22.02.2016 22:50

Napoli en Milan in evenwicht in topwedstrijd

Lorenzo Insigne (l.) kijkt toe hoe Keisuke Honda aanlegt voor een voorzet tijdens de wedstrijd tussen Napoli en AC Milan. (22-02-2016)

Napoli en AC Milan hebben maandagavond in een aantrekkelijk duel met 1-1 gelijkgespeeld. Napoli was de hele wedstrijd de betere ploeg en kreeg de beste kansen, al speelde Milan gedisciplineerd en counterde het bij vlagen gevaarlijk.

Het tempo lag vanaf de start moordend hoog in het San Paolo. Napoli zocht de aanval, terwijl AC Milan vooral loerde op de counter. Grote kansen bleven aan beide kanten uit, want Kalidou Koulibaly greep tweemaal goed in en voorkwam daarmee erger voor Napoli. Aan de andere kant kreeg Gonzalo Higuaí­n na twintig minuten een kleine mogelijkheid, maar de Argentijn zag zijn schot geblokt worden.

Vlak voor rust zette Lorenzo Insigne het San Paolo-stadion in vuur en vlam. De behendige buitenspeler schoot van grote afstand, maar omdat Ignazio Abate de bal toucheerde hobbelde het leer in de verre hoek en liet het Gianluigi Donnarumma kansloos. De voorsprong duurde slechts drie minuten, want Milan verzilverde de eerste kans die het kreeg. Giacomo Bonaventura profiteerde maximaal van een voorzet die door Koulibaly werd verlengd en werkte bij de tweede paal binnen: 1-1.

Het spelbeeld veranderde na rust niet. Napoli had het balbezit, de mogelijkheden en het initiatief, terwijl Milan zich vaak met alle spelers op de eigen helft terugtrok. Kansen ontstonden bij de entree van Dries Mertens, want koud in het veld schoot de Belg een bal op de paal. Tien minuten voor tijd kreeg Higuaí­n nog een grote kans, maar zijn schot ging een halve meter naast het doel van Donnarumma. Aan de andere kant kreeg M'Baye Niang een mogelijkheid, maar de Fransman kon de rust niet bewaren.

In blessuretijd kon invaller Omar El Kaddouri de grote held worden, maar de aanvaller miste kracht bij zijn doelpoging van dichtbij. Met het gelijkspel schoten beide ploegen niet veel op, want hierdoor blijft Juventus koploper. Napoli had de ploeg uit Turijn bij winst kunnen passeren, maar staat nu een punt achter. Milan ziet het gat met nummer de drie positie, dat recht geeft op voorronde Champions League, na dit weekend groeien tot acht punten.

Door: Bastiaan Vrijhof