1 : 0 Torinfos in de Ticker Alex 35. / Kopbal  (Keisuke Honda)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Carlos Bacca 73. / Schot met links  (M'Baye Niang)
3 : 0 Torinfos in de Ticker M'Baye Niang 77. / Schot met rechts

90'
Het moment van de wedstrijd was de val van Mauro Icardi. De invaller aan de kant van Inter werd neergelegd in het strafschopgebied door Alex. De Braziliaanse verdediger mocht blijven staan en kreeg geen tweede geel, Icardi miste de strafschop. AC Milan walste daarna over Inter heen. Via Carlos Bacca en M'Baye Niang werd de stadsgenoot met 3-0 verslagen.
90'
89'
Wissel in bij AC Milan -> Kevin-Prince Boateng
89'
Wissel uit bij AC Milan -> Keisuke Honda
88'
Als Mauro Icardi de strafschop had benut was het een andere wedstrijd geworden. Nu liep AC Milan, wellicht wat geflatteerd, uit naar een hele ruime zege in de derby.
87'
Wissel in bij Inter -> Alex Telles
87'
Wissel uit bij Inter -> Adem Ljajić
85'
Wissel in bij AC Milan -> Andrea Bertolacci
85'
Wissel uit bij AC Milan -> Carlos Bacca
85'
De absolute slotfase is aangebroken. Inter heeft opgegeven na het derde doelpunt van AC Milan. Alleen de thuisploeg kan nog gevaarlijk worden.
82'
Kans voor Balotelli! Ignazio Abate stoomt op aan de rechterkant van het veld en geeft een prima voorzet op invaller Balottelli. De spits van Milan ziet zijn inzet van dichtbij uit het doel getikt worden door Samir Handanovič.
81'
Nog tien minuten op de klok in Milaan. 'Enfant terrible' Mario Balotelli mag ook nog zijn opwachting maken. De spits vervangt Niang die scoorde en een assist gaf.
80'
Gele kaart voor Mario Balotelli (AC Milan)
Koud in het veld veroorzaakt 'Balo' een opstootje wat hem komt te staan op een gele kaart.
79'
Wissel in bij AC Milan -> Mario Balotelli
79'
Wissel uit bij AC Milan -> M'Baye Niang
78'
Wissel in bij Inter -> Felipe Melo
78'
Wissel uit bij Inter -> Ivan Perišić
77'
Doelpunt voor AC Milan, 3:0 door M'Baye Niang
Het gaat nu heel hard in San Siro. Giacomo Bonaventura bereikt Niang die in tweede instantie de derde Milan-goal produceert. Vanuit zijn eigen rebound is de spits doeltreffend.
76'
De wedstrijd lijkt gespeeld. Inter moet het laatste kwartier nog echt vol aan de bak wil het een gelijkspel uit het vuur slepen.
73'
Doelpunt voor AC Milan, 2:0 door Carlos Bacca
De spits schiet een voorzet vanaf de rechterkant van dichtbij in het doel. Bacca, overgekomen van Sevilla, beslist de derby van Milaan.
71'
Mauro Icardi mist de penalty. De invaller die het buitenkansje zelf versierde schiet op de paal en brengt zijn ploeg niet op gelijke hoogte.
70'
Penalty gemist door Mauro Icardi, Inter
69'
Penalty Inter! Mauro Icardi krijgt een schotkans schuin voor het doel en wordt in de rebound vastgehouden door Alex. De scheidsrechter wijst de bal naar de stip.
68'
Er is drie kwart wedstrijd gespeeld in Milaan. Topschutter Mauro Icardi moet Inter gaan behoeden voor een nederlaag in de derby. Samen met nieuwkomer Éder staat de Argentijn nu in de voorhoede.
65'
Gele kaart voor Juraj Kucka (AC Milan)
De eerste actie van Mauro Icardi leidt tot een handsbal bij Kucka.
64'
Wissel in bij Inter -> Mauro Icardi
64'
Wissel uit bij Inter -> Stevan Jovetić
64'
AC Milan houdt het gevaar van Inter voorlopig uitstekend af. De rollen zijn nu omgedraaid ten opzichte van de vorige ontmoeting. Toen was het Inter, nu leidt AC Milan met 1-0.
61'
De overtredingen en harde duels stapelen zich op. Met name Niang is veelvuldig het slachtoffer van de spijkerharde Zuid-Amerikaanse defensie van Inter.
58'
Gele kaart voor Alex (AC Milan)
Alex haalt de angel uit een Inter-aanval, drukt Éder naar de grond en krijgt geel.
57'
Weer was daar Alex gevaarlijk met een kopbal uit een vrije trap van Honda. De Braziliaanse doelpuntenmaker verlengt de bal bij de tweede paal, maar bereikt geen ploeggenoot. Inter kon uiteindelijk de bal uit het strafschopgebied knallen.
55'
De gemoederen lopen op in de derby. En het mooie is dat er nog ruim 35 minuten te spelen zijn. AC Milan houdt voorlopig zonder veel dreiging de voorsprong in tact.
52'
Coach Roberto Mancini van Inter snapt niets van de beslissing en heeft veel commentaar. Mancini heeft het verbruid en wordt verwezen naar de tribune.
51'
Een verbanning naar de tribune voor Inter -> Roberto Mancini
51'
Die jonge doelman Gianluigi Donnarumma gaat bijna verschrikkelijk in de fout. De 16-jarige Italiaan trapt een terugspeelbal volledig mis en botst vervolgens op een Inter-aanvaller. De strafschop wordt afgezworen door de scheidsrechter.
50'
Drie spelers van Milan worden overigens momenteel in verband gebracht met een transfer. Landgenoot Nigel de Jong lijkt te verkassen naar LA Galaxy. Ook Luiz Adriano en Antonio Nocerino kunnen nog vertrekken in de transferperiode.
48'
De tweede helft is in gang gezet zonder wijzigingen aan beide kanten. Ook 'bad boy' Mario Balotelli zit bijvoorbeeld nog op de bank bij AC Milan.
46'
45'
In een hartstochtelijke en intense eerste helft is er op het scherpst van de snede gespeeld. AC Milan en Inter waren aan elkaar gewaagd en maakten er een spannende derby van. Grote mogelijkheden waren schaars, maar het gevaar loerde altijd. Tien minuten voor rust bracht oud PSV-verdediger Alex op aangeven van ex-VVV'er Keisuke Honda zijn team op voorsprong via het hoofd: 1-0.
45'
45'
Gele kaart voor Stevan Jovetić (Inter)
De aanvaller blokkeert een actie van Honda met zijn arm en krijgt het eerste geel.
43'
AC Milan verkleint bij een overwinning de achterstand op rivaal Inter naar vijf punten. Ook concurrent AS Roma wordt dan genaderd tot twee punten.
41'
De rust nadert in een kolkend San Siro. De sfeer vanavond is absolute reclame voor het Italiaanse voetbal. Ook de wedstrijd valt helemaal niet tegen.
38'
Nu gaat de derby pas echt beginnen. Inter zal aan de bak moeten op zoek naar de gelijkmaker. AC Milan kan de tactiek hanteren van tegenhouden en gevaarlijk uitbreken via de counter.
35'
Doelpunt voor AC Milan, 1:0 door Alex
Een hoog Eredivisie-gehalte aan dit doelpunt van Milan. Honda geeft de voorzet op Alex die de bal hard achter doelman Handanovič kopt.
35'
Nog tien minuten te spelen tot de theepauze. Na een fel begin is de Milanese storm wat gaan liggen. Beide teams staan defensief goed en laten weinig toe.
32'
Scheidsrechter Antonio Damato houdt er van om veel voordeel te geven als er een overtreding wordt begaan. De Italiaan schuwt het harde spel niet, maar doet dit gelukkig wel bij beide teams.
30'
Een puntendeling tussen beide teams zou weinig veranderen aan de stand. Inter wil graag winnen en de derde plek heroveren op ACF Fiorentina. Milan wil juist het gat verkleinen met de buurman.
27'
De standaardsituaties zijn voorlopig ver onder de maat. Giacomo Bonaventura schoot zojuist een vrije trap hoog over het doel. Even later wist ook M'Baye Niang niet in de buurt te komen van de palen.
24'
Het eerste kwart in de derby zit erop. Inter is iets beter dan het thuisspelende AC Milan. De blauw-zwarten combineren wat eenvoudiger en winnen de meeste onderlinge duels om de bal.
21'
Leuk natuurlijk om vanavond te kijken naar twee oud Eredivisie-spelers. Bij AC Milan staan Alex (voormalig PSV) en Keisuke Honda (oud VVV-Venlo) in de basisopstelling.
18'
Doelman Samir Handanovič van Inter moet ingrijpen na een goede voorzet vanaf rechts. De man die in komt lopen, Carlos Bacca, staat echter buitenspel waardoor het gevaar is geweken.
16'
Inter begint wat beter in de wedstrijd te komen. AC Milan moet tegenhouden en kan even niet aan offensieve drang denken. Grote mogelijkheden ontbreken voorlopig in de stadsderby van Milaan.
13'
De derby begint op het scherpst van de sneden. Het spel golft op en neer het het tempo is on-Italiaans snel. Beide teams lijken veel zin te hebben in een hartstochtelijke wedstrijd.
10'
Marcelo Brozović poogt het met een schot van afstand. Ondanks dat doelman Gianluigi Donnarumma de bal ruimschoots aan ziet komen is er toch nog wat moeite om de bal te keren.
7'
Inter laat zich nu even zien in het strafschopgebied van AC Milan. De nieuwe aankoop Éder is gevaarlijk via een voorzet die weg wordt gehaald door Alex. Daarna krijgt de spits een kopkans die ver uit de richting gaat.
6'
AC Milan heeft het balbezit in de openingsminuten van de derby. Tot gevaar heeft dit echter nog niet geleid.
3'
Wat een geweldige sfeer in een volgepakt San Siro. Het stadion waar de finale van de Champions League gehouden zal worden is beladen door een mistlaag na een fantastische sfeeractie van beide supportersgroepen.
2'
De Milanese derby is van start gegaan! Eerder dit seizoen won Inter met 1-0. AC Milan wil dit vanavond graag rechttrekken en de acht punten achterstand verkleinen.
1'
De opstellingen
AC Milan start van voren met Carlos Bacca, M'Baye Niang en Giacomo Bonaventura. Verder zien we oude bekenden Alex en Keisuke Honda aan de kant van Milan. Nigel de Jong behoort helaas niet tot de wedstrijdselectie, net als de geblesseerde Luiz Adriano.

Inter start direct met de nieuwe spits in de basis: Éder. De doelpuntenmachine overgekomen van Sampdoria wordt omringt door Oost-Europeanen. In de verdediging krijgen Juan Jesus en Davide Santon de voorkeur op de backposities.

Welkom bij de stadsderby van Milaan tussen AC Milan en Inter! Het prachtige affiche in de Serie A begint zondagavond om 20.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in San Siro. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

AC Milan
De ploeg van Siniša Mihajlović krabbelt langzamerhand weer een beetje op. Na armoedige jaren zonder titels en prestaties in Europa staat AC Milan op dit moment op een zesde plaats. Ondanks dat heeft Milan acht punten achterstand op nummer vier Inter. Een kampioenschap is een absolute utopie voor de Milanezen. Wel wil de ploeg zich weer eens laten zien in Europa.

In de Coppa Italia is AC Milan hard op weg op de finale te bereiken. In de halve finales ontmoet Milan het vele malen lager geklasseerde US Alessandria 1912. In de eerste wedstrijd won Milan door een benutte penalty van Mario Balotelli met 0-1. In de andere halve finale verloor stadsgenoot Inter met 3-0 op bezoek bij landskampioen Juventus. Een finale tussen Milan en Juve is dus goed denkbaar.

Inter
Nummer vier Inter kampt momenteel met een vormcrisis. De laatste drie wedstrijden in de Serie A werden niet gewonnen, terwijl tegenstanders Sassuolo Calcio, Atalanta en Carpi FC niet de meest aansprekende clubs zijn in Italië. Ook de eerste wedstrijd in de halve finale van de Coppa Italia ging niet van een leien dakje. Juventus versloeg in Turijn het bezoekende Inter met 3-0.

De ploeg van Roberto Mancini won eerder dit seizoen met 1-0 van buurman Milan. Fredy Guarín werd matchwinner met een doelpunt vlak na rust. De spits vertrok in de winterstop naar China voor een lucratieve deal met Shanghai Greenland. Daarentegen pikte Inter Éder op bij Sampdoria. De Italiaanse spits van twaalf goals zag zijn droom uitkomen met een transfer naar Milaan. Andrea Ranocchia bewandelde de omgekeerde weg en wordt een half jaar verhuurd door Inter aan Sampdoria.