2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mario Mandžukić 69. / Kopbal  (Stefano Sturaro)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Paulo Dybala 73. / Schot met links  (Paul Pogba)

90'
De tweede helft was beter dan de eerste, maar dat kon ook bijna niet anders. De start was leuk met twee kansen voor Juventus. Na die felle start zakte de wedstrijd langzaam weer weg, maar in vier minuten tijd gooide De Oude Dame de wedstrijd op slot via Mandžukić en de ingevallen Dybala. Twee goede treffers in een wedstrijd die er één was om verder snel te vergeten.
90'
90'
Als toetje krijgen we er nog vier minuten bij deze tweede helft.
90'
Wissel in bij Juventus -> Roberto Pereyra
90'
Wissel uit bij Juventus -> Stefano Sturaro
87'
Filipe Andersom komt op de rechterkant goed voorbij zijn tegenstander. De buitenspeler levert ook een goede voorzet af, maar ziet Buffon de bal uit zijn zestien tikken.
85'
Lazio heeft nog maar een paar minuten om iets aan deze achterstand te doen, maar het loopt in deze wedstrijd nog niet over voor kansen van de Romeinen. Toveren ze nog iets uit de hoge hoed?
82'
Kishna heeft het na zijn invalbeurt een aantal keer gebeurt op de linkerflank, maar de jonge buitenspeler heeft het geluk nog niet aan zijn kant.
80'
Wissel in bij Juventus -> Llorente
80'
Wissel uit bij Juventus -> Mario Mandžukić
79'
Candreva probeert met een vrije trap van afstand iets terug te doen voor Lazio. Vanaf ruim dertig meter streept hij de bal net over het doel van Buffon.
76'
Het debuut van Ricardo Kishna bij Lazio! Ondanks de tussenstand is het mooi voor de oud Ajacied dat hij heir zijn eerste minuten mag maken voor Lazio.
75'
Zo gebeurd er meer dan een uur lang niet zo heel erg veel en zo lijkt de wedstrijd beslist. De twee nieuwe spitsen van Juventus drukken direct hun stempel en lijken hun ploeg de eerste prijs van het seizoen te bezorgen.
75'
Wissel in bij Lazio Roma -> Ricardo Kishna
75'
Wissel uit bij Lazio Roma -> Danilo Cataldi
73'
Doelpunt voor Juventus, 2:0 door Paulo Dybala
En de wedstrijd lijkt meteen beslist. Wat een heerlijke goal van de invaller. Pogba legt vanaf links de bal goed terug op Dybala, die vanaf elf meter met links verwoestend uithaalt. Marchetti is kansloos.
69'
Doelpunt voor Juventus, 1:0 door Mario Mandžukić
Dit is precies wat de wedstrijd nodig heeft! Mario Mandžukić kopt de voorzet vanaf rechts perfect binnen. De spits springt hoger dan De Vrij en Basta en krijgt de bal daarna goed achter Marchetti gekopt.
62'
Het debuut van Dybala voor Juventus is daar. De doelpuntenmachine van Palermo het afgelopen seizoen was in deze wedstrijd door menigeen een basisplaats toegedicht, maar maakt nu alsnog zijn minuten.
61'
Wissel in bij Juventus -> Paulo Dybala
61'
Wissel uit bij Juventus -> Kingsley Coman
61'
Wissel in bij Lazio Roma -> Filip Đorđević
61'
Wissel uit bij Lazio Roma -> Miroslav Klose
57'
Het eerste schot van Lazio is ook een feit! Na een aanval over vele schijven, belandt de bal via Basta voor de voeten van Onazi. Met binnenkant rechts haalt hij vanaf de rand van de zestien uit, maar draait de bal zo in de handen van Buffon.
53'
Na de felle start van Juventus is het nu toch weer Lazio die de bal in het bezit weet te houden.
49'
Meteen na die kans krijgt Pogba ook nog een aardige schotkans, maar zijn inzet waait net naast het doel
48'
De eerste grote kans van de wedstrijd! Mario Mandžukić loopt alleen op keeper Marchetti af en lijkt de wedstrijd open te breken. Hij stuit met zijn schot echter op de doelman, waardoor het 0-0 blijft.
46'
Zonder wissels zijn beide ploegen aan de tweede helft begonnen.
46'
45'
De scheidsrechter had al snel genoeg gezien van deze eerste helft, daar de leidsman al in de 43e minuut floot voor de rust. Dat hij naar binnen wilde is begrijpelijk, aangezien er deze eerste helft helemaal niets noemenswaardigs is gebeurd. Dit is duidelijk geen reclame voor het Italiaanse voetbal.
45'
40'
Nog vijf minuten tot de rust. De mensen in het stadion maken zich al op voor de pauze. Op het veld is ondertussen nog steeds niets gebeurd.
36'
Filipe Anderson claimt een vrije trap op een interessante positie, nadat Sturaro hem opvangt na een diepe bal van Klose. De scheidsrechter wil er niet aan en wuift het voorval weg.
32'
Met nog een klein kwartier te spelen is er vooralsnog in deze eerste helft nog bijna niets gebeurd. Komt daar voor de rust nog verandering in?
28'
Een schot richting doel is het eerste wapenfeit van deze wedstrijd. Stefan Lichtsteiner probeert het met zijn zwakke been van een forse afstand en ziet zijn schot ruim over het Lazio doel vliegen.
25'
Het lijkt zo nu en dan wel alsof de spelers totaal geen zin hebben in deze wedstrijd. Er zit bij beide ploegen amper beweging in het spel en het baltempo is zeer laag.
21'
Pogba mag een vrije trap nemen. Al zijn ploeggenoten staan voor het doel te wachten op een voorzet, maar de jonge Fransman raakt de bal compleet verkeerd en schiet hem ver over en achter. Typerend voor Juventus in deze eerste helft.
18'
Nog steeds zonder kansen te creëren is Lazio de wedstrijd beetje bij beetje naar zich aan het toe trekken. De nummer drie van het afgelopen seizoen heeft het meeste balbezit en zet Juventus steeds vroeger onder druk.
15'
Na een kwartier spelen hebben de spelers de Chinese fans nog niet weten te verwennen. De wedstrijd is tot zover nog zonder kansen verlopen.
12'
Het zal de hele wedstrijd voor beide ploegen wel een probleem blijven, maar dit veld is een Supercup onwaardig. Een normale bal over de grond is in deze wedstrijd niet aan te raden, aangezien de bal dan alle kanten op hobbelt.
9'
Lazio kruipt wat meer uit haar schulp en wordt, voornamelijk via Candreva, een aantal keer bijna gevaarlijk. De rechtspoot voert zijn acties tot op heden echter te ver door en loopt zichzelf daardoor vast.
6'
Beide ploegen beginnen zeer afwachtend aan deze wedstrijd en zijn niet van plan al vroeg de nodige risico's te nemen.
3'
In de openingsfase is direct te merken waarom de spelers gisteren hun beklag hebben gedaan over het veld. Het ligt er alles behalve goed bij.
1'
Lazio heeft in China afgetrapt voor de opening van het Italiaanse seizoen.
1'
Opstellingen:
De Nederlandse aanwinsten Ricardo Kishna en Wesley Hoedt starten zaterdagmiddag bij Lazio Roma niet in de basis. Tijdens het duel om de Italiaanse Supercup tegen Juventus beginnen beiden op de bank. Stefan de Vrij, die inmiddels al ruim een jaar in Romeinse dienst is, start wel in de basis. De centrale verdediger is helemaal hersteld van zijn liesblessure.

Bij Juventus staat aankoop Mario Mandžukić direct in de basis. Mede door de blessure van Morata zal de oud-spits van Atletico Madrid het aanspeelpunt in de voorhoede zijn vanmiddag. Paulo Dybala, de andere aangekochte spits, begint bij de kampioen van vorig seizoen op de bank.
Voor het vierde jaar op rij speelt Juventus in de Italiaanse Supercup en net als twee jaar geleden is dat vandaag tegen Lazio Roma. Waar deze wedstrijd vorig seizoen pas in december werd gespeeld, staat hij dit jaar gewoon op het programma waar hij hoort, voor de start van de competitie. In Italië weet men de laatste jaren deze wedstrijd commercieel gezien goed uit te buiten, wat ervoor zorgt dat hij vandaag in Shanghai wordt gespeeld. Wint Juventus voor de derde keer in vier jaar deze prijs, of verliezen ze hem voor het tweede seizoen op rij? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Juventus
Zoals bij veel clubs was het ook bij Juventus een roerige zomer. NA de verloren Champions League finale zag de kampioen van Italië enkele sterkhouders vertrekken. Andrea Pirlo vertrok naar Amerika, Arturo Vidal ging naar Bayern München en Carlos Tévez keerde terug naar zijn vaderland. Maar Juventus zat ook niet stil en versterkte zich onder anderen met Mario Mandžukić, Paulo Dybala en Sami Khedira. Laatstgenoemde is alleen nog niet beschikbaar, aangezien de Duitser kampt met een blessure. Vanmiddag kan de ploeg ook niet beschikken over Morata en Giorgio Chiellini, die eveneens met een blessure aan de kant staan.

Lazio Roma
Wesley Hoedt en Ricardo Kishna zijn twee van de belangrijkste aanwinsten van Lazio Roma deze zomer. Vooral het aantrekken van Kishna leek het laatste stukje van de puzzel te zijn, aangezien door zijn komst alle posities nu echt dubbel bezet zijn. Aannemelijk is daardoor wel dat beide Nederlanders niet zijn gehaald voor een plek inde basis. Daar vinden we vanmiddag Stefan de Vrij zeer waarschijnlijk wel weer terug, nadat hij eind vorige maand weer kon aansluiting bij de groepstraining. Of de ploeg van trainer Stefano Pioli wel zit te wachten op dit uitstapje naar China is overigens nog maar de vraag, aangezien zijn ploeg over tien dagen aan moet treden tegen Bayern Leverkusen in de voorronde van de Champions League. En het bereiken van dat miljoenenbal lijkt voor de ploeg uit de Italiaanse hoofdstad toch belangrijker te zijn dan het winnen van de Supercup.

De wedstrijd staat vanmiddag onder leiding van scheidsrechter Luca Banti. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.