25.03.2014 12:50

Ancelotti: "Cristiano en Ramos gaven enkel hun mening"

Carlo Ancelotti ist zufrieden in Madrid
Carlo Ancelotti ist zufrieden in Madrid

Real Madrid verloor zondagavond met 4-3 van FC Barcelona. Sergio Ramos en Cristiano Ronaldo deden na afloop een aantal pittige uitspraken. Carlo Ancelotti is van mening dat zijn spelers niemand in diskrediet hebben gebracht.

"We waren ongelukkig met de rode kaart voor Ramos. Het was niet eerlijk. We hebben over twee wedstrijden veel pech gehad met Undiano (scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco red.)", begon Ancelotti zijn persconferentie in vooruitzicht op het uitduel met Sevilla van woensdagavond. "De wedstrijd van woensdagavond is belangrijk. We moeten revanche nemen voor de nederlaag tegen FC Barcelona."

"Cristiano en Ramos hebben niemand in diskrediet gebracht. Ze gaven enkel hun mening en dat kan ik goed begrijpen", nam de Italiaan het op voor zijn spelers. "Scheidsrechters maken fouten. Dat is alles." Ancelotti wilde niet zeggen wie volgens hem de Copa del Rey finale moet fluiten, ook dat duel gaat tussen Real Madrid en FC Barcelona. "Ik ben niet verantwoordelijk voor het aanstellen van de scheidsrechter voor de Copa del Rey finale. Dat is aan het bestuur van de Spaanse voetbalbond." Die meteen aangaf dat hij het niet erg zou vinden als Mallenco weer een wedstrijd van Madrid zou fluiten. "Het maakt me niet uit als hij ons weer fluit. Ik maak die beslissing niet."

Ancelotti, die tijdens El Clásico de sterkspelende Karim Benzema wisselde, heeft de Fransman uitgelegd waarom hij de spits naar de kant heeft gehaald. De Franse spits reageerde licht geïrriteerd na zijn wissel. "Ik heb met Karim gesproken en hem uitgelegd waarom ik hem heb gewisseld. Hij begrijpt het en is kalm nu." De Franse spits was met twee doelpunten van grote waarde voor de Koninklijke, maar moest na de rode kaart voor Sergio Ramos het veld verlaten voor Raphaël Varane. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner