31.08.2015 21:11

Jesús Corona voor vijf jaar naar FC Porto

FC Twente heeft via de officiële kanalen de transfer van Jesús Corona gemeld. De Mexicaanse aanvaller vertrekt voor een bedrag van twaalf miljoen euro naar FC Porto, waar hij voor vijf seizoenen tekent.

Een vertrek leek al langer aanstaande, nadat de Portugese club vergaande interesse toonde in de aanvaller. De hoge bedragen die werden geboden, kon FC Twente niet weerstaan. De club uit Enschede is echter voor maar dertig procent eigenaar van Jesús Corona, waardoor de club ongeveer drie à vier miljoen euro krijgt na het vertrek van de smaakmaker. Het resterende transferbedrag eindigt in de zaken van Mexicaanse investeerders, die de rest van de transferrechten van Corona in het bezit hebben.

De Mexicaan kwam in 2013 vanuit zijn thuisland over en brak vorig seizoen pas echt door in Nederland. Met negen doelpunten in 27 competitiewedstrijden was de flankspeler belangrijk voor zijn club. Voor FC Twente is Corona na Luc Castaignos, Andreas Bjelland, Youness Mokhtar en Kyle Ebecilio de vijfde bepalende speler die verkast.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner