18.06.2014 11:33

Japan krijgt herkansing tegen Griekenland

Japan maakte in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal bij momenten indruk, bijvoorbeeld in de oefenwedstrijd in november tegen het Nederlands elftal (2-2). De Aziaten konden zaterdag bij de start van het toernooi niet aan de verwachtingen voldoen. Keisuke Honda (voormalig voetballer van VVV) bracht zijn land wel op voorsprong tegen Ivoorkust, maar uiteindelijk verloor Japan toch: 1-2.

Griekenland lijkt donderdag de perfecte tegenstander om het slechte gevoel kwijt te raken en alsnog uitzicht te houden op een plek in de achtste finales. Het team van bondscoach Fernando Santos overtuigde in de kwalificatiereeks, maar ging tegen Colombia hard onderuit: 3-0.

Griekenland doet voor de derde keer mee aan het WK en maakte tot dusverre maar twee doelpunten. Daar staan liefst 18 tegentreffers tegenover. De enige zege dateert ui 2010, toen Nigeria met 2-1 werd verslagen.

Japan deed het bij WK's beter. Sinds 1998 is het Aziatische land altijd van de partij. In 2002 en 2010 bereikte Japan de achtste finales, maar daar hield het toernooi wel op.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner