08.08.2015 15:55

Nieuwe spitsen helpen Juve aan eerste prijs

Treffers van Mario Mandžukić en Paulo Dybala bezorgden Juventus op zaterdag de zege in de Italiaanse Supercup tegen Lazio Roma. In Shanghai was de wedstrijd verder alles behalve spectaculair.

In een winderig Shanghai stonden beide ploegen tegenover elkaar op een zeer moeilijk speelbaar veld. De grasmat maakte een normale inspeelbal bijna onmogelijk en dat was in de eerste helft ook terug te zien in het spelbeeld. Het was hard werken voor beide ploegen, maar tot een echte kans kwam dat drie kwartier lang niet. Juventus kwam nog het dichts bij een doelpoging door een afstandsschot van Stephan Lichtsteiner, maar met links schoot hij hoog over het doel van Federico Marchetti.

In de eerste fase na de rust leek Juventus wat meer gas te gaan geven. Al snel kreeg de ploeg via Mario Mandžukić een grote kans, maar de spits wist één-op-één met Marchetti niet te scoren. Niet veel later kreeg Paul Pogba ook een goede kans, maar zijn poging vloog net naast het Lazio doel. Na dit goede begin zakte de tweede helft in de minuten daarna weer langzaam terug naar het bedenkelijke niveau van de eerste helft.

Na een kleine zeventig minuten spelen brak Juventus de wedstrijd alsnog open. Op rechts kreeg Lichtsteiner heel veel vrijheid om een goede voorzet te geven. In de spits sprong Mandžukić tussen Stefan de Vrij en Dusan Basta in het hoogst, waarna de nieuwe spits van Juventus de bal perfect in kopte en daarmee zijn ploeg op 1-0 wist te zetten.

Een paar minuten later gooide de andere nieuwe spits van Juventus het duel meteen op slot. De ingevallen Paulo Dybala stond op de goede plek toen Paul Pogba de bal goed terug kon leggen vanaf de linkerkant. Dybala stond ter hoogte van de strafschopstip klaar en haalde met links verwoestend uit voor de twee treffer van Juventus.

Doordat Lazio na de 2-0 niet bij machte was om hier iets tegenin te brengen, maakte Juventus de wedstrijd vervolgens rustig vol. Deze overwinning betekend voor Juventus de zevende Italiaanse Supercup in de geschiedenis, waarmee de Oude Dame nu alleen recordhouder is van deze beker.

Door: Dennis Korpel