22.06.2015 11:56

Deens avontuur Veldmate: "Wilde wat anders"

FC Utrecht speler Sebastien Haller (r.) komt niet in het spel voor, Heracles Almelo speler Jeroen Veldmate (l.) heeft hem in zijn zak. (21-02-2015)
FC Utrecht speler Sebastien Haller (r.) komt niet in het spel voor, Heracles Almelo speler Jeroen Veldmate (l.) heeft hem in zijn zak. (21-02-2015)

Jeroen Veldmate maakt de overstap van Heracles Almelo naar Viborg FF. De Nederlander vertrekt naar Denemarken om zich daar verder te ontwikkelen.

Veldmate vertelt op de website van Soccer Vision over zijn overstap. "Ik ben er heel erg blij mee, dit is wat ik graag wil. Ik had er van te voren heel goed over nagedacht. Ik ben 26, ik ben transfervrij. Ik wilde wel eens iets anders", aldus Veldmate. "Ik vroeg me af wat zou passen, waarvoor ik zou willen gaan. Duitsland of Engeland zou natuurlijk geweldig zijn geweest, maar daar kom je niet zomaar terecht. Ik heb Zweden en Denemarken heel hoog in het vaandel staan. Je kunt wel van alles willen, maar het moet ook bij je passen. Ja, je kunt ook denken aan een land ver weg waar je veel geld kunt verdienen, maar ik ben ambitieus en wil me als voetballer nog verder ontwikkelen in een omgeving die goed bij mijn karakter past."

De overgang van Veldmate nam weinig tijd in beslag. Zowel de club als de speler waren snel overtuigd van elkaar. "Het ging inderdaad heel snel. Daaruit blijkt dat ze me graag willen en dat werd In de gesprekken ook duidelijk. De club heeft zich echt in me verdiept. Daar spreekt veel vertrouwen uit, en dat geeft mij een heel goed gevoel. De club ging steeds wat op en neer tussen de eerste divisie en de Superliga, maar het beleid is er nu wel op gericht om door te groeien. Ze willen een voetballende ploeg en hebben met mij een duidelijk beeld voor ogen. Ik moet vooral rust aan de bal brengen en zo veel mogelijk leiding aan de verdediging geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner