AS Roma Zaterdag, 9. Januari 2016
AC Milan
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Antonio Rüdiger 4. / Schot met links  (Miralem Pjanić)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Juraj Kucka 50. / Kopbal  (Keisuke Honda)

90'
AC Milan ging op jacht naar de gelijkmaker en direct na rust was het dan ook raak. Het was Juraj Kucka die met een knappe kopbal de bal in de verre hoek wist te mikken. Na de 1-1 ging AC Milan nog wel op jacht naar een 1-2, maar de ploeg had simpelweg de kwaliteit niet om het AS Roma écht moeilijk te maken. De thuisploeg had hetzelfde probleem. In de tweede helft wist het geen enkele grote kans te creëren. De tweede helft was dan ook een goede samenvatting van het seizoen dat beide ploegen hebben: ze willen wel, maar de kwaliteit ontbreekt simpelweg.
90'
90'
AC Milan is in de tweede helft weliswaar de betere, AS Roma was dat in de eerste helft. Een 1-1 gelijkspel geeft dan ook een prima weergave van de wedstrijd.
88'
Gele kaart voor Radja Nainggolan (AS Roma)
87'
Gele kaart voor Andrea Bertolacci (AC Milan)
Andrea Bertolacci raakt Mohamed Salah niet met zijn tackle, maar de scheidsrechter oordeelt het toch als gevaarlijk. Daarom krijgt hij een gele kaart.
86'
AC Milan lijkt het duel toch wel graag te willen winnen. Het brengt namelijk de snelle en gevaarlijke M'Baye Niang in het veld. Mogelijk dat hij in de slotfase nog iets kan forceren.
85'
Wissel in bij AC Milan -> M'Baye Niang
85'
Wissel uit bij AC Milan -> Giacomo Bonaventura
84'
Inclusief blessuretijd hebben zowel AS Roma als AC Milan nog een krappe tien minuten de tijd om een overwinning binnen te slepen. AS Roma is de tweede helft nog geen één keer gevaarlijk geweest, terwijl Milan wel aan durft te dringen.
80'
AC Milan wisselt een vleugelverdediger voor een vleugelverdediger. Maar wellicht dat de 31-jarige Luca Antonelli voor meer energie aan de rechtekant kan zorgen.
79'
Wissel in bij AC Milan -> Luca Antonelli
79'
Wissel uit bij AC Milan -> Ignazio Abate
77'
Kevin-Prince Boateng staat net geen buitenspel en ontvangt de bal nadat er een schot is afgeslagen. De nieuwe aanwinst probeert met links in de verre hoek te schieten, maar de bal eindigt hoog over.
74'
AS Roma staat momenteel onder druk. Als er een ploeg is die recht heeft op een doelpunt dan is het AC Milan wel.
71'
Een aanvaller voor een aanvaller. Sadiq Umar speelde een anonieme wedstrijd, dus gokt Rudi Garcia op zijn routinier: Francesco Totti. Eén geniaal moment van hem kan het duel beslissen.
70'
Wissel in bij AS Roma -> Francesco Totti
70'
Wissel uit bij AS Roma -> Sadiq Umar
67'
De tweede helft is AC Milan een stuk sterker dan de eerste helft. Trainer Rudi Garcia van AS Roma is langs de kant druk bezig met aanwijzingen geven, maar tot op heden wil dat nog niet helpen.
64'
De gevaarlijkste man aan de kant van AC Milan is Carlos Bacca. De spits kapt nu weer heel simpel zijn tegenstander uit en probeert de bal in de verre hoek te krullen, echter gaat zijn poging hoog over.
61'
Een verbanning naar de tribune voor AC Milan -> Siniša Mihajlović
Mihajlović baalde van de misser van zijn middenvelder Kucka en schopte daarom tegen een bidon en liet zich verbaal gelden. Echter kon de arbiter dat niet waarderen en stuurde hem naar de tribune.
60'
Oei wat een kans voor AC Milan! Na dom balverlies van Rüdiger kan AC Milan direct toeslaan. Echter schiet Juraj Kucka van dichtbij hoog over!
57'
AC Milan lijkt tevreden te zijn met een gelijkspel. Het gunt Kevin-Prince Boateng zijn debuut, maar haalt daar wel een echte spits voor van het veld. Luiz Adriano gaat er dus af.
56'
Wissel in bij AS Roma -> Mohamed Salah
56'
Wissel uit bij AS Roma -> Iago Falqué
56'
Wissel in bij AC Milan -> Kevin-Prince Boateng
56'
Wissel uit bij AC Milan -> Luiz Adriano
53'
Na de gelijkmaker van Kucka is het interessant om te zien wat er gaat gebeuren. Gaan beide teams vol op de aanval spelen of koesteren ze de 1-1?
50'
Doelpunt voor AC Milan, 1:1 door Juraj Kucka
Uit het niets komt AC Milan op gelijke hoogte. Juraj Kucka weet van dichtbij doel te treffen!
47'
AS Roma is de tweede helft begonnen zonder Kostas Manolas en heeft Leandro Castán erin gebracht. Dat is een verdediger voor een verdediger. Manolas was niet helemaal fit meer, waardoor Castán nu zijn kans krijgt.
46'
Wissel in bij AS Roma -> Leandro Castán
46'
Wissel uit bij AS Roma -> Kostas Manolas
46'
En we zijn begonnen aan de tweede helft! AS Roma en AC Milan oogden inspiratieloos, maar toch staat de thuisploeg op een voorsprong. Kan Milan zich nog terug knokken?
45'
Wie na vijf minuten inschakelde had eigenlijk al het hoogtepunt van de eerste helft gemist. AS Roma scoorde uit een vrije trap. Het was verdediger Antonio Rüdiger die een voorzet vanaf rechts binnenliep. Daarna zakte het duel naar een bedenkelijk niveau. Het is moeilijk te bevatten dat AC Milan een aantal jaren geleden nog een kandidaat was om de Champions League te winnen, terwijl ook AS Roma geen tekenen van grootse vorm lieten blijken.
45'
44'
Het is interessant om te zien wat er in de tweede helft gaat gebeuren. Beide teams spelen op dit moment zéér afwachtend, maar op een geven moment zal AC Milan toch moeten komen om een gelijkmaker te forceren.
41'
Gele kaart voor Luiz Adriano (AC Milan)
En weer een gele kaart. Het is nog maar de eerste helft en Luiz Adriano ontvangt de vierde gele kaart van het duel. Overigens is het een twijfelachtige kaart. De Braziliaan gaat er stevig in bij Florenzi, maar raakt wel de bal.
40'
Beide teams proberen wel de aanval te zoeken, maar het ligt er dik bovenop dat ze allebei uit vorm zijn. Wanneer puntje bij paaltje komt dan kiezen beide teams voor de veilige optie in plaats van een pass met veel risico.
37'
De kansen van AS Roma én AC Milan zijn op één hand te tellen. Op dit moment is Roma efficiënter, omdat het uit een vrije trap wist te scoren, maar ook zij krijgen nagenoeg geen kansen.
34'
Gele kaart voor Miralem Pjanić (AS Roma)
Oeps! Daar gaat Giacomo Bonaventura over het been van Pjanić. Het wordt grimmiger. De scheidsrechter voelt zich genoodzaakt om alweer zijn derde gele kaart in de eerste helft weg te geven.
32'
Ondertussen loopt Francesco Totti zich al warm voor AS Roma. De ploeg van Rudi Garcia is nog niet in de problemen gekomen tegen AC Milan, wellicht dat Totti zich alvast warmloopt voor de tweede helft.
29'
Gele kaart voor Kostas Manolas (AS Roma)
En weer een hele domme en onnodige gele kaart. Dit keer is het aan AS Roma-zijde. Manolas haalt Luiz Adriano neer aan de rechterkant van het veld en op veertig meter van de goal.
27'
Gele kaart voor Cristián Zapata (AC Milan)
Cristián Zapata loopt Gervinho omver aan de zijlijn en krijgt daarom de gele kaart. Terecht, maar een onnodige overtreding.
26'
Oei! Daar was eindelijk een klein kansje voor Luiz Adriano. De spits van Milan moet uit een moeilijke hoek schieten en weet ook doelman Wojciech Szczęsny te verschalken, maar de bal rolt ver naast.
22'
Luiz Adriano lost ongeveer het eerste schot aan AC Milan-kant van de wedstrijd. Het is een rollerttje vanaf een meter of 25. Dat zegt genoeg over de kansen die AC Milan krijgt.
20'
Na de 1-0 is er nog geen grote kans geweest, waardoor een corner één van de weinige hoogtepunten is tot op heden. Pjanić neemt de corner en hij vindt Rüdiger. De verdediger kopt knap op goal, maar de jonge Gianluigi Donnarumma weet de bal uit het doel te houden.
17'
Aan AC Milan is te zien dat het graag de aanval wil zoeken, maar nog niet tot de juiste oplossingen komt. Tot en met zestig meter van de goal mag het voetballen van AS Roma, maar daarna oogt Milan inspiratieloos.
14'
Na een goed begin van AS Roma zakt het wat in. AC Milan heeft nu meer de bal, maar de uitploeg weet nog niet tot grote kansen te komen.
10'
Het is schrijnend om te zien hoe het ooit onverslaanbare AC Milan het tegenwoordig niet meer weet waar te maken in de Serie A. Het is afgegleden van spelers Paolo Maldini en Clarence Seedorf naar als Carlos Bacca en Mattia De Sciglio
7'
Er is op dit moment maar één ploeg die het spel domineert en dat is AS Roma. Miralem Pjanić krijgt zojuist de kans te maken. De aanvallende middenvelder schiet echter te onrustig op het doel.
4'
Doelpunt voor AS Roma, 1:0 door Antonio Rüdiger
AS Roma neemt in de beginfase direct een voorsprong. Antonio Rüdiger staat helemaal vrij na een vrije pal en schiet de bal tegen de touwen!
4'
In de openingsfase is het vooral AS Roma dat de aanval zoekt. AC Milan beperkt zich tot verdedigen.
1'
En we zijn begonnen! Zowel AC Milan als AS Roma steken niet in de vorm van hun leven. Wie weet hiervan te profiteren? Volg het hier live.
Zowel Seydou Doumbia als Kevin-Prince Boateng moeten nog even wachten op hun debuut. Doumbia kwam deze winter over vanaf CSKA Moskou naar AS Roma, terwijl Boateng vanaf Schalke 04 naar AC Milan kwam. Doumbia zit nog niet bij de wedstrijdselectie van Roma, terwijl Boateng op de bank zit. Naast hem zit Nigel de Jong. De Nederlander heeft onder trainer Siniša Mihajlović geen vaste basisplaats en moet dus ook in het duel met AS Roma toekijken vanaf de bank.

Bij AS Roma zit Francesco Totti op de bank. De sterspeler is nog niet helemaal hersteld van een blessure en mede daarom laat Rudi Garcia zijn vedette nog op de bank zitten. Totti raakte eind september geblesseerd en hoopt snel zijn rentree te maken.
Goedendag en welkom bij het duel AS Roma tegen AC Milan! Twee ploegen die absoluut niet in grootse vorm steken. Waar AC Milan op alle vlakken van crisis naar crisis gaat, is het bij AS Roma vooral een sportieve crisis. Fransman Rudi Garcia krijgt zijn ploeg niet aan de praat. De laatste zes duels werd dan ook nog maar één keer gewonnen.

Ook het nieuwe jaar startte AS Roma niet goed. Tegen Chievo Verona speelde het met 3-3 gelijk, hoewel datzelfde gezegd kan worden van AC Milan. Tegen Bolognca FC werd nog maar eens onderstreept dat de Milanezen ver, maar dan ook ver zijn weggezakt. De ploeg van Siniša Mihajlović verloor met 0-1. Wie de selectie van AC Milan er bij pakt schrikt dan ook enigszins. Waar ongeveer tien jaar geleden grote namen als Clarence Seedorf, Andrea Pirlo, Gennaro Gatusso, Paolo Maldini, Andriy Schevchenko en nog wel veel meer rondliepen, staan nu op het wedstrijdformulier: Carlos Bacca, Mbaye Niang, Giacomo Bonaventura en Mattia De Sciglio. In één zin wordt daarin de teloorgang van Milan beschreven. Nederlander Nigel de Jong is regelmatig bankzitter.

Het duel AS Roma tegen AC Milan is eigenlijk een klassieker, getuige het feit dat het duel alweer 172 keer is gespeeld. De Romeinen zijn licht in het voordeel. Zij wonnen namelijk 27 keer, terwijl AC Milan niet verder dan zestien keer kwam. AS Roma-trainer Rudi Garcia kan een overwinning wel gebruiken. De trainer laat zijn ploeg doorgaans aantrekkelijk voetbal spelen, maar de echte stap naar de top van de Serie A wil het nog niet nemen. Op bepalende momenten laat de thuisploeg het vaak afweten. Zo had het op 31 oktober goede zaken kunnen doen tegen Inter (de koploper), maar juist op het moment dat de ploeg de klasse moest etaleren verloor het met 1-0. Overigens kunnen beide teams gelijk gebruik maken van hun nieuwe aanwinsten. AS Roma kocht Seydou Doumbia van CSKA Moskou, terwijl AC Milan oud-gediende Kevin-Prince Boateng ophaalde bij Schalke 04. Of ze allebei zullen starten zien we om 20.45 uur!