31.01.2016 22:43

Ruime zege voor AC Milan in beladen derby

AC Milan heeft zondagavond de beladen stadsderby tegen Inter overtuigend gewonnen. In een hartstochtelijke wedstrijd liep de thuisploeg uit naar een ruime overwinning: 3-0. Er was een hoofdrol voor oud PSV-verdediger Alex met een doelpunt en het veroorzaken van een strafschop.

AC Milan begon met de oud Eredivisie-spelers Keisuke Honda (ex-VVV) en Alex aan de aftrap voor de Milanese derby. Bij Inter startte aankoop Éder direct in de basis. De aanvaller werd afgelopen week gekocht van Sampdoria. Net als de sfeer in een volgepakt San Siro begon de wedstrijd intens. Het spel golfde op en neer en er werd gespeeld op het scherpst van de sneden. Grote mogelijkheden bleven echter lang uit.

De duels tussen de strijdheren waren mannelijk. Ondanks de hardheid gaf scheidsrechter Antonio Damato graag voordeel bij overtredingen. Iets wat leidde tot rumoer bij beide kanten. Pas tien minuten voor rust werd de ban gebroken. Honda gaf een voorzet op maat aan de rechterkant van het veld. De mee opgekomen verdediger Alex kopte de bal kiezelhard achter Inter-doelman Samir Handanovič: 1-0.

Aan het begin van de tweede helft was er een opmerkelijk moment met de 16-jarige doelman Gianluigi Donnarumma. De goalie van AC Milan trapte mis bij een terugspeelbal en botste vervolgens met Éder. De scheidsrechter vond het geen strafschop en verwees de woeste Inter-coach Roberto Mancini naar de tribune. Inter had moeite om door de stugge defensie van Milan te komen, waardoor de mogelijkheden schaars bleven.

Twintig minuten voor tijd trok Alex invaller Mauro Icardi naar de grond, nu kreeg Inter wel een penalty. De invaller legde zelf aan voor het buitenkansje, maar schoot de bal op de paal. Daarna was het verzet van de gasten direct gebroken. AC Milan liep uit naar een ruimere zege via Carlos Bacca. Op aangeven van M’Baye Niang scoorde de Colombiaanse spits van dichtbij: 2-0. De definitieve beslissing was weggelegd voor Niang zelf. De 21-jarige Fransman scoorde uit zijn eigen rebound: 3-0.

Door: Koen Larmit