29.08.2015 17:36

Go Ahead Eagles versterkt zich met Daemen

Tom Daemen tijdens de persdag van NEC Nijmegen bij aanvang van het seizoen 2015/2016. (08-07-2015)
Tom Daemen tijdens de persdag van NEC Nijmegen bij aanvang van het seizoen 2015/2016. (08-07-2015)

Go Ahead Eagles heeft zaterdag in Tom Daemen een nieuwe aanwinst gevonden. De dertigjarige middenvelder heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan de club uit Deventer en stond naar verluidt al jaren op het verlanglijstje.

Daemen komt over van NEC, waar hij afgelopen seizoen 36 wedstrijden speelde. Nu is daar de transfer naar Go Ahead Eagles: "Het is allemaal vrij snel gegaan. Bij de eerste benadering van de club vorige week had ik meteen het idee: dit is een serieuze optie. Ik kende Go Ahead Eagles al van buiten, doordat ik er in mijn tijd bij Fortuna en MVV vaak tegen gespeeld heb. Als tegenstander was het nooit een pretje om in de Adelaarshorst te spelen. Je speelde gewoon echt tegen twaalf man. Go Ahead Eagles is een club met ontzettend veel uitstraling", aldus Daemen op het digitale thuis van de club uit Deventer.

Eén van de gesprekspartners van Daemen was RvC-lid Technische Zaken Adrie Steenbergen. "Tom is een duidelijke versterking voor ons”, legt Steenbergen uit. “Echt een speler met toegevoegde waarde voor ons team. Hij heeft rust en routine en goed voetbalinzicht. Kortom: een echte controlerende middenvelder. Tom Daemens naam prijkte al langer op ons verlanglijstje. Ook in de tijd van Erik ten Hag wilden we hem graag hebben. Toen koos hij voor een Cypriotisch avontuur. Daarom zijn we des te blijer dat hij nu wel naar Deventer komt. Bovendien brengt hij nu nog meer ervaring met zich mee, ook vanuit het fantastische jaar in Nijmegen."

Daemen speelde van 2006 tot 2012 bij MVV uit Maastricht en beleefde daarna avonturen op Cyprus bij AEK Larnaca, Enosis Neon Paralimni en Aris Limassol FC, om vervolgens afgelopen seizoen in Nijmegen neer te strijken. In totaal heeft de middenvelder 290 wedstrijden en 33 doelpunten in de Jupiler League achter zijn naam staan. Daarmee neemt hij dus de nodige ervaring mee naar Deventer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner