2:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 3. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ahmed Musa 4. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 45. / dir. vrije trap
2 : 2 Torinfos in de Ticker Ahmed Musa 47. / Schot met rechts  (Emmanuel Emenike)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Marcos Rojo 50. / Schot met rechts  (Ezequiel Lavezzi)

90'
Samenvatting

Net als de eerste helft begon het tweede bedrijf flitsend. Ahmed Musa bracht Nigeria, na een goede combinatie met Emmanuel Emenike, op gelijke hoogte. Vier minuten later stond Argentinië echter weer op voorsprong. Marcos Rojo schoot bij de tweede paal een hoekschop vanaf de linkerkant tegen de touwen: 2-3. Vervolgens kregen Musa en invaller Ezequiel Lavezzi nog mogelijkheden. Gescoord werd er niet meer.
90'
90'
De scheidsrechter heeft er nog vier minuten blessuretijd bijgetrokken.
90'
Nog maar eens een wissel bij Argentinië. Higuaín heeft het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Lucas Biglia.
90'
Wissel in bij Argentinië -> Lucas Biglia
90'
Wissel uit bij Argentinië -> Gonzalo Higuaí­n
90'
Mascherano probeert het nog maar eens van afstand. Maar Enyeama brengt wederom redding. Goede doelman.
87'
Nigeria blijft het proberen. Efe Ambrose schiet met scherp, maar zijn poging wordt van richting veranderd.
85'
Weer een goede kans voor Di María. De Argentijn is niet meer te achterhalen, maar moet schieten vanuit een moeilijke hoek. De speler van Real Madrid stuit op Enyeama.
82'
Nog maar eens een wissel bij Nigeria. Odemwingie heeft het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Uche Nwofor. Spits van sc Heerenveen.
80'
Wissel in bij Nigeria -> Uche Nwofor
80'
Wissel uit bij Nigeria -> Peter Odemwingie
80'
Kopkans voor Argentinië. Het is Ezequiel Garay die kan koppen, maar hij ziet zijn poging naast gaan.
79'
En nu is Nigeria weer gevaarlijk. Musa lijkt te gaan scoren, maar op het allerlaatste moment kan Pablo Zabaleta de bal blokken.
78'
Lavezzi! De aanvaller van Paris Saint-Germain krijgt een mogelijkheid na een goede vrije trap van Di María. Lavezzi stuit echter op Enyeama, die hij kent uit de Franse competitie.
74'
Mogelijkheid voor Nigeria. Musa haalt ineens uit na een voorzet van Odemwingie, maar ziet zijn poging huizenhoog over gaan.
73'
Nigeria heeft nog een ruim kwartier om de gelijkmaker te forceren. Al lijkt het daar momenteel niet op. Beide ploegen laten in de tweede helft bar weinig zien.
71'
Niets aan de hand. Emenike kan gewoon verder spelen.
70'
Weer ligt er een Nigeriaan op het veld. Deze keer is het Emenike.
67'
Nigeria hoeft niet meer bang te zijn voor Iran. Bosnië en Herzegovina heeft in die wedstrijd een 2-0 voorsprong.
65'
Het lijkt er niet op dat Babatunde door kan. Michael Uchebo staat al klaar om hem te vervangen.
65'
Michel Babatunde ligt inmiddels op de grond. Hij kreegt zojuist de bal tegen zich aan geschoten.
64'
Wissel in bij Nigeria -> Michael Uchebo
64'
Wissel uit bij Nigeria -> Michel Babatunde
64'
Geen hattrick vandaag voor Messi. Hij wordt door zijn coach naar de kant gehaald. Ricardo Àlvarez is zijn vervanger.
63'
Wissel in bij Argentinië -> Ricardo Àlvarez
63'
Wissel uit bij Argentinië -> Lionel Messi
62'
Wat een kans! Mikel krijgt plotseling een grote kans, na slordig uitverdedigen van Argentinië. De middenvelder van Chelsea kan schieten, maar produceert een slap schot dat makkelijk te pakken is door Romero.
59'
Bijna de derde van Messi. Rojo wordt gelanceerd op de linkerflank. De linksback haalt de achterlijn en geeft voor. Messi kan zijn voet nog tegen de bal zetten, maar mikt naast.
59'
Argentinië blijft de bovenliggende partij, maar Nigeria is gevaarlijk op de counter. Musa liet al twee keer zien tot heel wat in staat te zijn.
56'
Als het gaat zoals in de eerste helft, dan worden de komende minuten weinig enerverend. Laten we hopen op een derde Nigeriaanse treffer om het weer spannend te maken.
53'
Man, man, man! Wat een gekke wedstrijd zeg. Laten we hopen dat de doelpunten blijven vallen.
51'
Gele kaart voor Juwon Oshaniwa (Nigeria)
Nog een kaart voor Nigeria. Deze keer is het Oshaniwa die de overtreding begaat. Wederom geel.
51'
Doelpunt voor Argentinië, 2:3 door Marcos Rojo
Wat een knotsgekke wedstrijd is dit zeg! Argentinië staat weer op voorsprong! Marcos Rojo tikt bij de tweede paal een hoekschop tegen de touwen: 2-3.
50'
Weer Di María met een afstandsschot. Weer een aardig schot, maar Enyeama kan redding brengen.
49'
Gele kaart voor Kenneth Omeruo (Nigeria)
Kenneth Omeruo krijgt de gele kaart voor een wat lompe tackle.
47'
Doelpunt voor Nigeria, 2:2 door Ahmed Musa
Haha! Daar gaan we weer! Nigeria staat weer op gelijke hoogte. Musa gaat de combinatie aan met Emenike en kan vervolgens alleen op het doel van Romero aflopen. De Nigeriaan blijft koel en schiet de bal tegen de touwen: 2-2.
46'
We zijn weer begonnen in Porto Alegre. Nigeria heeft afgetrapt.
46'
45'

Argentinië gaat rusten met een 2-1 voorsprong. De wedstrijd begon flitsend. Al na drie minuten had Lionel Messi het net gevonden, maar een minuut later stond het alweer gelijk. Een fraaie treffer van Ahmed Musa bracht Nigeria op gelijke hoogte. Vervolgens was de wedstrijd een stuk minder enerverend. In de slotfase mocht Messi nog twee vrije trappen nemen. De eerste werd door doelman Vincent Enyeama uit de kruising getikt, maar de tweede krulde de kleine Argentijn over de muur en in het doel: 1-2.
45'
45'
Doelpunt voor Argentinië, 1:2 door Lionel Messi
Ja, hoor! Nu schiet hij hem er wel in! Messi krult de bal over de muur en in het doel. Deze keer is Enyeama kansloos: 1-2.
45'
Ondertussen trekt de scheidsrechter er nog twee minuten blessuretijd bij.
45'
Nog een vrije trap voor Argentinië op een fraaie positie. Het zou toch niet...?
44'
Oei! Aardige vrije trap van Messi, die richting kruising gaat. Het is dat doelman Enyeama staat op te letten en de bal uit de kruising tikt.
42'
Nog een paar minuten tot de theepauze. Wordt er voor de rust nog gescoord?
40'
Yobo speelt vandaag overigens zijn honderdste interland voor Nigeria. Hij is de eerste die deze mijlpaal bereikt.
39'
Bij Argentinië is Ezequiel Lavezzi het veld ingekomen voor Agüero. De aanvaller van Manchester City lijkt een spierblessure opgelopen te hebben.
38'
De vrije trap, die nog stond, levert niets op voor Nigeria. Argentinië krijgt zelfs een vrije trap wegens een overtreding van Joseph Yobo.
38'
Wissel in bij Argentinië -> Ezequiel Lavezzi
38'
Wissel uit bij Argentinië -> Kun Agüero
37'
Ondertussen zit Sergio Agüero op het gras en kan niet verder.
36'
Nigeria krijgt een vrije trap op een mooie plek na een overtreding van Mascherano op Emmanuel Emenike.
32'
Na de vroege doelpunten van Messi en Musa zou je meer spektakel verwachten. Eerlijk gezegd valt het een beetje tegen.
30'
Oef! Het is Di María met een poging vanaf een meter of dertig. De bal lijkt binnen te vliegen, maar Enyeama duikt de bal uit de hoek.
27'
Eindelijk weer een poging van Nigeria. Het is Odemwingie die van afstand uithaalt, maar zijn poging verdwijnt over het doel.
25'
Weer een kansje voor Argentinië na aardig combineren van de Argentijnen. het is Di María die de bal bij de tweede paal probeert te bereiken. Messi arriveert echter net te laat, waardoor de bal voorlangs gaat.
24'
Net als eerder Mascherano kan ook Oshaniwa gewoon doorspelen.
23'
Blessure voor Juwon Oshaniwa na een duel met Fernando Gago.
20'
Mogelijkheid voor de Argentijnen. Messi neemt een vrije trap en ziet John Obi Mikel de bal bijna in eigen doel verlengen. Enyeama kan echter redding brengen.
18'
Argentinië speelt nog altijd niet top, maar ze komen vandaag wel beter voor de dag dan de twee voorgaande groepsduels.
15'
Argentinië is licht de bovenliggende partij. Nigeria komt nog amper van de eigen helft af.
13'
Het tempo en het niveau is inmiddels ver teruggezakt. De wedstrijd begon enerverend met twee doelpunten, maar inmiddels is het een schaakspel geworden.
11'
Het wil nog niet erg vlotten in de passing. Beide ploegen leveren de bal vaak en slordig in.
9'
Nog een kans voor Argentinië. Het is Messi die Gonzalo Higuaín door middel van een steekpass in stelling brengt. Higuaín gaat om de doelman heen, maar schiet de bal vanuit een moeilijke hoek in het zijnet.
9'
Di María probeert het maar eens van grote afstand. De linkspoot van Real Madrid dwingt Vincent Enyeama tot een redding.
9'
Het spel gaat tot dusver over en weer. Er is nog geen duidelijke bovenliggende partij.
8'
Messi kreeg de afgelopen dagen veel kritiek te verduren, maar de sterspeler van Argentinië heeft nu al zijn stempel op deze wedstrijd weten te drukken.
7'
Wat een openingsfase zeg. Als het op deze manier doorgaat kan het wel eens een hele leuke wedstrijd worden.
4'
Doelpunt voor Nigeria, 1:1 door Ahmed Musa
Het staat alweer 1-1! Wat een gekkenhuis. Ahmed Musa wordt aangespeeld op de linkerflank. De aanvaller trekt naar binnen en haalt uit met rechts. De bal vliegt in de verre hoek en laat doelman Sergio Romero kansloos: 1-1.
3'
Doelpunt voor Argentinië, 0:1 door Lionel Messi
Het staat al 1-0 voor Argentinië! Het is Mascherano die een schitterende steekpass op Ángel Di María in huis heeft. Di María schiet de bal op de paal. Via de rug van de doelman komt de bal wéér op de paal terecht en vervolgens stuitert de bal het veld weer in. Lionel Messi is er vervolgens als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te schieten: 0-1.
3'
Mascherano staat weer en kan gewoon verder spelen.
2'
Blessure bij Argentinië. Javier Mascherano stopt Peter Odemwingie af, maar raakt geblesseerd.
1'
We zijn begonnen in Porto Alegre. Argentinië heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Nigeria tegen Argentinië. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Messi

Al twee wedstrijden op rij heeft Lionel Messi zijn wereldklasse niet kunnen etaleren. Wel was de Argentijn twee keer belangrijk voor zijn land. Tegen Bosnië en Herzegovina scoorde de linkspoot de belangrijke 2-0 in de met 2-1 gewonnen wedstrijd. Tijdens Argentinië – Iran bewaarde de aanvaller zijn klasse voor in de blessuretijd. Met een fraaie treffer bracht hij zijn land de overwinning en bovendien plaatsing voor de achtste finales. Het is nog niet het WK van Messi, maar wat niet is kan nog komen.

Trots van Afrika

Nigeria hoopt, samen met Argentinië, de volgende ronde te bereiken. Kameroen en Ivoorkust zijn al uitgeschakeld. Ghana gaat het heel lastig krijgen om de volgende ronde te bereiken, terwijl Algerije in de laatste groepswedstrijd niet mag verliezen van Rusland. Nigeria daarentegen heeft vier punten en heeft aan één punt genoeg om zeker te zijn van de volgende ronde. Mocht Iran er niet in slagen Bosnië en Herzegovina te verslaan, dan is Nigeria sowieso door naar de volgende ronde. Het zou dus goed mogelijk zijn dat Nigeria als enige Afrikaanse land zich mag melden in de achtste finales.

Historie

Zes keer eerder stonden beide landen tegenover elkaar. Op basis van de historie is Argentinië de favoriet. Vier keer wonnen de Argentijnen, terwijl Nigeria één keer wist te winnen. Het overige duel eindigde vanzelfsprekend in een gelijkspel. De laatste ontmoeting werd door Argentinië met 3-1 gewonnen. Gonzalo Higuaín en Ángel di María waren trefzeker, terwijl Elderson de bal in zijn eigen doel schoot. Chinedu Obasi maakte het Nigeriaanse doelpunt.

De enige keer dat Nigeria van Argentinië wist te winnen was op 1 juni 2011. Nigeria versloeg een B-team van Argentinië met 4-1 dankzij twee doelpunten van Ikechukwu Uche en treffers van Victor Obinna en Emmanuel Emenike. Mauro Boselli schoot een strafschop voor Argentinië tegen de touwen.