22.03.2014 10:38

Sleutelwedstrijd, El Clásico: Real Madrid - FC Barcelona

De Nederlandse competitie is ruw onderbroken door de nucleaire top, maar in andere landen gaat het voetbal wel gewoon door. Zo ook in Spanje, waar een speciale wedstrijd op het programma staat: Real Madrid - FC Barcelona, de sleutelwedstrijd van deze week.

Nog steeds Europees actief

Ploegen als Real Madrid en FC Barcelona zijn aan hun stand verplicht om in de Europese competities tot aan het einde mee te doen. Dit is beide ploegen in ieder geval gelukt. Afgelopen vrijdag werd er geloot en beide ploegen werden aan een interessante tegenstander gekoppeld. Real Madrid ontvangt Borussia Dortmund en FC Barcelona mag een Spaans onderonsje uitvechten met Atlético Madrid.

Terug naar de Spaanse competitie

Want daar is het heel spannend. Normaal gesproken was het of Real Madrid of FC Barcelona dat een voorsprong opbouwde, maar nu doen drie ploegen mee om de landstitel. Toevalligerwijs zijn dat ook de Spaanse ploegen die in de Champions League strijden in de kwartfinales. Real Madrid staat met zeventig punten bovenaan, maar Atlético Madrid en FC Barcelona (drie en vier punten achterstand) zijn ook nog nadrukkelijk aanwezig.

Real Madrid en FC Barcelona speelden dit seizoen nog maar één keer tegen elkaar. In Catalonië trok de thuisploeg aan het langste eind door doelpunten van Neymar en Alexis Sánchez. Jesé Rodríguez deed in de slotfase nog wat terug, maar hij kon de nederlaag niet voorkomen. Dit kan hij in deze El Clásico ook niet, want Jesé Rodríguez raakte zwaar geblesseerd afgelopen maand. 

De onderlinge resultaten

In totaal speelden FC Barcelona en Real Madrid 189 keer tegen elkaar. De confrontaties vonden plaats in de Primera Division, Champions League, Copa del Rey en de Supercopa. In al die wedstrijden werd er heerlijk veel gescoord. 600 keer bolde het net in 189 wedstrijden, wat neerkomt op ruim drie doelpunten per wedstrijd. Real Madrid trok het vaakst aan het langste eind, zowel in de Spaanse competitie als in totaal. 

El Clásico staat garant voor mooi voetbal, strijd, passie en veel doelpunten. Wat meer kan een voetballiefhebber verwachten? Zondag 23 maart om 21.00 trappen we af in de hoofdstad van Spanje. Wees erbij via http://www.voetbal.com/wedstrijdverslag/primera-division-2013-2014-real-madrid-fc-barcelona/.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner