22:00 uur
Zwitserland
0:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Xherdan Shaqiri 6. / Schot met links
0 : 2 Torinfos in de Ticker Xherdan Shaqiri 31. / Schot met links  (Josip Drmić)

90'
Zwitserland kan zich gaan opmaken voor een achtste finale tegen Argentinië. Hoewel Honduras nog grote kansen creëerde in het tweede bedrijf kwam het team van Luis Suárez niet tot scoren. Twintig minuten voor tijd was het zelfs Shaqiri, volledig tegen de verhoudingen in, Zwitserland naar 0-3 schoot met zijn derde doelpunt van de avond.
90'
90'
Scheidsrechter Néstor Pitana kan net zo goed affluiten. Hier gaat geen doelpunt meer vallen. Verder dan het overtikken van de bal zijn Honduras en Zwitserland de laatste tien minunten niet meer gekomen.
88'
Een publiekswissel voor smaakmaker Xherdan Shaqiri. Onder luid applaus verlaat de maker van de drie doelpunten het veld.
87'
Wissel in bij Zwitserland -> Blerim Dzemaili
87'
Wissel uit bij Zwitserland -> Xherdan Shaqiri
84'
Voor Honduras zijn de druiven zuur deze wedstrijd. De bal mag er niet in. Ze verdienen absoluut een doelpunt. Maar keer op keer is daar Diego Benaglio die zijn doel weet schoon te houden.
80'
Weer Benaglio! Wat een redding van de Zwitserse doelman. Oog in oog met Jerry Bengtson haalt de sluitpost een kopbal van de Hondurese aanvaller uit het doel.
77'
Wissel in bij Honduras -> Andy Najar
77'
Wissel uit bij Honduras -> Oscar García
77'
Wissel in bij Zwitserland -> Michael Lang
77'
Wissel uit bij Zwitserland -> Granit Xhaka
76'
Dit mag niet meer misgaan voor Zwitserland. Ecuador moet bij deze stand nog twee keer scoren om Zwitserland te passeren en de tweede plek in te nemen.
73'
Wissel in bij Zwitserland -> Haris Seferović
73'
Wissel uit bij Zwitserland -> Josip Drmić
71'
Doelpunt voor Zwitserland, 0:3 door Xherdan Shaqiri
Toch Zwitserland dat de score uitbreidt. Volledig tegen de verhouding is daar Shaqiri met zijn derde doelpunt. Wederom houdt Josip Drmić in het strafschopgebied het overzicht en zet Shaqiri vrij voor de Hondurese doelman.
70'
Is het de conditie van de Zwitsers? Het spel van Zwitserland voor rust is compleet onzichtbaar. Er is maar één team dat voetbalt en één team dat recht heeft op een doelpunt en dat is Honduras.
66'
Gele kaart voor Jerry Palacios (Honduras)
Drie minuten na een overtreding nog zeuren om een strafschop. Dat is vragen om een gele kaart.
63'
Scheidsrechter toch! Dit is een strafschop hoor. Als Jerry Palacios vrij voor doelman Benaglio staat en de bal voor het intikken heeft besluit Johan Djourou de Hondurese aanvaller in de rug te duwen. De Zwitser komt goed weg. Dit was een 100% strafschop.
61'
De Hondurese storm is wat gaan liggen. Zwitserland heeft de grip op de wedstrijd hervonden en leunt weer achteruit om Honduras te laten komen.
58'
Voor Zwitserland komt er overigens goed nieuws door vanuit de wedstrijd Ecuador-Frankrijk. Sterspeler van Ecuador Antonio Valencia is met een rode kaart naar de kleedkamers gekeerd.
55'
Als Zwitserland zo blijft voetballen kan het nog wel eens gevaarlijk worden. Het oogt allemaal wel heel nerveus aan de kant van het team van Hitzfeld.
52'
Hoe dan? Ricardo Rodríguez haalt de bal van de lijn. Opnieuw heeft Bengtson de openingstreffer bijna op zijn naam staan. Hij omspeelt de doelman van de Zwitsers en lijkt de bal in het doel te schieten. Plots is daar echter Rodríguez die Zwitserland redt.
50'
Bijna Honduras! Uit het niets verschijnt Jerry Bengtson voor het doel van Diego Benaglio. De spits van Honduras kan de bal net niet tegen zijn hoofd krijgen. Anders was dit ongetwijfeld de aansluitingstreffer geweest.
49'
Het hoogtepunt van de wedstrijd van Honduras komt voorlopig van trainer Luis Suárez. Als de bal voor zijn voeten rolt tikt hij het leder subtiel achter zijn standbeen naar de zijlijn, waar vervolgens ingeworpen kan worden.
47'
We zijn weer begonnen. Kan Zwitserland doordrukken en de score opvoeren of komt Honduras toch nog verrassend uit een hoek?
46'
46'
Wissel in bij Honduras -> Marvin Chávez
46'
Wissel uit bij Honduras -> Roger Espinoza
45'
Zwitserland zit op rozen. Dankzij twee doelpunten van Xherdan Shaqiri hebben de Zwitsers een ticket voor de achtste finales voor het grijpen. Van Honduras zal de tegenstand deze wedstrijd niet komen. Het is dat Zwitserland niet aanzet, anders had de ruststand veel hoger uit kunnen vallen. Nee, als er een land roet in het eten kan gooien is het Ecuador. Zaak voor Zwitserland dus om de score uit te breiden.
45'
43'
Oef! Shaqiri en Drmić draaien de rollen om. Ditmaal is Shaqiri de aangever en moet Drmić de bal in het doel schuiven. Noel Valladares kan nog net redding brengen. Het blijft voorlopig 0-2.
41'
De enige creativiteit die Honduras in de ploeg had is nu ook van het veld. Carlo Costly kan niet verder en verlaat geblesseerd het veld. Jerry Palacios, broer van Nigel de Jong-imitator Wilson Palacios, is zijn vervanger.
40'
Wissel in bij Honduras -> Jerry Palacios
40'
Wissel uit bij Honduras -> Carlo Costly
38'
Zwitserland is los. Met de 0-2 voorsprong kan er wat meer risico genomen en dat is te zien. De Zwitsers trekken ten aanval en zijn op zoek naar een derde treffer.
36'
Voor de stand in groep E maakt het tweede doelpunt van Shaqiri overigens weinig verschil. Als Ecuador op voorsprong komt tegen Frankrijk zakt Zwitserland alsnog naar de derde plek en neemt Ecuador het stekje over op doelsaldo.
34'
Dat zal je altijd zien. Juist op het moment dat je vertelt dat Zwitserland een paar tandjes terugschakelt wordt er gescoord. De Zwitsers zijn uiterst effectief. Drie kansen, twee doelpunten.
31'
Doelpunt voor Zwitserland, 0:2 door Xherdan Shaqiri
Daar is die dan toch. Met zijn tweede doelpunt verdubbelt Shaqiri de score. Met een steekpass op maat zet Josip Drmić de doelpuntmaker vrij voor de keeper. Voor Shaqiri is het vervolgens een koud kunstje de bal langs doelman Valladares te schuiven.
30'
Nodig is het echter ook nog niet voor Zwitserland om verder aan te zetten. Zolang Ecuador niet scoort is er niets aan de hand voor de Zwitsers. Achteruit leunen met één doelpunt voorsprong is alleen wel vragen om problemen.
28'
Van je teamgenoten moet je het maar hebben! Jorge Claros denkt rustig een bal weg te kunnen werken als zijn teamgenoot Maynor Figueroa met zijn noppen vooruit Claros vol op zijn borst raakt. Na Shaqiri die Robben nadeed, hebben we nu dus ook Figueroa die Nigel de Jong nadoet.
25'
Voor de neutrale toeschouwer is het er niet bepaald leuker op geworden na de treffer van Zwitserland. De Zwitsers zakken ver terug en geven het initiatief aan Honduras. Honduras daarentegen ontbreekt het aan de creativiteit om daar iets mee te doen.
22'
Heeft Honduras wel door dat het achter staat? Krijgen ze de bal een keer in het Zwitserse strafschopgebied gaat Wilson Palacios met nergens op lijkende hakjes strooien.
20'
Langzaam maar zeker ontwaakt Honduras iets. De bal is steeds langduriger in het bezit van het team van Suárez en ook de middenlijn wordt vaker overgestoken. Tot kansen leidt het nog niet. Maar Honduras probeert het in ieder geval!
17'
Auw. Dat moet pijn gedaan hebben. Gökhan Inler vuurt een ware kogel af op de muur van Honduras met zijn vrije trap. Brayan Beckeles ontvangt de bal snoeihard in zijn buik. Maar speelt door alsof er niets aan de hand is.
14'
Op deze manier hoeft Zwitserland geen enkele angst te hebben voor puntenverlies. De defensie van de Zwitsers houdt het eerste kwartier van de wedstrijd eenvoudig stand en Honduras komt nauwelijks de middenlijn meer over na de openingstreffer van Shaqiri.
11'
Zwitserland daarentegen zit op rozen. Zolang Ecuador niet op voorsprong komt tegen Frankrijk, bekert het team van Ottmar Hitzfeld verder.
9'
Nu wordt het voor Honduras helemaal een lastig verhaal. Als het team van Luis Suárez het nu nog voor elkaar krijgt tweede te worden, mag dat een groot wonder heten. Er zullen dan in ieder geval vele doelpunten moeten volgen.
6'
Doelpunt voor Zwitserland, 0:1 door Xherdan Shaqiri
Wat een juweeltje! Shaqiri heeft dit duidelijk afgekeken van Arjen Robben. Vanaf de rechter zijlijn dribbelt de aanvaller, die zojuist nog een levensgrote kans om zeep hielp, naar het midden van het veld om vervolgens verwoestend uit te halen in de kruising.
5'
De openingsfase van de wedstrijd is veelbelovend. Beide landen zetten snel druk naar voren wanneer de bal in bezit is en de wedstrijd golft heerlijk op en neer.
3'
Oioioi! Die had erin gemoeten hoor. Xherdan Shaqiri heeft de bal voor het intikken in het strafschopgebied van Honduras. De Zwitserse aanvaller krijgt het echter voor elkaar de bal tegen doelman Noel Valladares aan te schieten.
3'
Uiteraard houden we ook de andere wedstrijd in deze groep tussen Frankrijk en Ecuador met veel belangstelling in de gaten. Wilt u hier niets van missen? Volg het dan hier .
1'
De bal rolt! Honduras heeft afgetrapt. Laten we hopen op een mooie strijd met twee landen die nog kans maken op het bereiken van de volgende ronde.
1'
De laatste poulewedstrijd voor Honduras en Zwitserland. Voor Honduras betekent het zo goed als de laatste wedstrijd op dit WK, voor Zwitserland staat er daarentegen nog veel op het spel vanavond. Mijn naam is Merten Simons en vanaf 22.00 uur zal ik verslag doen van dit onderonsje uit poule E. Rond een uur of 21.00 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 22.00 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

Honduras
Met nul punten lijkt de rol van Honduras in Poule E uitgespeeld. Het team van Luis Suárez heeft slechts nog een theoretische kans om de volgende ronde te halen. Alleen als Frankrijk tegelijkertijd om 22.00 uur wint van Ecuador en Honduras zelf met ruime cijfers wint van Zwitserland, kunnen de Zuid-Amerikanen zich opmaken voor de achtste finales. Vooralsnog lijken de 0-3 nederlaag tegen Frankrijk en de 2-1 nederlaag tegen Ecuador Honduras de das om te doen. Wedstrijden waarin het spel bovendien verre van hoogstaand te noemen was.

Zwitserland
Hoe anders zijn de kansen voor Zwitserland. Hoewel het team van Ottmar Hitzfeld een pijnlijke 2-5 nederlaag leed tegen de Fransen, staan de Europeanen er goed voor door een 2-1 overwinning op Ecuador. Juist dat Ecuador kan echter nog roet in het eten gooien van Zwitserland. Aangezien Ecuador won van Honduras, staan beide landen op drie punten. Pakken beide landen vandaag de overwinning, blijven beide teams gelijk staan. Echter heeft Ecuador op dit moment een streepje voor met een beter doelsaldo. De Zwitsers zullen dus ongetwijfeld lijntjes hebben liggen met de andere wedstrijd in deze poule.

Historie
Eén keer eerder troffen beide landen elkaar. Opvallend genoeg op het WK 2010 in Zuid-Afrika, eveneens in de groepsfase. Zowel Honduras als Zwitserland kwam destijds niet tot scoren. Beide landen liepen door deze puntendeling een plekje in de achtste finales mis.