23.03.2014 22:51

Messi bezorgt FC Barcelona belangrijke zege op Real Madrid

De Argentijn hier aan de bal in de wedstrijd tegen Real Madrid. (23-3-2014)

FC Barcelona heeft een meer dan broodnodige overwinning geboekt op Real Madrid. In een doelpuntenfestijn trok de uitploeg uiteindelijk aan het langste eind: 3-4.

De eerste helft was als een vuurwerkshow die al het andere vuurwerk in één keer uit de lucht blaast. Met maar liefst vier doelpunten was het juich-gehalte erg hoog. Iniesta zette zijn ploeg op een voorsprong na een mooie pass van Lionel Messi. Daarna bracht Karim Benzema met twee doelpunten zijn ploeg weer op voorsprong. De Fransman kon zelfs een hattrick maken, maar zijn inzet werd uit de linkerhoek getikt door Piqué. Ook FC Barcelona kreeg nog kansen, en vlak voor rust was het dan raak. Messi kreeg de bal in de zestien, nam knap aan en schoot goed raak.

Alsof de fans nog niet genoeg verwend waren in de eerste helft, begon het tweede deel wederom erg aantrekkelijk. Het eerste wapenfeit kwam van Real Madrid en na een klein uur spelen kwam het dan ook op voorsprong. De tot dan toe onzichtbare Cristiano Ronaldo werd gevloerd door Dani Alves en de bal ging op de stip. De gouden bal-winnaar ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 3-2. Messi werd jaloers en liet zien ook te kunnen scoren vanaf elf meter. Neymar werd door Sergio Ramos naar de grond getrokken, waardoor de Braziliaan een penalty kreeg en de Spanjaard met rood van het veld mocht. Messi faalde ook niet en zette zo de 3-3 op het scorebord.

Na de rode kaart wisselde Real Madrid verdedigend, wat het aanvallende spel van de thuisploeg natuurlijk niet ten goede kwam. Dani Alves raakte een kwartier voor tijd nog de paal en dit bleek een voorbode te zijn. FC Barcelona bleef doorgaan en kreeg een paar minuten voor tijd wederom een penalty. Iniesta ging over het been van Xabi Alonso, waardoor Messi zijn hattrick kon maken. De Argentijn schoot ook de tweede strafschop raak en bezorgde zijn ploeg zo de winst: 3-4.

Door de overwinning kruipt FC Barcelona dichter naar Real Madrid toe. De Catalanen staan nu slechts één punt achter beide ploegen uit Madrid, die allebei zeventig punten hebben. Real Madrid nog wel bovenaan, vanwege het goede doelsaldo.

Door: Jos Boesveld