20.08.2015 12:22

Almere City contracteert oude bekende

Mitchell Burgzorg in actie tijdens het oefenduel Almere City FC - FC Emmen. (14-07-2015)
Mitchell Burgzorg in actie tijdens het oefenduel Almere City FC - FC Emmen. (14-07-2015)

Mitchell Burgzorg heeft een contract getekend bij Almere City FC. De verdediger annex middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor één seizoen.

De 28-jarige Burgzorg stond in het verleden al anderhalf seizoen onder contract bij Almere City. "Ik ben goed opgevangen door de spelers en technische staf. Daarnaast is het fijn om het kantoorpersoneel en de fans weer te zien. Ik heb hier een mooie periode gehad en vind het fijn om weer terug te zijn", aldus Burgzorg op de clubsite van Almere City.

De afgelopen seizoenen speelde Burgzorg in Bulgarije bij PFC Ludogorets Razgrad en Slavia Sofia. "Het was goed voor me om in het buitenland te voetballen. Ik heb in Europa tegen grote tegenstanders gespeeld en durf best te zeggen dat ik een betere speler ben geworden. Alleen het laatste half jaar kampte de club (Slavia Sofia, red.) met financiële problemen en was het minder leuk. Bovendien heb ik een zoontje die een leeftijd heeft dat het goed is om weer in Nederland terug te zijn. Dat dit bij Almere City kan is alleen maar mooi."

Burgzorg zal zich in eerste instantie richten op de rechtsbackpositie. "Al weet de trainer dat ik ook op andere posities uit de voeten kan. Ik heb de hele voorbereiding hier meegemaakt en ben fit. Mijn doel is om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, constant te presteren en belangrijk te zijn voor het team. Mogelijk kan ik vrijdag tegen Telstar al minuten maken", aldus Burgzorg, die potentie ziet bij Almere City. "Er zit veel voetbal in de huidige selectie, al is de ploeg wel vrij jong en zijn er veel nieuwe spelers bijgekomen. Ik denk dat het daarom nog wel even tijd nodig zal hebben om helemaal op elkaar ingespeeld te raken, maar er zit zeker muziek in deze ploeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner