20.06.2014 01:53

Tien man van Griekenland houden stand

Kostas Katsouranis benadeelt zijn land door al voor rust zijn tweede gele kaart te pakken. Twee domme overtredingen en zijn WK zit er waarschijnlijk op. (20-6-2014)

Japan heeft, ondanks een vroege rode kaart voor Kostas Katsouranis, niet gewonnen van Griekenland. Beide landen scoorden niet in de Arena das Dunas, waar vooral Colombia en Ivoorkust blij mee zijn.

Zoals verwacht lieten de Grieken Japan het spel maken in de openingsfase. De Japanners grepen deze kans aan en speelden ver naar voren, waarbij Yuya Osako de beste kansen kreeg. De middenvelder plaatste tot tweemaal toe de bal niet goed genoeg om het doelman Orestis Karnezis lastig te maken. Daar bleef het bij qua hoogtepunten, totdat Kostas Katsouranis opnieuw een domme overtreding beging. De ervaren middenvelder pakte zijn tweede gele kaart na een overtreding op de helft van Japan en mocht nog voor de rust gaan douchen.

Dit leek het startsein voor de Grieken om de poort dicht te slaan, maar met een mannetje minder kregen zij de beste kans aan het begin van de tweede helft. Invaller Theofanis Gekas kopte een corner bijna in de linkerhoek, maar Eiji Kawashima lag daar goed in de weg. Japan bracht Shinji Kagawa in en met die extra creativiteit werd het Aziatische land gevaarlijker. Zo opende de middenvelder van Manchester United mooi op Atsuto Uchida, die aan de rechterkant in één keer Yoshito Okubo vond bij de tweede paal. Okubo kon de bal echter niet op de juiste manier richting doel werken, waardoor het bij 0-0 bleef.

Met het gelijkspel schieten beide landen eigenlijk weinig op. Zeker Griekenland, met een negatief doelsaldo van -3 zal het erg lastig krijgen in de laatste groepswedstrijd. De Grieken moeten ruim winnen van Ivoorkust en hopen dat Japan het af laat weten tegen Colombia.

Door: Jos Boesveld