk gefrustreerd is. Hij zit niet in de wedstrijd en krijgt geel.
85'
Wissel in bij Real Madrid -> Isco
85'
Wissel uit bij Real Madrid -> Ángel Di María
85'
Gele kaart voor Xabi Alonso (Real Madrid)
Xabi Alonso krijgt niet een gele kaart voor het veroorzaken van de penalty, maar voor praten.
84'
Doelpunt voor FC Barcelona, 3:4 door Lionel Messi
Ongelooflijk. Een hattrick voor Messi, tweemaal vanaf de stip. Hij kiest weer de rechterhoek uit en scoort dus zijn derde treffer. De penalty werd veroorzaakt door Xabi Alonso, die Iniesta over zijn been zag vallen.
83'
Tweede penalty FC Barcelona!
82'
Nog maar een paar minuten en de druk is van FC Barcelona. De ploeg moet winnen om het gat met Real Madrid te verkleinen. Gaat dit nog lukken in tien minuten tijd?
78'
Fàbregas speelde een slechte wedstrijd en tien minuten voor tijd gaat de middenvelder naar de kant. FC Barcelona gaat voor de winst, want Gerardo Martino brengt Alexis Sánchez.
78'
Wissel in bij FC Barcelona -> Alexis Sánchez
78'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Cesc Fàbregas
77'
Hij heeft gescoord, maar verder is Ronaldo veel te onzichtbaar in deze wedstrijd. De Portugese sterspeler heeft zijn stempel nog niet definitief op deze wedstrijd kunnen drukken.
74'
Dani Alves raakt de paal met een afstandsschot!
De verdediger haalt uit van ongeveer twintig meter, passeert López, maar raakt de linkerpaal. Pech voor FC Barcelona.
74'
Het leuke is dat Real Madrid nog steeds aanvalt in deze wedstrijd. Natuurlijk graaft het zich in, maar als ze kunnen gaan ze alsnog met man en macht naar voren.
71'
De laatste keer dat Real Madrid verloor na een rode kaart van Sergio Ramos was uitgerekend tegen FC Barcelona. In november 2010 verloor het met 5-0 nadat Ramos werd weggestuurd.
68'
Ook FC Barcelona wisselt nu. Neymar gaat naar de kant en voor hem komt Pedro.
68'
Wissel in bij FC Barcelona -> Pedro
68'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Neymar
67'
Overigens is Benzema zojuist naar de kant gegaan. Na het wegvallen van Sergio Ramos voetbalde Real Madrid met nog maar drie verdedigers. Daarom bracht Carlo Ancelotti Raphaël Varane in.
66'
Gele kaart voor Busquets (FC Barcelona)
Weer een gele kaart in deze wedstrijd. Ditmaal is het Busquets die opgeschreven wordt in het boekje. Hij begaat een overtreding op het middenveld.
66'
Wissel in bij Real Madrid -> Raphaël Varane
66'
Wissel uit bij Real Madrid -> Karim Benzema
65'
Doelpunt voor FC Barcelona, 3:3 door Lionel Messi
En ook deze is raak! Messi scoort zijn tweede van de avond, ditmaal vanaf elf meter. De Argentijn kiest de rechterhoek uit.
63'
Penalty FC Barcelona!
63'
Rode kaart voor Sergio Ramos (Real Madrid)
Een kantelpunt in de wedstrijd! Neymar wordt achter de verdediging aangespeeld en Sergio Ramos moet aan de noodrem trekken. Hij lijkt de Braziliaan echter niet te raken, maar gaat toch op de bon.
60'
Zó, wat een knal van Iniesta! De Spaanse middenvelder neemt een afgeslagen corner in één keer op de pantoffel en de bal scheert over de lat boven López. Dat was bijna de 3-3 en ook nog eens een schitterende treffer.
58'
Wat een heerlijk actie van Benzema! In de zestien geeft de doelpuntenmaker een prachtig hakje op de juiste snelheid. Bale sprint naar de bal en knalt vanaf rechts in één keer op doel, maar Valdés laat zich niet verrassen in de korte hoek.
55'
Doelpunt voor Real Madrid, 3:2 door Cristiano Ronaldo
Hij liet zich nog niet zien in deze wedstrijd, maar vanaf elf meter is het wel raak! Ronaldo zelf wordt neergehaald door Dani Alves en hij schiet de penalty onberispelijk in de linkerhoek.
54'
Strafschop Real Madrid!
52'
Weer een kans voor Benzema en weer is het niet raak! Bale begint aan een spurt en speelt Benzema aan in de zestien. De spits schiet in één keer, maar recht op de vuisten van Valdés.
51'
Mocht de stand overigens zo blijven dan ziet de stand er in Spanje als volgt uit:
1: Real Madrid, 29 gespeeld, 71 punten
2: Atlético Madrid, 29 gespeeld, 70 punten
3: FC Barcelona, 29 gespeeld 67 punten.
Ongekend spannend dus.
49'
Als de tweede helft half zo aantrekkelijk is als de eerste, zitten we nog steeds goed. Laten we dus maar hopen op heel goed voetbal.
46'
45'
Wie de eerste 45 minuten van Real Madrid - FC Barcelona heeft gemist is een dommie. Wat een geweldige pot voetbal leggen de Spaanse ploegen op de mat. De uitploeg kwam via Iniesta op voorsprong, maar twee doelpunten van Benzema zorgden voor een 2-1 stand. Dit leek ook de ruststand te worden, totdat Messi een bal in de zestien oppikte en knap raak schoot: 2-2.
45'
44'
Benzema met zijn tweede kans op een hattrick! De Fransman kopt een voorzet van Dani Carvajal richting de linkerhoek, maar de bal gaat net naast.
43'
Gele kaart voor Cesc Fàbregas (FC Barcelona)
Na de 2-2 volgde er een opstootje en Cesc Fàbregas en Pepe krijgen voor hun aandeel in die kleine matpartij een gele kaart.
43'
Gele kaart voor Pepe (Real Madrid)
42'
Doelpunt voor FC Barcelona, 2:2 door Lionel Messi
Haha, statistieken liegen niet! De 2-2 vlak voor rust komt op naam van Messi. De Argentijn krijgt de bal met een gelukje in de zestien, maar rondt vervolgens heel netjes af in de rechterhoek.
42'
We naderen de rust en kunnen spreken van een hele lekkere eerste helft. Drie doelpunten, veel strijd en ook genoeg passie. De statistieken wijzen echter uit dat gemiddeld meer dan drie doelpunten vallen in een wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona. Blijf dus volgen!
38'
Het is zowaar een beetje rustig geworden in deze wedstrijd. Beide ploegen blijven rustig in balbezit om te kijken hoe de tegenstander omgaat met verschillende situaties.
35'
Gele kaart voor Ángel Di María (Real Madrid)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Di María. De Argentijn trapt Neymar naar de grond en wordt hiervoor op de bon geslingerd.
34'
Het gaat soms zo snel he. Zowel Real Madrid als FC Barcelona schakelt zo snel van het verdedigen naar de aanval. Spelers als Neymar, Bale, Ronaldo en Messi kunnen zo gemakkelijk de schakel vormen tussen teamgenoten.
31'
Hoe belangrijk is Di María overigens voor dit elftal? Hij leverde nu al twee assists af en creëerde ook de meeste kansen in het elftal van Real Madrid. Al zeventig keer bracht hij een teamgenoot in staat om te scoren. Daarmee staat hij in de top drie van kansen creëren in de Spaanse competitie.
29'
Het is genieten, het is smullen, het is een ouderwetse voetbalavond in de hoofdstad van Spanje. Wat een geluk dat deze twee ploegen bestaan.
26'
Piqué haalt een bal van de lijn! Hiermee voorkomt de verdediger een hattrick van Benzema, die de linkerhoek zocht met een geplaatst schot.
24'
Doelpunt voor Real Madrid, 2:1 door Karim Benzema
Ik krijg niet eens de kans om te zeggen dat Di María terug in het veld staat. De Argentijn laat het zelf zien, want hij bedient Benzema opnieuw! Met een voorzet vanaf links bereikt hij de Fransman, die kan aannemen op de vijf meter en vervolgens snoeihard raak schiet.
23'
De assist kwam overigens op naam van Di María. De Argentijn speelt een geweldige wedstrijd tot nu toe, maar moet nu worden behandeld langs het veld. Wat er precies met de creatieveling is, is niet duidelijk.
20'
Doelpunt voor Real Madrid, 1:1 door Karim Benzema
En nu is het aan de andere kant raak! Een hele strakke voorzet vanaf links wordt kiezelhard ingekopt door Benzema. Víctor Valdés krijgt er nog een handje tegenaan, maar de goalie kan niet voorkomen dat de bal via de binnenkant van de paal binnen valt.
19'
Nu ontsnapt Neymar weer aan de aandacht van Pepe. Er ligt heel veel ruimte achter de verdediging van Real Madrid, maar de Portugese mandekker kan nu herstellen met een sliding.
18'
Aan kansen dus geen gebrek in deze Spaanse Klassieker. Er is echter één keer gescoord. Iniesta haalde in de zevende minuut de trekker over na een harde inspeelbal van Messi.
15'
Wat een kans voor het Argentijnse wonderkind Messi! De sterspeler ontsnapt aan de buitenspelval en kan alleen af op López. Het is echter een klein wonder, want Messi raakt de bal totaal verkeerd. Real Madrid kan opgelucht ademhalen, want het leer verdwijnt rechts naast de paal.
13'
Dat had de 1-1 moeten zijn! Ángel Di María zet heel goed door en bereikt Karim Benzema in de zestien. De Franse spits staat helemaal vrij op de penaltystip, maar schiet veel te wild en dus over.
10'
Een beter begin van de wedstrijd kun je niet wensen, want nu moet Real Madrid als een gek aan de slag om de 0-1 achterstand weg te poetsen.
7'
Doelpunt voor FC Barcelona, 0:1 door Iniesta
Het is alweer raak! FC Barcelona komt heel vroeg op voorsprong door een treffer van Iniesta! Messi bedient de nummer acht met een strakke pass en vanaf links kan hij de zestien in komen. Hij haalt ook met links verwoestend hard uit.
7'
Dit is alweer de 45e officiële wedstrijd van Real Madrid dit seizoen. De Madrilenen verloren er slechts twee en speelde zes keer gelijk. Het doelsaldo: 119 voor en 33 tegen.
4'
Het is toch heerlijk om te zien hoe het hele stadion opveert als Cristiano Ronaldo aan de bal komt. Wat staan er toch een voetballers op het veld. Bij FC Barcelona bijvoorbeeld Lionel Messi en Neymar. De Braziliaan schoot zojuist als eerste op doel, maar Diego López heeft er geen problemen mee.
1'
Daar gaan we! De clash der clashes, om het zo maar even uit te drukken.
1'
Er zijn maar vier wedstrijden afgewerkt in de Eredivisie dit weekend, maar het gebrek aan Nederlandse wedstrijden op het hoogste niveau wordt goed gemaakt door een heel mooi affiche: Real Madrid - FC Barcelona. De Klassieker in Spanje staat voor de tweede keer dit seizoen op het programma. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

Real Madrid is lekker bezig dit seizoen. Het doet nog volop mee in de Champions League, waar het tegen Borussia Dortmund speelt in de kwartfinale, en het staat ook bovenaan in de Spaanse competitie. Toch is er nog niets beslist, want Atlético Madrid staat op drie punten en als FC Barcelona vanavond wint, komt het op één punt van de concurrent.

Hoe belangrijk deze wedstrijd voor de Catalanen is, bleek wel uit de uitspraak van Gerardo Martino, de trainer van FC Barcelona. Hij gaf aan dat een verliesbeurt in Madrid het einde van de Catalaanse titelaspiratie betekent. Ook FC Barcelona is nog actief in de Champions League. De tegenstander van Ajax werd in de kwartfinale gekoppeld aan de hiervoor genoemde tweede ploeg uit de Spaanse hoofdstad.

Een duel tussen Real Madrid en FC Barcelon staat altijd garant voor doelpunten, mooi voetbal en een heleboel spanning. Mis dus niks van de wedstrijd via deze liveticker. Ongeveer een uur voor de aanvang van deze wedstrijd worden de opstellingen bekendgemaakt. Je vindt deze terug onder het kopje Wedstrijddetails.