SSC Napoli Maandag, 22. Februari 2016
21:00 uur
AC Milan
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Lorenzo Insigne 39. / Schot met rechts  (Faouzi Ghoulam)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Giacomo Bonaventura 44. / Schot met rechts

90'
Het spelbeeld na rust veranderde niet. Napoli hield het initiatief terwijl Milan rustig afwachtte. Het venijn zat 'm uiteindelijk in de staart, al bleven goals uit. Met iets meer scherpte hadden Mertens, Niang, Higuaí­n en El Kaddouri voor het verschil kunnen zorgen, maar telkens troffen de schoten geen doel. Door het gelijkspel blijft Napoli steken op de tweede plek en vergeet het te profiteren van de misstap van Juventus.
90'
90'
Invaller El Kaddouri krijgt de bal plots voor de voeten en schiet, maar zijn poging mist kracht waardoor Donnarumma eenvoudig kan stoppen.
90'
Doelpuntenmaker Insigne is naar de kant gehaald. De aanvaller speelde een goede eerste helft, maar in de tweede fase leken de krachten weg te zijn bij de kleine dribbelaar.
90'
Wissel in bij SSC Napoli -> Omar El Kaddouri
90'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Lorenzo Insigne
89'
Ook Honda krijgt nog een kans! De Japanner schiet van afstand en ziet zijn schot in de korte hoek gekeerd worden door Pepe Reina.
87'
Wissel in bij AC Milan -> Mario Balotelli
87'
Wissel uit bij AC Milan -> M'Baye Niang
85'
Enorme kans Niang!
De Franse aanvaller krijgt de bal in de loop gespeeld van Ménez. Ninang weet echter de rust niet te bewaren en schiet de bal voor het doel van Pepe Reina langs. Hier had Milan meer uit kunnen halen!
83'
Een middenvelder voor een middenvelder. Montolivo is moegestreden en Bertolacci moet het gelijkspel over de streep trekken.
83'
Wissel in bij AC Milan -> Andrea Bertolacci
83'
Wissel uit bij AC Milan -> Riccardo Montolivo
81'
Allan is naar de kant gehaald. De middenvelder is moegestreden en heeft zich laten vervangen door Gabbiadini. Laatstgenoemde is een aanvaller, dus gaat Napoli alles of niets spelen in de laatste tien minuten.
81'
Wissel in bij SSC Napoli -> Manolo Gabbiadini
81'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Allan
79'
Napoli probeert van alles, maar het gaat niet vanzelf. Milan staat compact en verdedigen goed. Zo af en toe komen de Milanezen er zelfs uit voor een gevaarlijke counter.
74'
Sarri is door scheidsrechter Banti naar de tribune gestuurd. Blijkbaar heeft de scheidsrechter het genoeg met de protesten van de trainer van Napoli.
72'
Ménez is in de ploeg gekomen bij Milan. De Fransman moet zorgen voor gevaarlijke counters en een voorsprong. Bacca heeft het veld verlaten. De Colombiaan speelde een onzichtbare wedstrijd.
72'
Wissel in bij AC Milan -> Jérémy Ménez
72'
Wissel uit bij AC Milan -> Carlos Bacca
70'
Zo laat de kleine Belg zich direct gelden bij zijn invalbeurt. Wellicht lukt het hem om zijn ploeg naar een voorsprong te schieten.
68'
Mertens op de paal!
De Belg laat zich direct gelden. De aanvaller is actief en krijgt de bal aangespeeld in de zestien meter. Zonder na te denken schiet hij de bal op doel, maar de baal stuitert tegen de paal. Pech voor Mertens!
67'
Mertens mag de vrije trap van randje zestien meter nemen, maar knalt de bal in de muur.
66'
Gele kaart voor Riccardo Montolivo (AC Milan)
De aanvoerder van Milan haalt Hamšík op een gevaarlijke plek onderuit. De Slowaak lijkt te gaan schieten en sleept de bal langs Montolivo.
65'
De oud-aanvaller van PSV komt in het veld voor José Callejón. De Belg moet het verschil maken met zijn befaamde dribbels.
65'
Wissel in bij SSC Napoli -> Dries Mertens
65'
Wissel uit bij SSC Napoli -> José Callejón
63'
Een aanval over meerdere schijven eindigt bij José Callejón. De Spanjaard zet hard voor, maar Donnarumma kan de bal onderscheppen voordat deze Higuaí­n bereikt.
59'
Aan beide kanten is de laatste pass niet goed. Vooral Napoli zet veel druk en komt ver op de helft van Milan, maar kan geen schoten aflossen.
54'
Milan countert er rustig op los. Ook nu steekt Kucka het hele veld over, maar de laatste pass is slordig en bereikt Bacca niet.
53'
Gele kaart voor Gianluigi Donnarumma (AC Milan)
De doelman deed het in de eerste helft al een paar keer rustig aan en kreeg daarvoor al waarschuwingen. Scheidsrechter Banti vindt het nu genoeg geweest met het 16-jarige talent en geeft hem de gele kaart voor tijdrekken.
50'
Het aanvallende trio van Napoli is al geregeld in beeld geweest, terwijl het spitsenduo van Milan onzichtbaar is. Zowel Bacca als Niang hebben gevaarlijke actie afgeleverd.
47'
De tweede helft is weer begonnen! Hopelijk gaat de strijd op het veld verder waarmee de ploegen in de eerste helft zijn geëindigd.
46'
45'
Beide ploegen begonnen het duel in een heel hoog tempo, maar vergaten grote kansen te creëren. Napoli werd steeds sterker, had meer balbezit en kreeg ook de grootste kansen. Insigne schoot zijn ploeg naar een terechte 1-0 voorsprong, maar deze hield maar drie minuten stand. Bonaventura profiteerde optimaal van een voorzet die door Koulibaly werd verlengd. Hopelijk gaat de strijd na rust weer op dezelfde manier door.
45'
45'
Zo barst de strijd vlak voor de rust helemaal los. De hele eerste helft gebeurt er heel weinig, maar in de laatste tien minuten volgen de kansen en doelpunten zich in hoog tempo aan elkaar op.
43'
Doelpunt voor AC Milan, 1:1 door Giacomo Bonaventura
Koulibaly verlengt een voorzet van Honda met zijn hoofd en bereikt daarmee Bonaventura die bij de tweede paal opduikt en zomaar kan binnenwerken. De goal valt compleet uit het niets voor AC Milan!
39'
Doelpunt voor SSC Napoli, 1:0 door Lorenzo Insigne
Insigne zet San Paolo in vuur en vlam! De behendige buitenspeler schiet van grote afstand. Het schot van de Italiaan wordt door Abate van richting veranderd, waardoor de bal in de verre hoek hobbelt en Donnarumma kansloos laat.
39'
Het is voorlopig eenrichtingsverkeer. De druk neemt ook behoorlijk toe van Napoli. Lukt het de thuisploeg om in deze sterke fase een doelpunt te maken?
36'
Ook Higuaí­n scoort bijna!
De Argentijn kan eindelijk met zijn gezicht naar de goal lopen, na een schitterende achtie van José Callejón. Higuaí­n moet echter schieten onder druk van drie verdedigers, waardoor zijn poging iets te gehaast is en de juiste richting mist. De bal vliegt daarom een metertje over het doel van Donnarumma.
35'
Grootste kans tot nu toe!
José Callejón kruipt achter de verdediging en verlengt een steekbal, maar zijn poging gaat naast het doel. Bovendien verricht Antonelli goed storend werk.
33'
José Callejón stoomt op Alex af, maar passeert hem niet. Daarom besluit de Spanjaard van afstand te schieten, maar zijn poging mist kracht. Donnarumma heeft daarom weinig moeite met de poging van José Callejón.
29'
Een slordige fase van beide kanten. Napoli krijgt tweemaal een vrije trap op een relatief gevaarlijke positie, maar beide keren gaat het slordig om met deze kans. Milan kan een paar keer gevaarlijk eruit komen, maar is slordig in de passing waardoor het veel balverlies leidt.
25'
Een ingestudeerde vrije trap van Napoli mondt uit tot een schot over het doel van Milan. Higuaí­n schiet van ver buiten de zestien wild en daardoor vliegt de bal over.
20'
Bijna Higuaí­n!
De aanvaller krijgt de bal in de loop aangespeeld en schiet meteen uit de draai. De Argentijn ziet zijn schot echter geblokt door Zapata, waardoor de bal afwijkt en geen doel treft.
16'
Insigne mag zomaar schieten. De behendige vleugelaanvaller probeert de bal in de verre hoek te krullen, maar zijn poging gaat over en naast het doel van Milan.
13'
Napoli countert vliegensvlug en de bal belandt bij Hamšík. De aanvoerder van Napoli schiet echter te wild en ziet zijn bal hoog over het doel vliegen van Donnarumma.
12'
Hysaj stoomt op aan de rechterkant van het veld en legt de bal terug op Jorginho. De middenvelder staat vrij op randje zestien en wil de bal met een boogbal over doelman Donnarumma spelen, maar de bal gaat naast het doel.
10'
Bonaventura glipt tussen Hamšík en Hysaj door en staat ineens behoorlijk vrij in het strafschopgebied van Pepe Reina. Het vervolg van Bonaventura is echter minder goed, want zijn schot wijkt af van een Napoli-verdediger.
9'
Insigne appelleert voor een penalty nadat hij over de knie gaat, maar scheidsrechter Banti wuift het weg.
7'
Schitterende beweging van Niang! De aanvaller omspeelt Raúl Albiol op volle snelheid, maar ook hij wordt gestuit door Koulibaly. De verdediger van Napoli grijpt goed in.
6'
Milan loert vooralsnog op de counter. Bijna kan Bacca doorstomen naar het doel van Pepe Reina, maar de grote Koulibaly voorkomt dit.
5'
Napoli wil uiteraard profiteren van de misstap van Juventus om zodoende de koppositie te heroveren. Milan is daarentegen bezig aan een mooie reeks, want het verloor slechts een van de laatste zestien wedstrijden.
3'
Het eerste gevaar is voor het doel van AC Milan. Aanvoerder Montolivo voorkomt dat José Callejón en Higuaí­n aan de bal komen, maar schiet daarbij de bal slechts een meter over het eigen doel.
1'
Het befaamde San Paolo is goed gevuld voor deze topper! Luca Banti heeft voor de eerste keer gefloten en dus is dit prachtaffiche tussen Napoli en Milan van start gegaan.
1'
Napoli treedt in de sterkst mogelijke opstelling aan tegen AC Milan. Dezelfde elf namen die vorige week tegen Juventus (1-0 verlies) in de basis startten, staan nu ook aan de aftrap. Dat betekent dat vedette Gonzalo Higuaí­n weer in de punt van de aanval staat. De Argentijnse topspits kreeg van trainer Maurizio Sarri rust in het Europa League-duel tegen het Spaanse Villarreal.

AC Milan kan dus aan de bak. Dat gaat AC Milan doen met drie andere namen ten opzichte van vorige week tegen Genoa (2-1 winst. Ignazio Abate en Cristián Zapata hebben een basisplek in de achterhoede, waardoor Mattia De Sciglio en Alessio Romagnoli op de bank plaatsnemen. Ook Andrea Bertolacci zit op de bank. Voor hem in de plaats speelt de Slowaak Juraj Kucka.
Welkom bij het prachtige duel uit de Serie A tussen Napoli en AC Milan. Maandagavond nog topvoetbal, schitterend! De wedstrijd, welke onder leiding staat van Luca Banti, start om 21.00u en ongeveer een uur voor de wedstrijd zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik hoop je tijdens dit schitterende affiche hier te treffen!

Nieuwe koploper?
Vorige week verloor Napoli van Juventus (1-0) en werd laatstgenoemde de nieuwe lijstaanvoerder van de Serie A. Bij winst tegen AC Milan vanavond profiteert Napoli maximaal van het puntenverlies waar Juventus dit weekend tegenaan liep. De koploper kwam afgelopen vrijdag namelijk niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Bologna. Als Napoli wint, neemt het de koppositie weer over van de ploeg uit Turijn en wordt het gat met nummer drie, Fiorentina, vergroot tot zeven punten. Trainer Maurizio Sarri zal zijn ploeg dus scherp aan de wedstrijd laten beginnen. Zeker omdat de nederlaag tegen Juventus en Villarreal in het kader van de Europa League nog vers in het geheugen ligt. Afgelopen donderdagavond verloor Napoli op Spaanse bodem met 1-0. Met een overwinning en de herovering van de koppositie tankt Napoli veel zelfvertrouwen voor de return tegen Villarreal en de strijd om het kampioenschap. Of oud-PSV’er Dries Mertens vanaf de start meedoet, is nog onduidelijk.

Spannende strijd om plek drie!
Waar Napoli vanavond de kans krijgt om het gat met Fiorentina te vergroten, wil AC Milan de achterstand juist verkleinen. De ploeg van Siniša Mihajlović staat negen punten achter de ploeg uit Florence. De derde plek in de Serie is een gewilde positie, aangezien deze recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. AC Milan is samen met stadsgenoot Inter, AS Roma en Fiorentina in gevect om deze plek. Mihajlović zal zich maar maar wat graag willen revancheren voor de thuiswedstrijd. In Milaan ging zijn ploeg namelijk hard onderuit, want Napoli won heel eenvoudig met 0-4. Hoewel AC Milan niet meer de ploeg is van een aantal jaar geleden, was deze uitslag onacceptabel. Vanavond hebben de Rossoneri de kans zich te wreken. AC Milan zal dan wel in grootse vorm moeten zijn, want Napoli verloor dit seizoen nog niet in eigen stadion.