09.01.2016 22:35

Inspiratieloos Roma en Milan spelen gelijk

AS Roma en AC Milan hebben elkaar een slechte dienst bewezen door met 1-1 gelijk te spelen. Beide teams verkeren niet in grootste vorm en konden de winst goed gebruiken. Een gelijkspel levert beide teams te weinig op.

Na vier minuten had AS Roma de leiding in het duel al te pakken. Miralem Pjanić nam een vrije trap vanaf rechts, waarna verdediger Antonio Rüdiger de bal direct tegen de touwen liep. Wie daarna had weggezapt naar een andere zender miste weinig. AC Milan oogde inspiratieloos en eigenlijk gold dat ook voor AS Roma. Beide teams zitten in een kleine crisis en dat was in de eerste helft goed terug te zien. De keepers werden dan ook niet getest. Op basis van de eerste helft zou een gelijkspel verdiend zijn.

In de tweede helft moest AC Milan wel komen, omdat het op achterstand stond. AS Roma gokte op de snelle Gervinho, om zo in de counter een 2-0 te forceren. Toch was het AC Milan dat op gelijke hoogte kwam. Van dichtbij was het Juraj Kucka die de 1-1 binnen wist te werken. Met nog veertig minuten te spelen was dan ook de vraag of er een club meer risico ging nemen, of dat beide teams wel met een gelijkspel konden leven.

AC Milan leek te willen gaan voor de 1-1. Het gunde Kevin-Prince Boateng zijn rentree in het shirt van Milan, maar haalde daar wel Luiz Adriano voor van het veld. Met een spits minder, maar met een extra aanvallende middenvelder, ging de uitploeg meer controlerend spelen. Toch was het de extra middenvelder die Milan nodig had om in de wedstrijd te komen. Vlak na de entree van Boateng kreeg het twee kansen. Carlos Bacca werd diep gestuurd, maar was net te laat om de bal binnen te tikken. Even later was het de maker van de 1-1 Kucka die een lage voorzet heel hoog over het doel heen werkte.

De ploeg van Siniša Mihajlović, die overigens naar de tribune werd gestuurd vanwege een woede-uitbarsting na een gemiste kans, werd in de tweede helft sterker en sterker. Roma had tot en met de tachtigste minuut weinig in te brengen, maar tot hele grote kansen van AC Milan leidde dit echter niet. Naar mate het eindsignaal dichterbij kwam leek het erop dat beide teams steeds wanhopiger werden om de gelijke stand te behouden. Die bleef dan ook staan. Het werd 1-1.

Door het punt blijft AS Roma op een vijfde plek staan, terwijl AC Milan klimt naar een zesde plek. Kanttekening daarbij is dat beide teams één duel meer hebben gespeeld dan de concurrentie. De vijfde plek is een belangrijke positie in de Serie A. Die plek geeft namelijk recht op kwalificatie voor de voorronde van de Europa League. Als nummer zes krijg je als club niks.

Door: Vishal Kallan