13.08.2016 15:40

'John gaat voor nieuw avontuur naar Turkije'

Joshua John duelleert namens FC Nordsjaelland met Darijo Srna van Shakhtar Donetsk. (21-11-2012)
Joshua John duelleert namens FC Nordsjaelland met Darijo Srna van Shakhtar Donetsk. (21-11-2012)

Joshua John vervolgt zijn voetballoopbaan bij Bursaspor. De 24-jarige aanvaller tekent een contract voor drie jaar bij de Turkse club, maar moet nog wel de medische keuring doorstaan. Dat meldt FOX Sports zaterdag.

De buitenspeler is afkomstig uit de jeugdopleidingen van RKC Waalwijk en Ajax. John speelt sinds de zomer van 2012 in Denemarken voor FC Nordsjaelland, waar hij de afgelopen vier seizoenen een vaste waarde in de basis was. Buraspor ziet in de vleugelaanvaller een goede opvolger van de vertrokken Balázs Dzsudzsák, die deze zomer vertrok naar Al-Wahda. De oud-speler van PSV tekende een contract voor twee jaar bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten.

John had al langere tijd zijn zinnen gezet op een transfer. In de zomer van 2014 liet hij weten uit te kijken naar een andere 'grotere club' in een 'grotere competitie'. "Ik zie mezelf als een speler die jaarlijks in Europa wil spelen. Ik wil me tonen aan andere clubs en hoop volgend jaar de kans te krijgen om naar een grotere club te gaan", zo liet John destijds weten aan het Deense Tipsbladet. De aanvaller speelde in Nederland voor Sparta Rotterdam en FC Twente. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner