24.03.2014 12:37

Piqué hekelt gezeur over arbiter

Gerard Piqué (l.) viert de overwinning op Real Madrid. (23-3-2014)
Gerard Piqué (l.) viert de overwinning op Real Madrid. (23-3-2014)

FC Barcelona won zondagavond met 4-3 op bezoek bij Real Madrid. Scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco vertolkte een hoofdrol, maar dat viel volgens Gerard Piqué wel mee.

De leidsman gaf drie strafschoppen en stuurde bovendien Sergio Ramos met rood van het veld. Terwijl iedereen het er over eens is dat Mallenco geen gelukkige wedstrijd floot ergert Piqué zich aan de berichtgeving. "Terwijl twee teams er een geweldig spektakel van maakten, wordt er alleen maar gesproken over de arbitrale beslissingen", zei de verdediger van FC Barcelona tegen Marca

"Dat is niet eerlijk tegenover de voetbalsport, want volgens mij heeft de meerderheid enorm genoten", aldus Piqué. Real Madrid kreeg overigens een strafschop wegens een overtreding op Cristiano Ronaldo, maar die overtreding werd buiten het strafschopgebied ingezet, waardoor de Madrilenen volgens Barça niet mogen klagen.

Maar aan de vermeende overtreding van Sergio Ramos op Neymar ging buitenspel van de Braziliaan aan vooraf, terwijl de overtreding van Xabi Alonso op Andrés Iniesta, waar Mallenco een penalty voor gaf, als 'makkelijk gegeven' omschreven kan worden. Bovendien miste de leidsman het moment waarop Sergio Busquets bewust op het gezicht van Pepe ging staan en was het vele fluiten van de arbiter een hekelpunt bij menig voetballiefhebber. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner