25.06.2014 19:53

Argentinië aan de hand van Messi langs Nigeria

Lionel Messi begint zijn oude vorm te hervinden. De Argentijnse vedette was met twee doelpunten van grote waarde voor Argentinië in het met 3-2 gewonnen duel tegen Nigeria. Oud-VVV’er Ahmed Musa was met twee treffers de grote man aan Nigeriaanse zijde, maar hij kon een nederlaag niet voorkomen.

De wedstrijd begon flitsend. Al na drie minuten spelen had Lionel Messi gescoord. Een schitterende steekpass van Javier Mascherano op Ángel Di Marío gaf laatstgenoemde en prima mogelijkheid. Di María schoot de bal op de paal, maar via de rug van doelman Vincent Enyeama en wederom de paal kwam de rebound voor de voeten van Messi terecht. De kleine Argentijn schoot de bal snoeihard in het doel: 0-1. Lang kon Argentinië niet genieten van de voorsprong. Een minuut later stond het namelijk alweer gelijk.

Ahmed Musa werd aangespeeld op de linkerflank. Hij trok vervolgens van buiten naar binnen en schoot de bal met rechts in de verre hoek. Doelman Sergio Romero was kansloos: 1-1. De eerste helft was verder niet bijster enerverend. Beide ploegen waren slordig in de passing en grote kansen werden er dan ook niet gecreëerd. Vlak voor de rust mocht Messi echter nog tweemaal een vrije trap nemen. De eerste werd door Enyeama uit de kruising getikt, maar de tweede poging van de Argentijnse vedette vloog over de muur en in het doel: 1-2.

De tweede helft begon net zoals het eerste bedrijf. Met twee snelle doelpunten. Musa bracht Nigeria in de 47e minuut op gelijke hoogte. De vleugelaanvaller ging de combinatie aan met Emmanuel Emenike en kon daardoor alleen af op Romero. Musa bleef koel en schoot beheerst raak: 2-2. Vier minuten later stond Argentinië alweer op voorsprong. Linksback Marcos Rojo tikte bij de tweede paal een hoekschop vanaf de linkerkant tegen de touwen: 2-3.

Na de treffer van Rojo waren er nog kansen voor Musa en invaller Ezequiel Lavezzi, maar er werd in de resterende speeltijd niet meer gescoord. Argentinië speelt dinsdag in de achtste finale tegen de nummer twee uit Groep E, waarschijnlijk treffen de Argentijnen dan Ecuador of Zwitserland. Nigeria mag het maandag opnemen tegen de winnaar uit Groep E, dat zal normaal gesproken Frankrijk zijn.

Door: Jurre Hermans