AC Milan
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Paulo Dybala 65. / Schot met links  (Alex Sandro)

90'
Zoals in de eerste helft al viel te verwachten was één treffer genoeg in deze wedstrijd. Een goede rush op links van Alex Sandro resulteerde in een voorzet op Dybala, die zijn eerste echte kans van de wedstrijd direct benutte. Van dichtbij schoot hij de bal in een mooie volley hard tegen de touwen. Dit sterk staaltje spitsenwerk was direct voldoende voor de volle drie punten, aangezien AC Milan een zeer matige tweede helft op de mat wist te leggen en daardoor nergens aanspraak op mocht maken.
90'
90'
Diep in blessuretijd moet Buffon toch nog handelend optreden. Een schot van Bonaventura, laag in de korte hoek, zorgt ervoor dat de doelman niet voor niets zijn tenue heeft aangetrokken vanavond.
90'
Milan heeft nog drie minuten blessuretijd om een nederlaag af te wenden.
90'
Nee. Tenminste, niet uit deze vrije trap. In plaats van een schot op doel besluit de thuisploeg dat het beter is om de bal in de ploeg te houden en deze rustig rond te spelen.
89'
Morata krijgt een vrije trap mee. Gaat Juventus de voorsprong nog verdubbelen?
87'
Wat Milan ook probeert, het krijgt maar geen fatsoenlijke aanval op de mat gelegd. Buffon is amper in het spel betrokken geweest vanavond.
84'
Wissel in bij AC Milan -> Keisuke Honda
84'
Wissel uit bij AC Milan -> M'Baye Niang
81'
Wissel in bij Juventus -> Morata
81'
Wissel uit bij Juventus -> Paulo Dybala
79'
Barzagli komt bij Juventus mee op en krijgt zowaar alle ruimte. Maar als het doel van Milan in zicht komt laat hij zien dat hij echt geen aanvaller is. Zijn schot zwaait af en gaat heel ruim naast.
75'
Het aanvalsoffensief van Milan lijkt hier te worden ingezet met het inbrengen van Luiz Adriano. Een aanvaller voor een middenvelder.
73'
Wissel in bij AC Milan -> Luiz Adriano
73'
Wissel uit bij AC Milan -> Juraj Kucka
72'
Na de tegentreffer lijkt er bij Milan niet al te veel te veranderen. De bezoekers komen daardoor maar niet in de buurt van Buffon en dus ook niet in de buurt van de gelijkmaker.
69'
AC Milan heeft nog twintig minuten om deze achterstand ongedaan te maken. Wanneer dat niet lukt, lijkt het seizoen van de Milanezen eind november al redelijk ten einde te komen.
65'
Doelpunt voor Juventus, 1:0 door Paulo Dybala
Daar is de treffer waar iedereen zo op wacht. De topscorer van Juventus slaat toe. Hij krijgt in de zestien iets teveel ruimte en kan een voorzet vanaf links goed controleren. Met een halve volley schiet hij van dichtbij de bal hard achter doelman Donnarumma voor de 1-0.
64'
Juventus krijgt een vrije trap op ruim dertig meter van het doel. Bonucci probeert het, maar schiet in de muur.
61'
Een zwabberbal van Pogba! Van ruim twintiger meter stuurt Pogba de bal richting Donnarumma. De jongeling neemt geen risico en stompt de bal weg.
59'
Nog een half uur te gaan. Er valt nog niets te zeggen over welke kant deze wedstrijd op gaat vallen. Een gelijkspel is op dit moment wellicht nog wel de meest voor de hand liggende uitkomst van dit duel.
55'
In de eerste tien minuten na de rust gebeurd er wel iets meer dan voor rust, maar spectaculair is het nog steeds niet. Beide ploegen blijven ook zeer slordig in balbezit.
53'
Gele kaart voor Alex (AC Milan)
Vreemde situatie. Alex maakt een overtreding. Juventus krijgt voordeel, maar verspilt de bal en daarna ontstaat er een aardige aanval voor Milan. Nadat alle storm is gaan liggen krijgt Alex alsnog geel voor zijn tackle op Mandžukić.
