90'
Ondanks het mannetje meer heeft Japan niet weten te scoren tegen Griekenland. Hierdoor maken de Japanners het zichzelf moeilijk in groep C, alhoewel de Grieken ook niet tevreden zullen zijn. Zij moeten ruim winnen van Ivoorkust en vervolgens hopen dat Japan het af laat weten tegen Colombia.
90'
90'
De vrije trap van Yasuhito Endō is niet onaardig! Op de rand van de zestien, laag richting de rechterhoek. Karnezis ligt goed in die hoek en tikt de bal naar de zijkant.
88'
Gele kaart voor Vasilios Torosidis (Griekenland)
Torosidis maakt hands vlak buiten de zestien. Shinji Okazaki probeert de bal over de verdediger heen te wippen, maar die krijgt de bal dus tegen zijn hand.
87'
Nog maar een paar minuten te gaan. Met in de wetenschap dat beide landen niet heel veel hebben aan een gelijkspel is het maar beter dat er een winnaar komt.
83'
Door de 0-0 stand is de slotfase spannend. Griekenland verdedigt met het mes tussen de tanden, terwijl Japan op een rustige manier een goal probeert te scoren.
80'
Wissel in bij Griekenland -> Dimitrios Salpingidis
80'
Wissel uit bij Griekenland -> Panagiotis Giorgios Kone
78'
Het gebrek aan fysiek begint Japan nu op te breken. Ballen naar voren gooien heeft bijna geen zin, omdat de Grieken dit makkelijk aankunnen.
75'
Als de stand zo blijft in deze wedstrijd is Colombia zeker van een plek bij de achtste finale. Met zes punten is het Zuid-Amerikaanse land dan niet meer in te halen.
71'
Uchida profiteert bijna van een gelukje! De rechtsback komt de zestien in stormen en krijgt pardoes de bal voor zijn lichaam. Hij glijdt en zoekt de korte hoek, maar vindt de lucht naast de rechterpaal.
68'
Wat een megakans voor Yoshito Okubo! Kagawa opent op rechts richting Atsuto Uchida, die de bal in één keer voorlegt op Okubo. Die staat bij de tweede paal en hoeft de bal alleen maar op doel te mikken om te scoren. De nummer dertien van Japan heeft echter te weinig controle over de bal en schiet hoog over en naast.
66'
Een botsing waar drie spelers bij betrokken zijn. De Japanse doelman komt er nog het beste vanaf, terwijl Maya Yoshida en Vasilios Torosidis even behandeld moeten worden. Lang verhaal: Doelman Kawashima stompt een corner weg, maar raakt in de lucht Yoshida met de elleboog. Op zijn beurt raakt de verdediger van Japan Torosidis weer. Iedereen kan door, maar het spel werd even stil gelegd.
64'
Japan overheerst niet meer in deze wedstrijd, wat met een mannetje meer gek is. De aanvallers worden niet makkelijk meer bereikt en de kansen zijn voor Griekenland.
60'
De Grieken zijn met tien man gevaarlijk! Gekas kopt op Neymar-achtige wijze (weet u nog, tegen Costa Rica?) een corner richting de linkerhoek, maar Nishikawa tikt de bal weg.
57'
De beste kansen in deze wedstrijd waren voor Osako, maar nu wordt hij vervangen door Kagawa. Ik durf wel te zeggen dat dit één van mijn favoriete spelers op de Europese velden is. Goed op de nummer tien van Japan letten dus.
57'
Wissel in bij Japan -> Shinji Kagawa
57'
Wissel uit bij Japan -> Yuya Osako
54'
Gele kaart voor Georgios Samaras (Griekenland)
Domme gele kaart voor Samaras. Hij maakt de overtreding op twintig meter van het doel, maar hij krijgt de prent voor protesteren.
50'
Japan uiteraard beter aan het begin van de tweede helft. Het land speelt met een mannetje meer en zet druk naar voren.
46'
Haha, die Samaras! Hij probeert in één keer te scoren vanaf de aftrap, omdat Kawashima ver voor zijn doel staat. Geen gek idee, maar de inzet gaat ver naast.
46'
Wissel in bij Japan -> Yasuhito Endō
46'
Wissel uit bij Japan -> Makoto Hasebe
46'
45'
Heel interessant is het allemaal nog niet, maar dat kan in de tweede helft wel komen. De Grieken voetballen namelijk met tien man na twee gele kaarten voor Katsouranis. De ervaren middenvelder beging in elf minuten tijd twee domme overtredingen en werd van het veld gestuurd. De beste kansen waren voor Osako, maar de Japanner plaatste twee keer niet scherp genoeg richting doel om te scoren.
45'
45'
Er worden twee minuten blessuretijd bijgetrokken. Dit vanwege de rode kaart en de twee wissels.
42'
Meteen wisselt Griekenland. De ervaren Giorgios Karagounis komt in het veld. Hij moet zijn land nu leiden in deze wedstrijd.
41'
Wissel in bij Griekenland -> Giorgios Karagounis
41'
Wissel uit bij Griekenland -> Ioannis Fetfatzidis
41'
In elf minuten tijd verpest Katsouranis het leven van veel Griekse supporters. Hij heeft nota bene bijna honderd duels in de Europa League en Champions League erop zitten. Ongelooflijk dit.
38'
Geel-rode kaart voor Kostas Katsouranis (Griekenland)
Wat ontzettend dom zeg! Dan heb je 114 interlands achter je naam staan en krijg je een tweede gele kaart op de helft van de tegenstander. Katsouranis is te laat met een sliding en legt Hasebe neer. De scheidsrechter kan niet anders dan de tweede gele kaart trekken.
37'
Daar is Yuto Nagatomo voor het eerst. De linksback is als een trein zonder vertraging en stoomt vaak op. Nu levert hij een voorzet af richting de penaltystip, maar deze kan worden weggewerkt.
35'
Nee, het gaat echt niet bij Mitroglu. Daarom wordt hij tien minuten voor rust vervangen door Theofanis Gekas.
35'
Wissel in bij Griekenland -> Theofanis Gekas
35'
Wissel uit bij Griekenland -> Kostas Mitroglou
32'
Pijn bij Kostas Mitroglou, die in een lichaamsduel het onderspit delft. Hij lijkt vooral last te hebben van het middenrif en de ribben. Kan de nummer negen van Griekenland door?
29'
Harde vrije trap van Honda richting de rechterhoek! De Japanner liet bij VVV-Venlo al zien een specialist te zijn en hier verrast hij Karnezis bijna. De goalie kan niet klemmen, maar werkt de bal wel weg naar de zijkant van het veld.
27'
Gele kaart voor Kostas Katsouranis (Griekenland)
25'
Een wat saaiere periode is aangebroken. Het spel ging hiervoor op en neer, wat resulteerde in aangenaam vertier. Nu blijft het spel zich afspelen in de veilige gebieden op het veld.
21'
Ditmaal plaatst Osako beter! Hij komt vanaf rechts en haalt weer aan buiten de zestien. Hij zoekt de rechterkruising en het scheelt een paar centimeter. Karnezis dook, maar hoefde niet in actie te komen.
20'
Kansje Japan. Het combinatiewerk zorgt ervoor dat Yuya Osako kan uithalen van buiten de zestien. Hij wil de bal in de linkerhoek plaatsen, maar daardoor heeft doelman Orestis Karnezis geen moeite met de inzet, deze is te zacht.
19'
Balbezit van Japan betekent dat er elf Grieken op de eigen helft staan. Ik persoonlijk snap dan niet waarom een tactisch brein als Kagawa op de bank begint bij Japan. Het land heeft moeite om door de witte muur van Griekenland te breken.
16'
Zo heeft Japan het meeste balbezit, maar kreeg het ook de grootste kans tegen en zag het aanvoerder Hasebe al vroeg in de wedstrijd een gele kaart krijgen.
12'
Gele kaart voor Makoto Hasebe (Japan)
Aanvoerder Makoto Hasebe gaat in de fout en dat moet hij bekopen met een gele kaart. Hij verwacht Ioannis Maniatis niet in zijn rug en verliest de bal aan de verdediger. Hij herstelt het door aan het shirt van Maniatis te trekken en dat vindt de scheidsrechter goed voor geel.
11'
Eerste echte gevaar komt wel van de Grieken! Panagiotis Giorgios Kone, lang voor gewoon Kone, steekt de helft van de Japanners over en probeert Eiji Kawashima te verschalken met een lage schuiver, maar de keeper kan in twee instanties de bal klemmen.
9'
Japan pakt in het initiatief in deze openingsfase. Griekenland zakt terug en gokt op de counter.
5'
Toch leuk om die namenlijst van de Grieken te zien. Met de lange namen van Lazaros Christodoulopoulos en Sokratis Papastathopoulos.
2'
Zonder Shinji Kagawa maar mét Keisuke Honda heeft Japan afgetrapt.
1'

Nog aan het nagenieten van Uruguay – Engeland? We doen nu een stapje terug richting groep C, waar Japan en Griekenland het tegen elkaar opnemen. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe live verslag van deze wedstrijd, die om middernacht begint.

Eerder vanavond namen in dezelfde groep Ivoorkust en Colombia het tegen elkaar op. De Zuid-Amerikanen wonnen, waardoor het land met bovengemiddelde belangstelling naar deze wedstrijd zal kijken. Bij een gelijkspel is de ploeg namelijk al geplaatst voor de achtste finales.

Japan

Het land verloor de eerste groepswedstrijd met 2-1 van Ivoorkust. Een klein verschil in doelpunten, waardoor de Japanners bij winst nog alle kans hebben op de volgende ronde. Dat het lastig gaat worden mag duidelijk zijn. Het enige doelpunt van de Japanners kwam op naam van Keisuke Honda. De ster van AC Milan moet zijn land bij de hand nemen en hoopt, samen met Shinji Kagawa, beter te presteren in de wedstrijd tegen Griekenland.

Griekenland

De Grieken kende een hele povere start van het Wereldkampioenschap. Ze gingen met maar liefst 3-0 onderuit tegen Colombia, waardoor het begrip doelsaldo niet meer van toepassing is op Griekenland. Dit betekent dat het de aankomende twee wedstrijden moet winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Natuurlijk, bij één overwinning en een gelijkspel is het niet kansloos, maar ook voor de Grieken zal het geen makkelijke opgave worden.

De creativiteit van Japan tegenover de volharding van de Grieken. Komen beide landen van de nul punten af, of gaat er één ploeg met de volle buit vandoor? Volg de wedstrijd vanaf middernacht hier!