18:00 uur
Iran
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Edin Džeko 23. / Schot met links  (Miralem Pjanić)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Miralem Pjanić 59. / Schot met links  (Tino-Sven Sušić)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Reza Ghoochannejhad 82. / Schot met rechts  (Javad Nekounam)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Avdija Vršajević 83. / Schot met rechts  (Sejad Salihović)

90'
87'
Gele kaart voor Karim Ansarifard (Iran)
Tja, slim is het niet. Vlak voor tijd zeurt Karim Ansarifard iets te lang door en krijgt hiervoor geel.
84'
Wissel in bij Bosnië-Herzegovina -> Edin Višća
84'
Wissel uit bij Bosnië-Herzegovina -> Edin Džeko
83'
Doelpunt voor Bosnië-Herzegovina, 3:1 door Avdija Vršajević
Toch nog veel doelpunten in deze wedstrijd! Het is Avdija Vršajević die een goede wedstrijd beloont met een treffer. Hij profiteert van het Iraanse feestje, is weg aan de rechterkant en werkt de bal via de binnenkant van de linkerpaal in het doel: 3-1.
82'
Doelpunt voor Iran, 2:1 door Reza Ghoochannejhad
Iran scoort zowaar! Spannend zal het niet meer worden, maar Reza heeft zijn treffer te pakken. Hij staat goed vrij bij te tweede paal, krijgt de bal op een presenteerblaadje en kan het speeltuig makkelijk in het lege doel werken: 2-1.
79'
Wissel in bij Bosnië-Herzegovina -> Sejad Salihović
79'
Wissel uit bij Bosnië-Herzegovina -> Tino-Sven Sušić
77'
Gele kaart voor Muhamed Bešić (Bosnië-Herzegovina)
Toch nog een kaart in deze wedstrijd. De scheidsrechter liet veel toe in deze wedstrijd, maar als Bešić hard doorloopt op Pejman Montazeri grijpt de arbiter toch naar zijn borstzak.
76'
De nummer twee uit poule F speelt hoogstwaarschijnlijk in de kwartfinales tegen Frankrijk. Dit lijkt Nigeria te worden. Argentinië zal het dan opnemen tegen Zwitserland of Ecuador. Misschien nog wel mooier: Argentinië en Frankrijk komen elkaar dan tegen in de kwartfinale.
72'
Het enige waar Iran nu nog op zoek naar kan gaan is de eerste treffer op dit Wereldkampioenschap. Tegen Nigeria en Argentinië lukte het nog niet.
68'
Wissel in bij Iran -> Karim Ansarifard
68'
Wissel uit bij Iran -> Ashkan Dejagah
65'
Daar is de tweede Nederlandse inbreng. Na Reza, die in de Eredivisie voetbalde, komt Alireza Jahanbakhsh in het veld. Hij voetbalde afgelopen seizoen in het shirt van NEC, dat degradeerde.
63'
Wissel in bij Iran -> Alireza Jahanbakhsh
63'
Wissel uit bij Iran -> Ehsan Hajsafi
61'
Wissel in bij Bosnië-Herzegovina -> Ognjen Vranješ
61'
Wissel uit bij Bosnië-Herzegovina -> Anel Hadžić
59'
Doelpunt voor Bosnië-Herzegovina, 2:0 door Miralem Pjanić
Dit is het einde van Iran op dit Wereldkampioenschap. Pjanić wordt op het randje van buitenspel aangespeeld in de zestien en de middenvelder rondt beheerst af met de binnenkant van de schoen: 2-0.
57'
Tweede keer in korte tijd dat Ashkan Dejagah buitenspel staat in een kansrijke aanval. Zonde, want de aanvaller wil te graag.
54'
Op het andere veld wordt dus genoeg gescoord, hier zijn zelfs de kansen schaars. Zowel Iran als Bosnië heeft zich nog niet dreigend voor het doel gemeld.
51'
Het begint misschien vervelend te worden, maar Nigeria en Argentinië blijven scoren. Het staat nu weer 2-3 voor de Zuid-Amerikanen, waardoor twee doelpunten weer genoeg zijn voor Iran.
49'
En weer begin ik een helft met nieuws uit een andere wedstrijd. Ahmed Musa maakt zojuist zijn tweede tegen Argentinië en door de 2-2 tussenstand daar is Iran hoe dan ook uitgeschakeld.
46'
Wissel in bij Iran -> Khosro Heydari
46'
Wissel uit bij Iran -> Masoud Shojaei
46'
45'
Vlak voor rust komt Argentinië op een 1-2 voorsprong dankzij Lionel Messi, waardoor Iran in de tweede helft alles moet geven. Twee doelpunten zijn nodig. In de eerste 45 minuten waren ze al dichtbij, maar Shojaei raakte de lat. Vlak daarvoor zette Džeko zijn land op 1-0 via een droge schuiver op de rand van de zestien.
45'
45'
Er komen drie minuten blessuretijd bij.
43'
Nog een paar minuten te gaan in deze eerste helft. Iran moet de handelingssnelheid wat omhoog gooien om het Bosnië echt lastig te maken.
39'
Nou, de aanvoerder van Bosnië komt toch weer het veld in. Dat gebeurt niet vaak na een aftocht op een brancard.
36'
Als de scheids dat goed ziet is het een rode kaart! Emir Spahić wil de bal wegwerken met een lange peer naar voren en dat lukt. Reza komt te laat met een tackle, maar deelt ook nog bewust een schop uit. Spahić moet waarschijnlijk het veld verlaten, want hij ligt nu op de brancard.
34'
Zelfs bij deze stand is het niet ondenkbaar dat Iran alsnog doorgaat. De ploeg was net dicht bij een treffer en heeft er in totaal twee nodig. Daarnaast moet het Argentinië lief aankijken, want dat land moet nog één keer scoren tegen Nigeria.
30'
Džeko scoorde zojuist zijn eerste treffer op dit eindtoernooi. Hij had echter al op twee doelpunten moeten staan, maar in de wedstrijd tegen Nigeria werd een doelpunt van hem onterecht afgekeurd.
27'
Twee geblesseerden bij Bosnië. Toni Šunjić en Muhamed Bešić komen hard met elkaar in aanraking in de middencirkel. De knie van Šunjić komt in de maagstreek van Bešić, die daar erg veel last van heeft.
24'
En meteen na de 1-0 een bal op de lat van Iran! Shojaei is het eindstation van een loepzuivere aanval. Hij kapt in de zestien zijn man uit en zoekt met een hoge inzet de 1-1, maar vindt het aluminium.
23'
Doelpunt voor Bosnië-Herzegovina, 1:0 door Edin Džeko
Wat een heerlijke en knappe treffer van Džeko! De spits van Manchester City krijgt teveel ruimte op twintig meter van het doel. Zijn dribbel is succesvol en met een lage schuiver vindt hij de rechterhoek. Alireza Haghighi kansloos en Bosnië op 1-0.
21'
Iran is nog steeds op zoek naar een doelpunt op dit Wereldkampioenschap. Reza Ghoochannejhad moet voor deze doelpunten zorgen en vooral tegen Argentinië was de 'Nederlander' er dicht bij.
17'
Door de tussenstand bij Nigeria - Argentinië is het niet meer nodig, maar de FIFA besloot dat bij een 1-0 overwinning van Argentinië en een 1-0 overwinning van Iran er geloot zou worden. Dit omdat Nigeria en Iran dan op eenzelfde doelsaldo uit zouden komen. Omdat het onderlinge duel ook in 0-0 eindigde was een loting nodig volgens de FIFA. Omdat Nigeria gescoord heeft kan dit scenario weer in de kast.
13'
De vrije trap die volgt schiet Pjanić hard in de muur. Alhoewel, de middenvelder raakt vooral Masoud Shojaei van Iran in de maagstreek. Een behandeling is nodig, maar inmiddels gaat het wel weer.
12'
Miralem Pjanić valt in de zestien en denkt aan een penalty! De scheidsrechter heeft echter goed gezien dat de overtreding buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Het scheelde wel erg weinig.
9'
Zo de openingsfase van Bosnië - Iran zit erop. Edin Džeko kreeg voorlopig de grootste kans van de wedstrijd, maar de poging van de spits was niet noemenswaardig.
6'
Nou, leuke liveticker over Bosnië - Iran. Er is namelijk weer gescoord bij Nigeria - Argentinië. Als Iran nu twee keer scoort gaat het niet door naar de volgende ronde.
4'
Dat is snel! Argentinië staat nu al op een voorsprong. Als Iran nu met twee doelpunten verschil wint gaat het door naar de volgende ronde.
4'
Nigeria - Argentinië is natuurlijk ook via Voetbal.com te volgen, maar ik zal de doelpunten ook in deze liveticker vermelden.
2'
Lukt het Iran om zich te plaatsen voor de achtste finales? In combinatie met de wedstrijd Nigeria - Argentinië zal dat na negentig minuten duidelijk worden.
1'
Waar grote namen als Engeland, Spanje en Italië uit het toernooi vlogen, is het heel goed mogelijk dat voetbaldwerg Iran zich wel plaatst voor de achtste finales. Er moet dan gewonnen worden van Bosnië-Herzegovina, terwijl Argentinië de sportieve plicht tegen Nigeria moet vervullen. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe live verslag van de afronding in poule F.

Plek twee is dus het maximale dat Iran kan bereiken in deze groep. Dit betekent dat als alles gaat zoals het moet lopen, het land de nummer één uit groep E treft. Op dit moment lijkt dat Frankrijk te worden. Iran zal het hoe dan ook zwaar krijgen in de volgende ronde, maar dat maakt de mensen daar niet uit. Zij zijn trots op het punt dat gehaald werd tegen Nigeria. Het land werd op 0-0 gehouden. Ook tegen Argentinië leek het lang bij deze stand te blijven, maar Lionel Messi scoorde in de blessuretijd de 1-0, waardoor het tweede punt geen werkelijkheid werd. Zodoende kan Iran zich plaatsen voor de achtste finales, maar dan moet het wel de eerste treffer op dit Wereldkampioenschap scoren.

Bosnië heeft een selectie met enkele grote namen, maar het land wist geen potten te breken in poule E. Er werd met 1-0 verloren van Nigeria, dat na een goal in het eerste half uur geen moeite meer had met Bosnië. In de eerste groepswedstrijd kwam het land al heel vroeg op achterstand tegen Argentinië en dat kwam Bosnië niet meer te boven. Voorlopig is Vedad Ibišević de enige doelpuntenmaker op het Wereldkampioenschap, terwijl spelers als Edin Džeko en Miralem Pjanić nog droog staan.

Een Wereldkampioenschap verlaten zonder punt in de groepsfase wil geen enkel land. Bosnië zal daarom strijden voor wat het waard is. Iran wil echter koste wat kost de volgende ronde halen. Ze zijn dichtbij, maar moeten dus eindelijk het net vinden in Brazilië. Volg deze wedstrijd vanaf 18.00 hier!