50'
Gele kaart voor Stephan Lichtsteiner (Juventus)
Niang speelt zichzelf knap vrij, maar wordt bruut neergelegd door Lichtsteiner. Deze overtreding langs de zijlijn komt de Zwitser op een gele kaart te staan.
48'
Na enkele herhalingen blijkt dat de scheidsrechter niet floot voor buitenspel van Niang, maar voor een overtreding van de Milan speler. Daar valt meer voor te zeggen.
47'
Juventus krijgt heel even de schrik van haar leven. Niang kopt de bal breed naar Bonaventura. Die kan niet bij de bal, doordat Bonucci hem in zijn rug loopt. De scheidsrechter fluit. Niet voor een strafschop, maar voor buitenspel. Dat was het alleen totaal niet.
46'
Juventus heeft de ongelukkige Hernanes in de kleedkamer achtergelaten. Eens kijken of dst de thuisploeg gaat helpen in deze tweede helft.
46'
Wissel in bij Juventus -> Leonardo Bonucci
46'
Wissel uit bij Juventus -> Hernanes
46'
45'
Zoals mag worden verwacht bij een topper in Italië, zijn er in de eerste drie kwartier amper kansen geweest voor beide ploegen. Een doelpunt, dat is wat deze wedstrijd na de rust nodig heeft. Maar hoe die tot stand moet gaan komen en wie die moet gaan maken, dat is nog niet helemaal duidelijk. Wellicht dat de trainers in de rust een geniaal plan uit de hoge hoed weten te toveren.
45'
41'
Heerlijke reactie van Donnarumma! Een vrije trap van Hernanes wordt door de muur aangeraakt en kreeg daardoor veel meer snelheid en een andere richting. De jonge doelman is op zijn hoede en stompt de bal knap uit zijn doel.
37'
Met respectievelijk zestien en vijftien treffers in twaalf en een halve wedstrijd dit seizoen, zijn Juventus en Milan niet de echte doelpuntenmachines in de Serie A dit seizoen. Ter vergelijking, AS Roma scoorde al 29 keer.
35'
Wat een verschil met het Juventus van vorig jaar. Pirlo, Tevez en Vidal vervang je natuurlijk ook niet zomaar, maar het loopt gewoon niet bij de regerend kampioen.
31'
Gele kaart voor Juraj Kucka (AC Milan)
En ook een kaart voor AC Milan. Kicka kan Pogba alleen maar afstoppen door hem tegen zijn benen te trappen. Ook op deze kaart vslt niets af te dingen.
30'
Evra moet de strijd staken. De Fransman was vooraf niet helemaal fit en door weinigen in de basis verwacht. Allegri wilde het toch proberen met Evra en moet die gok bekopen met een vroege wissel.
29'
Wissel in bij Juventus -> Alex Sandro
29'
Wissel uit bij Juventus -> Patrice Evra
28'
Gele kaart voor Stefano Sturaro (Juventus)
Sturaro schopt tegen de achterkant van de benen van Niang aan, in een poging de bal te spelen. Terecht geel.
27'
Wat doet Cerci nou? De Milan aanvaller krijgt op ruim vijf meter voor Buffon een geheel vrije kopbal, maar hij kopt de bal om onbegrijpelijke redenen breed in plaats van op doel. Dit is een des te gekkere keuze, aangezien er niemand met hem mee is gelopen.
26'
Ook Juventus probeert het met een schot van afstand. Daardoor moet Donnarumma voor het eerst in actie komen. Het schot van Marchisio brengt de jonge doelman echter niet in de problemen.
25'
Dit had een grote kans voor Juve kunnen worden! Pogba draait zichzelf heerlijk vrij, na een prachtige lichaamsschijnbeweging. Hij legt de bal goed terug op de instormende Hernanes, maar die maait vervolgens compleet over de bal heen.
22'
De schoten van afstand worden bij Milan minder gevaarlijk en van steeds grotere afstand. Wel zijn de bezoekers meer en meer op de helft van Juventus te vinden, nadat het eerste kwartier is overleefd.
20'
Een vrije trap voor AC Milan zou voor gevaar kunnen zorgen, maar de indraaiende bal is veel te laag en kan eenvoudig door Juventus worden uitverdedigd.
17'
Een schotje van afstand van de bezoekers. Bacca legt de bal klaar voor Niang, die al glijdend de bal richting doel schiet. Hij mikt naast het doel van Buffon, waardoor de doelman nog niet in actie heeft hoeven te komen.
15'
Het eerste kwartier zit erop en dit heeft er alle schijn van dat het een typische Italiaanse wedstrijd gaat worden. Het zal niemand verbazen als slechts één treffer vanavond voldoende gaat zijn voor een zege.
11'
Het wachten lijkt op een treffer van de thuisploeg. Milan verdedigt en Juve zoekt de ruimtes. Vooralsnog zijn die er niet, waardoor er nog geen kansen zijn geweest.
9'
De eerste tien minuten van deze wedstrijd hebben nog weinig actie voor de goals opgeleverd. Twee schoten van afstand, die niet tussen de palen gemikt waren, zijn inmiddels wel eerlijk verdeeld over de twee teams.
5'
De openingsfase is voor Juventus. De thuisploeg zit er fel op bij AC Milan en laat de bezoekers amper opbouwen.
2'
Luca Antonelli ligt op de grond. In een luchtduel met Mario Mandžukić krijgt de speler van Milan een elleboog in zijn gezicht. De scheidsrechter heeft niets gezien en Antonelli kan ook weer verder. Niet al te veel aan de hand.
1'
De bal rolt in Turijn. De Italiaanse topper is onderweg.
1'
Beide grootmachten kennen een matige start van het seizoen. Juventus, dat de afgelopen seizoen het Italiaanse voetbal wist te domineren, komt maar moeizaam op gang. AC Milan worstelt al een paar seizoenen met problemen en komt vooralsnog wederom niet verder dan de subtop. Welke grootmacht weet vanavond aansluiting te houden bij de potentiele plekken om Europees voetbal? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Juventus
Vier titels op rij waren er voor de ploeg uit Turijn, maar dit seizoen verloopt vooralsnog maar moeizaam. Of dit samenhangt met het vertrek van Andrea Pirlo blijft altijd de vraag, maar opvallend is het verval wel. De Champions League van vorig seizoen staat op een teleurstellende zevende plaats, met slechts achttien punten uit de eerste twaalf wedstrijden. Met twee overwinningen voor de interland break, tegen Empoli en Torino, is de Oude Dame voorzichtig wel weer omhoog aan het kijken. De ploeg is AC Milaan tot op twee punten genaderd, wat de wedstrijd van vandaag extra interessant maakt. Toch moet de ploeg ook naar beneden blijven kijken, want ploegen als Atalanta en Lazio Roma loeren op misstappen van de regerend kampioen.

AC Milan
De terugkeer van Mario Balotelli naar AC Milan was een van de grote verhalen afgelopen zomer. Maar vooralsnog heeft Milan niet al te veel plezier van de aanvaller. Hij speelde dit seizoen pas vier wedstrijden en is na zijn operatie van afgelopen week nog zeker een aantal weken uitgeschakeld. Maar ook zonder de opvallende aanvaller draait AC Milan de laatste weken goed. Sinds het begon van oktober werd er alleen verloren van Napoli, maar de gelijke spelen tegen Atalanta en Torino zorgen in de modestad toch voor een nare smaak in de mond. Als AC Milan volgend seizoen weer op de Europese velden wil acteren, zal de ploeg nog minimaal één plek moeten stijgen op de ranglijst. Sassuolo is binnen bereik van de voormalig grootmacht, maar veel misstappen kan Milan zich daarbij uiteraard niet meer veroorloven.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Paolo Mazzoleni. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.